Борисов: Хората, които не са се ваксинирали, да не бъдат ограничавани да пътуват

Премиерът участва във видеоконференцията на членовете на Европейския съвет
Обновена: 25 фев 2021 20:57 | 25 фев 2021 20:48, Нели Христова
180
Борисов: Хората, които не са се ваксинирали, да не бъдат ограничавани да пътуват
Снимка: БГНЕС

„Производителите на ваксини трябва стриктно да спазват договорите за доставки. С колегите от Европейския съвет сме единодушни, че трябва да сме максимално твърди и да изискаме от компаниите полагащите ни се количества в срок“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в края на първия ден от видеоконференцията на членовете на Европейския съвет.

„Ние, държавите членки, стриктно сме спазвали договорите, стриктно сме дали пари, за да направят съответните проучвания и да създадат ваксината“, категоричен бе Борисов и добави, че усилията за увеличаване на производствения капацитет трябва да продължат, съобщиха от правителствената пресслужба.

Министър-председателят приветства също така идеята да бъдат осигурени бързи коридори за защитените от COVID-19 граждани като в същото време се запазят личните им данни. А хората, които не са се ваксинирали, да не бъдат ограничавани да пътуват.

Премиерът Борисов изрази позитивно мнение по отношение на създаването на европейски портал, чрез който да се координира информацията, а това от своя страна ще даде възможност гражданите да се върнат по-бързо към нормалния живот и пътуванията. „Разбира се, това може да влезе в действие само, когато всички желаещи европейски граждани са получили ваксина. Така, че с обединени усилия всички държави членки в момента полагат огромни усилия да се измъкнем от пандемията“, подчерта българският министър-председател.

Премиерът Борисов добави, че общият европейски подход в битката с COVID-19 към момента дава изключително добри резултати, а ваксиниране е най-доброто, което е направил, Европейският съюз. „Не си представям, ако всяка държава членка трябваше самостоятелно да договаря и доставя ваксини, как щяхме да се справим, особено в конкуренцията на държави като САЩ, Бразилия, Израел, Великобритания“, добави Борисов. Министър-председателят изтъкна, че трябва да има солидарност и да бъдат подпомогнати и други страни като тези от Балканите и от Африка, но по най-бързия начин първо трябва да се ваксинира европейското население.

Премиерът Борисов изтъкна, че на фона на локдауна и ограниченията в другите държави, там броят на заразените продължава да бъде висок. Докато в България мерките са либерални и същевременно ефективни.

„С дисциплина, дистанция, толерантност ще се върнем към нормалността. Ние продължаваме да облекчаваме мерки вследствие на това, че нашите показатели са доста по-добри от всички държави, които са с пълен локдаун“, отбеляза премиерът Борисов и добави: „Вярвам в интелигентността на българина, в неговата възможност сам да преценява, оставяме свободата на решение на всеки един човек“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във пирамидите на маите е открито древно проклятие, там пишело че от Китай ще се роди нов свят. Новия свят не може да се роди без болка, точно както раждането. В новия свят на Китай няма да има място за сурогатни комунисти тикви, там ще влизат само истински комунисти. През комунизма хората можеха да общуват помежду си, веселяха и се обичаха без маски. Театрите, кината и ресторантите бяха отворени - сурогатните комунисти съсипаха планетата.
94
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
dobre che sa casino royal veterinarite na ursula ...da vi lekuvat rogatite ovce, kozi, kravi...ot viruzi...hem i rogatia dobitak v prezidentstvoto :)
93
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във домовете на всеки човек трябва да се сложат камери и да се следи дали хората носят маски в къщи и дали спазват дистанция, само тъй ще излезем победители от вируса.
92
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Без ред и дисциплина няма успех!
91
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това с ваксинационните паспорти/сертификати и правото за пътуване няма да се решава от нас , нито някой ще ни пита .Каквото решат какичките и батковците от Брюксел , това ще бъде Довчера Меркел беше против въвеждането им засегаКато решат , ще спуснат на слугите и придворните си , какво да припяват
90
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вместо ваксина, може да пътувате и с ПСР, няма страшно.
89
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичката мара е втасала само ваксинационни паспорти за да можем да пътуваме ни липсват.
88
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 94 Харалампи, недей така сам да си харесваш коментарите
87
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората боледуващи от вируса са платени от Божков актьори за да създават хаос в здравеопазването. Божков е откраднал и рецептата за ваксините и сега САЩ почват от нулата разработката на ваксини.
86
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По добро от ББ още не се е родило, червените *** да не умуват.
85
14
 
3
 
! Отговори
Герб ДА!!! преди 3 години
астра зенека и пфайзер се опитват да клатят стабилноста и играят мръсни игрички с божков и президентчето радев, но Бойко ги постави на мястото им!Ще гласуваме за ГЕРБ!!!
84
3
 
11
 
! Отговори
Веднага преди 3 години
Угоената чистокръвна американка Херо Мустафа, да донесе ваксини! Да се обади на общия ни господар и да примоли. Ние защо се подчиняваме и слушаме като верни роби!
83
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демокрацията е най-добрата система, но българиет са прости и гласуват за Борисов, вместо да гласуват за некой друг, нема значени кой, всеки е по-добър от борисов.
82
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искаме ваксини от 48 часа чакаме на опашка за ваксини няма и няма. Оставка.
81
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Борисов му позволяват да мучи за протокола, но никой не го слуша.
80
6
 
13
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Пак си го изберете! Пак!!! Да му слушате малоумщините още 4 години...
79
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руските хакери са хакнали ваксините на Бил Гейтс, хибридното чипиране пропадна, елитите са в паника за възстановяване на щеттите ща са нужни трилиони долари и няколко години.
78
1
 
11
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Хероооо! Мустафааа! Хероооо,***! Дека са ваксините ***?39948
77
3
 
18
 
! Отговори
Молим вЪ преди 3 години
Борисоff ни е омръзнал доста, не може ли бяло петно вместо негова снимка?
76
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те тъй се произвеждат няколко милиарда наночастици софтуера на Бил Гейтс е хванал вируси.