Ангелов: Дозите ваксини в момента ще стигнат за ден-два

"Зелените" коридори не компрометират процеса, подчерта министърът
130
Ангелов: Дозите ваксини в момента ще стигнат за ден-два

Ако ваксините на АстраЗенека дойдат в събота, сме създали организация да стигнат максимално бързо до ваксинационните центрове.

Общопрактикуващите лекари ще получат 50% от тази доставка, съобщи здравният министър Костадин Ангелов на редовния брифинг на МЗ.

Още по темата
Очакват се ваксини на Пфайзер през март, а днес са пристигнали 12 хил. дози от Модерна.

Ангелов обясни, че до края на август сме очаквали над 4 млн. дози от АстраЗенека, а в крайна сметка ще пристигнат 40% от това количество.

Светлината в тунела е ваксината на Джонсън и Янсен, одобрението ще стане вероятно следващия месец. Тази ваксина е на същия принцип на действие, тя е аденовирусна, обясни министърът.

Той каза още, че кризата е световна и решенията трябва да са бързи и оперативни.

Ангелов уточни и че наличните дози от ваксини в системата в момента ще стигнат за ден-два и ако такива пристигнат в събота, "ще удържим положението".

15 168 са ваксинираните в "зелените" коридори, съобщи Ангелов. По думите му проблемът не е в тях, а в забавянето на доставката и "зелените" коридори не компрометират ваксинацията по фази от плана.

17 518 ваксини са направили до момента личните лекари.

Ангелов обяви, че над 13 хил. лекари вече са ваксинирани с първа доза и около 11 хил. с втора. При педагозите близо 20 хил. души са ваксинирани с първа доза, също толкова са имунизираните служители в основните сектори.

При възрастните хора над 65 години 14 296 са с първа доза. 2347 от заетите в изборите са ваксинирани с първа доза.

Ангелов каза, че план Б ще се изпълнява през март - заявили сме повече дози от препарата на Модерна - 85 хил. и са проведени разговори с Германия и Франция за доставка на 1 млн. дози от ваксината на Пфайзер.

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
6
 
4
 
! Отговори
Зелените преди 3 години
коридори не само не компроментират - напротив те реално изпълняват ЦЕЛТА на ваксинацията - 70 % от населението с имунитет. Видя се, че за дни се постигна резултат, който със седмици се влачи в кандардисване на хора, които НЕ ЖЕЛАЯТ, но някой е преценил че се нуждаят от ваксини. Че то и като направиха коридорите в супермаркетите масово пенсиите се бутаха в час пик да пазаруват и то в най-лютата ковид зараза. Смислено ще е, да се гледат антитела преди ваксиниране за обхващане на хора без имунитет
50
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз лично съм тук за да се посмея на поредния резил на нощниците, а също и на ваксърите :D
49
0
 
5
 
! Отговори
ЕКСТРА преди 3 години
Чудесно, а други не ни и трябват.
48
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Троловете вчера лаеха против ваксините,а днес лаят защо няма!"Глупости, смешно ни е. Малко като в ония виц със "имаш ли торта от моркови", дето заека всеки ден питал и накрая като докарали, той казал "Много е гадна на вкус, нали?" и не я купил.И ние така, забавляваме се как викат "Ваксайте се, ваксайте се" и като се намериха 15-20 хиляди хипохондрика и се оказа че нямат ваксини. Моля ти се, кажи - не е ли смешно?!? :)))
47
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаха. Досега бият камбаните "Ваксинирай се народе, ваксинирай се, 70% трябва да са ваксинирани. Трябва да се ваксинирате, за хубаво е..." не знам си кво. Днес - Няма ваксини. хахаВсе едно аз да изляза на площада и да викам "Продавам месо по 1 стотинка килото". И като дойде някой и каже дай да си купя и аз: - Ми... няма.хаххаххахха пародия напраоНе че съм тръгнал да се ваксинирам, ама прайте народа на ***, разбирате ли, ангелов?
46
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това да призоваваш хората да се редят под строй даже и по нощите и накрая да им кажеш "ама свършиха бройките" е жива демагогия и цинизъм. Беше предварително ясно, че бройки няма, т.е. целия този напът е чисто предизборно мероприятие. А иначе, докато не се пуснат в аптеките ваксините свободно и всеки, който иска да иде да си купи и да го ваксинират, всичко друго е ПР и начин за контролиране и плашене на хората.
45
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Светлината в тунела е ваксината на Джонсън и Янсен, одобрението ще стане вероятно следващия месец."Еха! Още една ваксина! Супер яко! А може ли да мешаме, да правим "облак"? Биеш си по една доза от всички? Моля Кунчев да се изкаже като капацитет, но първо да се съгласува с двамата коремни хирурзи - Мутата и Ботокса.
44
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Троловете вчера лаеха против ваксините,а днес лаят защо няма!
43
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този Баце ще го сложи да води листата в Търново
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зелен коридар за ботокс ще има ли? Как са доставките
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предимство имат англичани и американци. Ама няма кой ясно да каже. Подливаха вода на руснаци и китайци за да не могат да стъпят в Европа и беше ясно че нямат капацитет за толкова производство! Политиката е по страшна от вируса!
40
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали щеше да затяга мерките минем ли 200 заразени на 100 хил. за 14 дни? Навсякъде скриха тази статистика, въпреки, че по всички медии беше "основен показател" до преди седмица.
39
2
 
6
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Герб -предатели и българоубийци!
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От този глупав юруш потърпевши пак останаха възрастните хора със хронични заболявания, т.н. "четвърта вълна на ваксинация", въпрекиче навсякъде по света те са първа. Свършиха ваксините за два дена и за тях пак няма.
37
1
 
6
 
! Отговори
НОЩ преди 3 години
Хайде всички овце бегом към ваксинационните центрове ъррррррр бечи бечи
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
иии МАСОВОТО васкиниране отиде на май....натаси. Даже за баламите няма ваксини а представете си какво щеше да е ако наистина имаше нужда и хората искаха. Не могат да ваксинират 100 000 души, дето искат, а кво остава останалите поне 3 млн които не искат
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо се изпъчиха и лъгаха, че до дни ще дойдат стотици хиляди дози?
34
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде позитански ***, от 01.03 ще можете да си харчете 20-тачките дето ви плащат в кръчмите. Ликувай.
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тактиката на нощниците е да пришпорят овцете заблуждавайки ги, че ваксините са на свършване.Така или иначе няма да се ваксинирам, но ще си взема пуканки и ще се наслаждавам на шоуто :D
32
0
 
1
 
! Отговори
При нас е весело! ;) преди 3 години
Много весело ;-) Чакаме на самия вирус да не му хареса тук и да си ходи сам ;-)