Борисов: Хората, които не са се ваксинирали, да не бъдат ограничавани да пътуват

Премиерът участва във видеоконференцията на членовете на Европейския съвет
Обновена: 25 фев 2021 20:57 | 25 фев 2021 20:48, Нели Христова
180
Борисов: Хората, които не са се ваксинирали, да не бъдат ограничавани да пътуват
Снимка: БГНЕС

„Производителите на ваксини трябва стриктно да спазват договорите за доставки. С колегите от Европейския съвет сме единодушни, че трябва да сме максимално твърди и да изискаме от компаниите полагащите ни се количества в срок“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в края на първия ден от видеоконференцията на членовете на Европейския съвет.

„Ние, държавите членки, стриктно сме спазвали договорите, стриктно сме дали пари, за да направят съответните проучвания и да създадат ваксината“, категоричен бе Борисов и добави, че усилията за увеличаване на производствения капацитет трябва да продължат, съобщиха от правителствената пресслужба.

Министър-председателят приветства също така идеята да бъдат осигурени бързи коридори за защитените от COVID-19 граждани като в същото време се запазят личните им данни. А хората, които не са се ваксинирали, да не бъдат ограничавани да пътуват.

Премиерът Борисов изрази позитивно мнение по отношение на създаването на европейски портал, чрез който да се координира информацията, а това от своя страна ще даде възможност гражданите да се върнат по-бързо към нормалния живот и пътуванията. „Разбира се, това може да влезе в действие само, когато всички желаещи европейски граждани са получили ваксина. Така, че с обединени усилия всички държави членки в момента полагат огромни усилия да се измъкнем от пандемията“, подчерта българският министър-председател.

Премиерът Борисов добави, че общият европейски подход в битката с COVID-19 към момента дава изключително добри резултати, а ваксиниране е най-доброто, което е направил, Европейският съюз. „Не си представям, ако всяка държава членка трябваше самостоятелно да договаря и доставя ваксини, как щяхме да се справим, особено в конкуренцията на държави като САЩ, Бразилия, Израел, Великобритания“, добави Борисов. Министър-председателят изтъкна, че трябва да има солидарност и да бъдат подпомогнати и други страни като тези от Балканите и от Африка, но по най-бързия начин първо трябва да се ваксинира европейското население.

Премиерът Борисов изтъкна, че на фона на локдауна и ограниченията в другите държави, там броят на заразените продължава да бъде висок. Докато в България мерките са либерални и същевременно ефективни.

„С дисциплина, дистанция, толерантност ще се върнем към нормалността. Ние продължаваме да облекчаваме мерки вследствие на това, че нашите показатели са доста по-добри от всички държави, които са с пълен локдаун“, отбеляза премиерът Борисов и добави: „Вярвам в интелигентността на българина, в неговата възможност сам да преценява, оставяме свободата на решение на всеки един човек“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
3
 
13
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Нагъл селски лъжец от най -евтин калибър е Тиквата нищо друго и позволяваме да ни води за носовете!
74
2
 
18
 
! Отговори
не вярвайте преди 3 години
Само след седмица, може и друго да запее.
73
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксините имат листовка и може да се прочете, лошото е че дори и друг да ви я чете пак нищо няма да разберете щото толкова ви е акъла.
72
7
 
5
 
! Отговори
Проф. Чорбанов преди 3 години
Ще има пик на заразени по време на изборите !!!Отмяна на изборите неизбежна в противен случай хаос бум на заразата, скок на умрелите.
71
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Херо Мустафа каза да се ваксинираме и с кво да се ваксинираме *** проста амариканска пръчко.
70
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато е прав как да кажеш, че не е?
69
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Престъпник, защо декларираш, че България подкрепя т.н. Ваксинационни паспорти?Референдум ли е имало, как разбра какво е мнението на българите по въпроса?
68
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя лъжец ако го слушате той едно казва сутринта друго вечерта ама аз да, ви кажа какво ще стане който не се ваксинира ще има тормоз помнете ми думата ще го ограничават навсякъде ни в ресторант ще го пускат ни в автобус и ще го глобяват тия мутри са способни на всичко
67
6
 
7
 
! Отговори
Ковидонски преди 3 години
Хората трябва да са подготвени за провала на изборите и налагането на пълен ЛОКДАУН за месец април точно за отмяна на изборите.
66
2
 
14
 
! Отговори
Спеца преди 3 години
На тоя банкянски тарикат брадвата не сече на едно място!До вчера напъни , всички да се ваксинират с каквото има , заплахи , сценарии ......Днес като се разбра че и най-калпавата ваксина не може да достави тариката ни ....отбой!
65
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 68Дестилиран вода и малко готварска сол ;-)Щом си толкова отворен. И за другите:През иглата на спринцовката вкарва чиптър 2,5мм със диаметър 2,5мм и даже и батерия 3,5мм!Чесна истина ви редим.
64
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Е има малко маймунско и гмо във ваксата, но нищо
63
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джо Байдън завлече ЕС в тръстиката със ваксините, импийчмънт на Джо Байдън и военен съд за престъпление срещу човечеството.
62
7
 
5
 
! Отговори
Шибил Пандемичен преди 3 години
Възможно е напълно да се стигне до пълен провал и отмяна на изборите. Пик на Ковид заразата обезсмисля изборите бум на заразата и скок на умрелите хора, кой ще посмее да ходи да гласува ??? Изборните резултати ще бъдат силно изкривени и ще трябва да ги анулират ако ги проведат наистина в разгара на пандемичната зараза.
61
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Напротив. За да се ваксинират разумните хора, то е нужно да им се представи ясна информация със съставките на този препарат, наречен "ваксина"
60
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БАН не спазват сроковете, всички произведоха ваксини БАН още се туткат. САЩ не са ни никакви за да инвестираме Европейски пари в САЩл САЩ да върнат европарите и ЕС да тури санкции на САЩ за неспазване на сроковете, доставките и измамите. Американските дипломати да се изгонят от ЕС.
59
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя едно приказва сутринта и до вечерта друго щеше да вади зелени паспорти за ваксинираните после да не се ограничавали неваксинираните да пътуват кара се на фирмата за ваксини разиграва предизборни циркове кара се на Евро комисията те не го бръснат за с.. лива смях
58
30
 
6
 
! Отговори
® преди 3 години
Само много глупави и страхливи хора НЯМА да искат да се ваксинират, според мен!
57
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еесовците също са се разбрали *** тази среща да налагат и санкции на Русия за нарушения на правата на човека, ама само на руски чиновници, руски олигарси няма да закачат, и няма да пипат енергийни проекти.
56
3
 
12
 
! Отговори
Абе бай Уй преди 3 години
Дето вика Рада Дълбоката:- ква е тая партия? Няма един да стане и да му каже "Абе бай ***.. Ти къде се намираш ве?"И е прав!