Борисов ядосан: Плащахме съвестно, а сега ваксините се бавят!

Евролидерите обсъждали да има "зелен" паспорт за преболедували и ваксинирани
Обновена: 25 фев 2021 13:18 | 25 фев 2021 10:05, Веселина Йорданова
469
Борисов ядосан: Плащахме съвестно, а сега ваксините се бавят!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов реагира остро на забавянето на ваксините от производителите.

Договорите се изготвяха и преговорите се водеха от ЕК, ние бяхме надлежни платци, плащахме това, което комисията ни каже, заяви премиерът.

Когато трябва най-големите компании да си спазват договорите, се мотаят. Мислим, че договорът е свещено нещо и надлежно плащахме, каза Борисов и допълни, че сега със забавянето процесът се поставя под риск.

Премиерът обяви и че с европейски лидери са обсъждали да се направи електронен "зелен" паспорт за тези, които са преболедували коронавируса, с антитела или с документа, че са ваксинирани, да не се налага да си правят тестове и да бъдат поставяни под карантина. Тази тема министър-председателят ще обсъди на предстоящата видеоконференция на Европейския съвет.

Готов съм и самолета да изпращаме ваксини да идват по-рано, но спорим дали технологията ще бъде спазена както в ТИР-а. Така ще спестяваме по два дни. А с това темпо два дни са 40 хил. души, разясни Борисов.

По думите му днес у нас са дошли 12 хил. дози от ваксината на Модерна, а производителят е обещал снощи писмено, че ще спази договореностите за март за над 80 хил. дози.

Не е честно, даже е недопустимо, ако някой даде повече пари, да му дадат повече ваксини, коментира още Борисов, според когото ЕК трябва стриктно да следи това. Има и съд, ако трябва да ни се върнат парите, които инвестирахме, за да си произведат тези световни компании ваксините, подчерта премиерът.

По думите му вчера са поставени над 21 хил. дози, което показва, че имаме достатъчен капацитет, когато има ваксини те да се слагат.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


469
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
345
6
 
0
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Бойко от 10г ваксинира и ДБ и БСП и ДПС с пожарникарската ваксина Маркуч Модерна:):):)Директно отзад,мускулно:):):)Много пищят горките,сигурно боли:):):)
344
2
 
6
 
! Отговори
Смърфа преди 3 години
четете библия бе ора,белким ви светне светкавица бре
343
1
 
8
 
! Отговори
змами преди 3 години
голям зор за ваки-то,нещо гнило има в Амстердам
342
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хората не са ревали против ваксините а просто искаха адекватна информация но когато хирурзи и ортопеди от сутрин до вечер казват едно после друго няма как да искат да се ваксинират да се изказват специалистите и тогава може да повярват във ваксините
341
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Магистралите как са нали вървят
340
1
 
6
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Като платиш за нещо предварително - после чакай ядове. Винаги е така...
339
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До *** премиерНе, просто голяма корупция в световен мащаб. Компанийката видя нещо от което може да се възползва и го прави, не че е редно. Учудва ме защо ЕК не работи против това явно една пандемия не може да спре корупцията и алчността. Но за това ББ не е виновен. Но ти понеже си много умен ще решиш проблема. Я вземи се кандидатирай за парламента.
338
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 350Важното е че хората искат да се ваксинират колкото и някои упорито да работеха против това. Сега следващата стъпка е да реват че нямало ваксини сякаш досега не ревяха против тях. Въпросът е калабалък да става, не че ББ има някаква вина че лекарствените компании са корумпирани и алчни. Вижте само нашите, за големите не питайте. А предполагам че на такъв като тебе, ако има запек, ББ му е виновен. Какво да ви обръща човек внимание?
337
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе до вчера и Боката и министър Ботокс призоваваха народа да се ваксинира и да не се подават на конспирация.И когато народа им повярва и тръгна да се всксинира.. Ее греда ваксините свършиха. Нали имаше предостатъчно ваксини и затова призоваваха всичкие да се ваксинирит, щащото инъче ги изхвърляли.Уникална Държава с уникално правителство, творящи Уникални планове.
336
3
 
10
 
! Отговори
Прост премиер преди 3 години
Слаба Държава
335
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 348Това съчинение което четем тука що ли трябва да значи? Някои като си пишат тъпизмите поне да ги изпипват както трябва. Иначе всичко е доста глупашко. Това писание е точно такова, няма нищо умно или смешно в него.
334
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе баце кво стана?? Вчера викаше Ваксинирайте се ваксини има купили сме за целия Китайски народ.А днес викаш прецакаха ме ваксини няма!!Тоя народ Български пощуре покрсй тебе.Тука има тука няма е твоята игра.Балъците ти се вързват и се трупат на опашки, само да им кажат, че стока нема, свърши.Е то на бай Тошево време го обърна бе Бойче..
333
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пепеляшка посади последната тиква в бостана, облегна се на мотиката и въздъхна с уморено задоволство:- Още три-четири копки и ще поканя Бойко Борисов за охрана...
332
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чао Би би, ЧАО ШАЙКАЕй протеста "голяма работа" бяхте няма що. Я вземете да организирате един пред централния офис на Астра - Зенека да ви видя. как ще се справите с корупцията и с големите шайкаджии в лекарствения бизнес. ББ не е смятал ,че подобно нещо може да се случи след като работи с ЕК но явно може. това с ваксините стана и най - вече заради такива като вас които направиха от тях едва ли не безценна стока която подлежи на спекула. Иначе много ви знаят устите ама за какво ли?
331
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бил се правил на *** и ги бил минал с 200?!Заради това недоразумение,сега нас ни минават с два пъти по 200!
330
0
 
3
 
! Отговори
i'm преди 3 години
Като сте плащали по договор, си има и неустойки по същия такъв! Какви са те?
329
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Модерна - Mode RNA - модифицира РНК
328
1
 
8
 
! Отговори
Плащал си преди 3 години
с нашите пари, ама не където трябва. Защо другите нямат тоя проблем? Тая работа не е така добре канализирана, като с чекмеджетата и освен плащане требе и акъл, бе мозък.
327
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плащахме съвестно, освен това се отказахме от голям брой ваксини, щото да ни е по-еФтино.
326
6
 
2
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До Чао Би би, ЧАО ШАЙКАКъв протест бе,един файтон палаткаджии и яйцехвъргачи:):):)