Борисов ядосан: Плащахме съвестно, а сега ваксините се бавят!

Евролидерите обсъждали да има "зелен" паспорт за преболедували и ваксинирани
Обновена: 25 фев 2021 13:18 | 25 фев 2021 10:05, Веселина Йорданова
469
Борисов ядосан: Плащахме съвестно, а сега ваксините се бавят!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов реагира остро на забавянето на ваксините от производителите.

Договорите се изготвяха и преговорите се водеха от ЕК, ние бяхме надлежни платци, плащахме това, което комисията ни каже, заяви премиерът.

Когато трябва най-големите компании да си спазват договорите, се мотаят. Мислим, че договорът е свещено нещо и надлежно плащахме, каза Борисов и допълни, че сега със забавянето процесът се поставя под риск.

Премиерът обяви и че с европейски лидери са обсъждали да се направи електронен "зелен" паспорт за тези, които са преболедували коронавируса, с антитела или с документа, че са ваксинирани, да не се налага да си правят тестове и да бъдат поставяни под карантина. Тази тема министър-председателят ще обсъди на предстоящата видеоконференция на Европейския съвет.

Готов съм и самолета да изпращаме ваксини да идват по-рано, но спорим дали технологията ще бъде спазена както в ТИР-а. Така ще спестяваме по два дни. А с това темпо два дни са 40 хил. души, разясни Борисов.

По думите му днес у нас са дошли 12 хил. дози от ваксината на Модерна, а производителят е обещал снощи писмено, че ще спази договореностите за март за над 80 хил. дози.

Не е честно, даже е недопустимо, ако някой даде повече пари, да му дадат повече ваксини, коментира още Борисов, според когото ЕК трябва стриктно да следи това. Има и съд, ако трябва да ни се върнат парите, които инвестирахме, за да си произведат тези световни компании ваксините, подчерта премиерът.

По думите му вчера са поставени над 21 хил. дози, което показва, че имаме достатъчен капацитет, когато има ваксини те да се слагат.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


469
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
365
4
 
3
 
! Отговори
Позитано преди 3 години
Браво!!! Давайте все така по ленински другари и другарки от форума ! Да покажем какви сме силни в плюенето и омаскаряването . Слава на БКП и лично на другарката Нинова и другаря Радев !!!
364
2
 
13
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Много слаб артист този бойчето
363
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ментора бай ИванАбе кой те кара да се ваксинираш? Що опищя света?Толкова ли си се уплашил и стресирал?Кажи на некой да ти шибне 2 шамара да се освестиш.
362
2
 
9
 
! Отговори
пирамиди фараони преди 3 години
човека взе парите и каза чакай малко....... платените ваксини ще ги докарат със платените ф16 самолети
361
3
 
9
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 3 години
Борисов , не знаете ли че Вашата герберска ваксина е пред спиране от производство!Спират я защото държавите които милеят за гражданите си масово я отказват!Вие се правите на незнаещ , на луд , защото се надявате тя да Ви пълни чекмеджето?
360
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новите проби за КОВИД се вземат от 3 места. Да сте готови де.Най-новите ваксини не са с игли! А сега де!
359
3
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
та:-..И един смартфон да си поръчаш, го плащаш ЕДВА КОГАТО ТИ ГО ДОСТАВЯТ!!!!!!!!..но за НЕБИВАЛИЯ ДО СЕГА В ИСТОРИЯТА на България МУТРОПРЕСТЪПНИК,просто НАШИТЕ пари "трябва " да се дадат на ЧОРБАДЖИИТЕ,които го крепят на "власт"...А какво ще получим с/у тия пари?...На кого му пука?!..Важното е да СЕРВИРАМЕ каквото можем на робовладелците !
358
1
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
м/у другото,психаря от Банкя не е наясно със значението на думата "плащане"!..Например:..-Като идеш в магазина и си КУПИШ леб,ПЛАЩАШ!..Как гледа на "плащането" тоя микроумник?..-Ами ето как:-"Плащаш",тоест ПОДАРЯВАШ няколко МИЛИАРДА без НИКАКВИ УСЛОВИЯ за некаква стока,в случая ПЕНСИОНЕРИТЕ "Ф-16",но КОГА ще ги получиш,"ЕДИН Господ ЗНАЕ"!..СЪЩОТО са направили и с т.н. "ваксини":-Маймуноподобните ДЪРЖАНКИ на Маймуноподобния просто са ПЛАТИЛИ некакви пари /СПОРЕД ДУМИТЕ НА ***!!!/ н
357
2
 
9
 
! Отговори
Аве преди 3 години
Показаха ви вече, че сте прости измамиха ви.Ако и отрова ви продадат и нея ще купите значи оказа се ,че мафията избива народа оцелелите ще ви линчуват ЗАПОМНЕТЕ.
356
1
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
Тиквун,внимавай какви ги дрънкаш,защото фармацевтичната мафия не прощава!...Това не са ти спижурясаните чиновници от ЕК и ЕП !...
355
3
 
8
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Дните на тази тиква са преброени. Нека се ядосва за ваксините. Открадна милиарди и подари златните мини на чужди инвеститори. Народът нянма да му прости.
354
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко каза:Ще дам Ваксини на Българите ама друг път.
353
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** ръководител, най-бедна държава,с най- малки заплати и най-голяма смъртност.Да Ви чечестито още 10г. власт ....... от Факултета сега не 90% а 100% подкрепа ще се очаква...Робска психика
352
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КОЙ ПОДПИСА ТОЗИ ДОГОВОР , ЧЕ ЕДИНСТВЕНАТА САНКЦИЯ АКО НЕ ПОЛУЧИМ ВАКСИНА Е ДА НИ ВЪРНАТ ПАРИТЕ...АКО ТОВА НЕ Е НАЙ-ГОЛЯМАТА КОРУПЦИЯ ЗА ГОДИНАТА...ТАКА СЕ ПЕЧЕЛЯТ ПАРИ ПО ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЯ....КОЙ ПОДПИСА ТОЗИ ДОГОВОР ,ТОВА ДА СЕ КАЖЕ И ИМА ЛИ РОДНИНСКИ ВРЪЗКИ С ДЕПУТАТ ОТ ГЕРБ...САМО ОТ ТОВА ТРЯБВА ДА СИ ПОДАДЕТЕ ОСТАВКА И НА ТАЗИ ПАРТИЯ ДА СЕ ЗАБРАНИ УЧАСТИЕ В ИЗБОРИТЕ
351
2
 
11
 
! Отговори
БОЖЕ, БОЖЕ преди 3 години
ЗАЩО НАКАЗВАШ ТОЛКОВА ЖЕСТОКО БЕДНАТА МИ БЪЛГАРИЯ? НАЛИ УЖ БЕШЕ БЪЛГАРИН?
350
2
 
0
 
! Отговори
Никус Казанзакис преди 3 години
Аз съм свободен,
349
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На последно място остави НАЙ-РИСКОВИТЕ ГРУПИ КОИТО АКО СЕ ЗАРАЗЯТ ВЕРОЯТНОСТТА ОТ ФАТАЛЕН КРАЙ Е НАЙ-ГОЛЯМА . От пътуване с джипа не може да мисли .....Е ТОВА Е ПРОСТОТИЯТА , ГЕРБ ДА ТЕ УПРАВЛЯВА.......
348
1
 
9
 
! Отговори
ВРАЧАНИН преди 3 години
Когато един договор не се изпълни има съд .Какви сърцераздирателни изказвания на здравния министър? Май взехте комисионните сега УСИРАНЕ !
347
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ми що се съгласи да не можеш ти да договаряш самостоятелно сега щеше да вземеш от руската сега ще измрат хора заради забавянето ....заради теб
346
3
 
9
 
! Отговори
шмatka преди 3 години
Ами боки като няма от шведско-английската помия купете от Русия бре? тя снабди цял свят с качествен продукт без стр дейстия вие се назлъндисвате,ама ще кацнете на оная работа на Путин и тогава няма накъде да мърдате!