Борисов: Хората, които не са се ваксинирали, да не бъдат ограничавани да пътуват

Премиерът участва във видеоконференцията на членовете на Европейския съвет
Обновена: 25 фев 2021 20:57 | 25 фев 2021 20:48, Нели Христова
180
Борисов: Хората, които не са се ваксинирали, да не бъдат ограничавани да пътуват
Снимка: БГНЕС

„Производителите на ваксини трябва стриктно да спазват договорите за доставки. С колегите от Европейския съвет сме единодушни, че трябва да сме максимално твърди и да изискаме от компаниите полагащите ни се количества в срок“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в края на първия ден от видеоконференцията на членовете на Европейския съвет.

„Ние, държавите членки, стриктно сме спазвали договорите, стриктно сме дали пари, за да направят съответните проучвания и да създадат ваксината“, категоричен бе Борисов и добави, че усилията за увеличаване на производствения капацитет трябва да продължат, съобщиха от правителствената пресслужба.

Министър-председателят приветства също така идеята да бъдат осигурени бързи коридори за защитените от COVID-19 граждани като в същото време се запазят личните им данни. А хората, които не са се ваксинирали, да не бъдат ограничавани да пътуват.

Премиерът Борисов изрази позитивно мнение по отношение на създаването на европейски портал, чрез който да се координира информацията, а това от своя страна ще даде възможност гражданите да се върнат по-бързо към нормалния живот и пътуванията. „Разбира се, това може да влезе в действие само, когато всички желаещи европейски граждани са получили ваксина. Така, че с обединени усилия всички държави членки в момента полагат огромни усилия да се измъкнем от пандемията“, подчерта българският министър-председател.

Премиерът Борисов добави, че общият европейски подход в битката с COVID-19 към момента дава изключително добри резултати, а ваксиниране е най-доброто, което е направил, Европейският съюз. „Не си представям, ако всяка държава членка трябваше самостоятелно да договаря и доставя ваксини, как щяхме да се справим, особено в конкуренцията на държави като САЩ, Бразилия, Израел, Великобритания“, добави Борисов. Министър-председателят изтъкна, че трябва да има солидарност и да бъдат подпомогнати и други страни като тези от Балканите и от Африка, но по най-бързия начин първо трябва да се ваксинира европейското население.

Премиерът Борисов изтъкна, че на фона на локдауна и ограниченията в другите държави, там броят на заразените продължава да бъде висок. Докато в България мерките са либерални и същевременно ефективни.

„С дисциплина, дистанция, толерантност ще се върнем към нормалността. Ние продължаваме да облекчаваме мерки вследствие на това, че нашите показатели са доста по-добри от всички държави, които са с пълен локдаун“, отбеляза премиерът Борисов и добави: „Вярвам в интелигентността на българина, в неговата възможност сам да преценява, оставяме свободата на решение на всеки един човек“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
tasi godinka e testova za vaksinkite...sled 10-20-30 godini ste imat po-tochna ikonka ot bazata danni na vaksin pasportite za nadejnostta na vaksinkite...koito vaksinki ste sa vse v nadprevara Formula 21 s virusite...vse pak e logichno tesi farma miliarderi da iskat i te kato drugite bilioneri da mnojat i razvivat nagore pechalbite si s 900 procenta po patia kam mars i lunata :)
114
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 121Конспирации, а? Доскоро бяха конспирации, нали?А сега нещо друго което забравихме. данните ще се съхраняват в компютър на който името му е Beast и номера на всеки ще започва с 666, например 666 502 852 011 342 111.Компютъра е самопрограмиращ се и след паспортите за наше "улеснение" ще има микроскопични татуировки на дясната ръка.
113
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 119 невъзможност да стигнат до болнично заведение А други от много обикаляне и никой не ги иска - се трупясваха докато чакат А трети биваха връщани и умираха докато се прибират
112
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
na kvo igraete...puskate baloncheta s virusi ot 8 etaj li?
111
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изявление на ЕС, преди малко:"Държавите от ЕС се споразумяха за единен номер на ваксинирани и преболедували с основни данни, които да бъдат вписвани към този номер и които да бъдат достъпни при проверка в електронна система.Целта е националните бази данни с тези номера да бъдат съвместими. "Въпросът за какво да служи тази информация, е съвсем отделен", поясни Фон дер Лайен.Това е второ ЕГН, скрит чип
110
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
koito sa viksinirani v bg, veche mogat da stavat fermeri za razvajdane na balkonski virusi ...ima hliab v toz buzness...
109
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До някойОт какво са умирали хора?
108
4
 
17
 
! Отговори
>< преди 3 години
Нужен е нов Сталин да смачка юдо-марксистите които опорочават Маркс.Това е планетата на опорочителите. Опорочиха ядрената енергия, ваксините, всички учения и обществени строеве. Всички които искат да поробват човечеството заради някакви болни амбиции трябва да завършват с шило за лед във фонтанелата.
107
12
 
0
 
! Отговори
някой преди 3 години
До Анонимен 115 кога някой те е затварял като *** ?ПС Ти искаш хората пак да *** пред болниците или в домовете си ?
106
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
dog hero markira zeolitha...:-)))a vie mu akate ...;-)))
105
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
наредил на Националния оперативен ЩАМ да вдигне на 300 заразени на 100 000 границата за въвеждане на мерки-------Ти какво искаш, да те затварят като го ведо ли?
104
2
 
16
 
! Отговори
Бат Пенко преди 3 години
Бокич, кАжи го тва в конференцията на ЕС по обсъждането дали да има ковидпаспорт за ваксинираните, който да им позволява да пътуват свободно в чужбина, а не ваксаните да немогат пътуват свободно. КАжи го на баба ти Мерка от Германия,че тя много драпа да се въведе такъв 'зелен' паспорт. Имаш ли то пки да им го кажеш в очите?А?
103
1
 
34
 
! Отговори
Ira преди 3 години
Това е зловещо. А печатче на ръчичката, кога? Отделни магазини, училища за неваксинирани. Преградени автобуси. Да ви напомня нещо? Здравите са нормални, другите не. И на колко време ще подновяват "валидността" на паспорта? Хуманно...
102
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, ама не. Това е решението на ЕС от тази вечер: "ЕС въвежда единен номер за ваксинираните и преболедувалите COVID-19". Лошото е, че тази ситуация дори и след 4 април няма да се промени. И да излезем от ЕС пак няма да се промени. Нас ни чака Занзибар, а ЕС ще се чипира. Кой ще живее по добре...всеки знае и чесането на езика няма да помогне.
101
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цял ден прави лупинги, салморталета,зевзелъци и ни излага пред Европа!Отгоре на това наредил на Националния оперативен ЩАМ да вдигне на 300 заразени на 100 000 границата за въвеждане на мерки. Довчера бяха 200, а днес 300!Щамаджиите-послушковци кимат и изпълняват. Безморални и безсъвестни същества, слуги на един безмозъчен индивид!
100
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отнемат ви свободата и ви ви превръщат в безправни роби,това е целта,добре дошли в новия робовладелски строй и световен концлагер!
99
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГРОБ разчита на това,да не гласувате и откраднат гласовете ви. ГРОБ вече блокират партии,които не са с тях и не им позволяват регистрация,а се регистрират само купените от ГРОБ партии.Не си разпилявайте гласовете,гласувайте масово за БСП, не гласувайте за ЦЦ и ББ,иначе няма как да се отървем от дикатурата!
98
3
 
21
 
! Отговори
мак преди 3 години
Не ви ли притесняват онези паспорти? Не са ли дискриминация на неваксинираните? Още повече, че със сигурност ще има изключения за високо поставени чиновници, еврод.тати да речем и те ще пътуват безпрепятствено. Тъй че на онези там е лесно да искат паспорти, но само от обикновените хора. А т.лупа както винаги, сам се похвали и направи четки на драгия избирател. Жалък.
97
2
 
12
 
! Отговори
Бахахахха преди 3 години
Ахаааа, четете драги :Премиерът Борисов изрази позитивно мнение по отношение на създаването на европейски портал, чрез който да се координира информацията, а това от своя страна ще даде възможност гражданите да се върнат по-бързо към нормалния живот и пътуванията.
96
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези ли тикви ще правят фашизъм и ще ни правят държавата на концлагер?