Как ще отворят заведенията след месеци на пауза?

На 1 март отварят ресторанти и игрални зали
25 фев 2021 13:00, Ния Христова
59
Как ще отворят заведенията след месеци на пауза?
Снимка: БГНЕС
На 1 март, понеделник, след месеци на пауза отварят врати заведения, ресторанти и игрални зали при определени противоепидемични мерки и с намален капацитет за клиентите. Нощните барове и дискотеки ще отворят на 1 април.
 
Каква дистанция ще се спазва, колко души ще се допускат на една маса?
 
"Ще допускаме малко под 50% от капацитета на заведенията ни. Масите с табелки вече няма да ги има, защото се следят трудно. Така контролът ще е по-лесен. При влизане клиентите ще са длъжни за използват дезинфектант", разказа в ефира на Нова тв Ричард Алибегов.
Още по темата
 
Той добави, че масите в заведенията ще са разположени на разстояние от 1.50 до 3 метра. Клиентите ще получават и дезинфектант за еднократна употреба.
 
"След срещата със здравните власти се взе решение да подадем списък с желаещите да се ваксинират от нашия бранш. Вече имаме служители, които са го направили. Това обаче е личен избор. Рано или късно ще трябва да го направим всички, за да можем да се върнем към нормалния начин на живот", добавя Алибегов.
 
Отделни сектори за ваксинирани все още не са обсъждани, но според Алибегов това би било възможно едва през следващата година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
8
 
! Отговори
Koko преди 3 години
С работа, работа, работа. Така се отварят. Ако голямата работа реши ще оторят, ако не ще ти гледаме тъпата мутра по тв и те така.
10
4
 
24
 
! Отговори
MKII преди 3 години
Повече от половината заведения бяха напълно излишни още преди пандемията. А в "новото нормално" не е предвидено място за безделници, които по цял ден висят по заведения. Така, че излишните заведения вече отиват към 75-80% от сегашния брой.
9
0
 
21
 
! Отговори
Как как? преди 3 години
Ще отворят, ще почистят.Ще изхвърлят гранясалата мазнина за пържене и пак ще затворят!
8
2
 
11
 
! Отговори
параноик преди 3 години
Алибега ми е втория най-важен източник на инфо, след хилядите статии за ваксините
7
0
 
8
 
! Отговори
Авокадо преди 3 години
Голям смях.Хилете се,бе.
6
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам кой нормален ще отвори, като е очевидно че пак ще ги затворят... то и без да пускат заведенията има повишаване в отчитането на дневните случаи и скоро ще гоним пак 20%-тни стойности...
5
3
 
23
 
! Отговори
до 2 преди 3 години
Към какво да се преквалифицира един сервитьор, извинете моля? Към чистач или шофьор. За друго едва ли става, освен ако не е студент и не си докарва някой лев временно с тази работа. Въпреки че имаме един приятел в нашата компания на архитекти, дизайнери и програмисти, който беше сервитьор, ама е завършил НЕГ. Седна си на ***, припомни си немския и английския и само с език в момента изкарва тройно на това, което изкарваше преди. Ама го натискахме много да си седне на *** и да действа.
4
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отворете ги тия ресторанти бе. Виждате до какво положение докарахте шефа на ресторантьорите няма 5 лева да се обръсне и подстриже, заприличал е на неандерталец.
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сандокан ,Ко сега ще продължаваш да виееш)
2
7
 
16
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Отваряйте. Нали ви е ясно, че на другия ден след изборите затваряте отново. Най са ми смешни работещите в сектора. От ден първи е ясно, че следващите години ще е така със затваряния и с намален капацитет. Ама тия нямат грам акъл в мозъка да де сетят и преквалифицират. Айде за собствениците е ясно. Те няма къде да ходят.
1
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мел Гибсън, Смело сърцеФрииидаааааааам