Надбягваме се с вируса и ще видим кой ще финишира пръв!

Костадин Ангелов с остра реакция срещу забавените ваксини на „Астра Зенека“
Обновена: 25 фев 2021 10:54 | 25 фев 2021 10:19, Красимир Ангелов
105

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
 

Има тенденция за увеличаване на случаите на коронавирус, която се отчита за последните 3 дни. Паралелно с това има и ясна тенденция за увеличаване на ваксинираните лица, които са над 20 000 за вчера, посочи здравният министър Костадин Ангелов на редовния брифинг на НОЩ.

Надбягваме се с вируса и ще видим кой ще финишира пръв, посочи здравният министър.

"Изключително неприятно сме изненадани от фирмата, която трябваше да достави оксфордската ваксина. 117 000 дози за пристигнали на 22 февруари, което е с 333 000 дози по-малко от поетия ангажимент за доставка", посочи здравният министър. Той отбеляза, че още близо 143 000 дози, които е трябвало да пристигнат до края на февруари у нас, няма да дойдат.

Още по темата

"Вчера с изненада научихме за още отлагане на дозите. Не ми се иска да ви запознавам с повече факти, но в рамките на 3 дни водим разговори на всички нива с въпросната фирма на всякакви нива.В рамките на 2 дни очакваме реакция и вземане на решение, че камионът към България ще тръгне", посочи Ангелов и продължи:

Съобщихме на фирмата, че сме готови да изпратим самолет. Очакваме да получим отговор, но такъв не получихме.

"Уважаеми представители на Астра Зенека, нека съм ясен! Нямаме нужда от вашата вежливост, имаме нужда от ваксини! Ако във вашия свят това е допустимо, в нашия свят има само черно и бяло – хората или са здрави, или са болни. Или са живи, или са умрели! Нека се спазват уговорките", призова здравният министър.

Той посочи, че на този етап заетостта на леглата за неусложнени случаи в болницата е 47%, а за интензивно болни е 51%.

Със 156 заболели на 100 000 души България остава на 22-ро място в ЕС и на пето място на Балканите, посочи доцент Ангел Кунчев.

Смъртността е 8,27 на 100 000, което ни отрежда 14-то място в ЕС.

В страната 19 области са вече в червената зона, 19 области са в оранжева, а само Видин и Търговище са в жълта зона.

Най-висока е заболеваемостта отново в Кюстендил.

14-дневната заболеваемост продължава с нисък темп на ръст, като положителното е, че поне засега смъртността не следва този ходи и сме по-скоро в плато по това отношение, посочи доцент Кунчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
18
 
! Отговори
математик преди 3 години
"Смъртността е 8,27 на 100 000" ----------------------------Това e 0.08% за тези, които не могат да смятат. Излязло от устата на Ангелов. Е, кажете ми честно - нормална ли е тази световна истерия за вирус с такъв леталитет?
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Даа, а тоя "вирус" не е точно вирус, не се държи като такъв. Той е почитател на маратона, но се движи със скоростта на спринтьор.Това се нарича (политически коректна) "наука" в 21век.
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми поръчахте от евтинкото, ама там има едно за мене, едно за тебе. При другите скъпите нямаше такива екстри... Затова ще чакаме!
12
1
 
12
 
! Отговори
:-) преди 3 години
Надбягваш се с вирус... За целта пускаш учениците в присъствена форма в най студената седмица на годината.Отваряш заведенията. Единствено с възвишени фрази търсиш медиен интересС нищо не се надбягваш, дано поне залог да си направил за гонитбата!
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако фигуративно казано участвате в състезание, то вие сте на старта, но усвоявате, усвоявате и се готвите да стартирате. И затова плашите, в един момент вирусът ще затихне и ще отчете своите невероятни успехи. Нищо че здравеопазването ни не става и не сте го променили и на йота
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така става с евтинкото. Що не докарат спутник?!
9
0
 
11
 
! Отговори
Зелен патрул ! преди 3 години
Къде е ПремиерЪ ?
8
0
 
15
 
! Отговори
КОФТИ преди 3 години
Аман от СТАТИСТИКИ , и статуи !
7
1
 
14
 
! Отговори
Даа! преди 3 години
Когато всичко е политизирано , се стига до измама и лъжи !ВИНАТА Е НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ КРАДЦИ И ЛЪЖЦИ !
6
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Финиша за вас ще е на 04.04. тогава ще сте извън класирането.
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наскубаните вежди да не замазва иначе поо...ното положение, а да каже защо не бръкнахте в чекмеджето и да дадете по-добра цена за ваксините? Който има пари - той взима пръв. Това е чистата истина. Чекмеджан ни нареди редом с Африка, на милостиня и най-евтиното
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ауу, ми кажете им на Астра Зенека че идват избори и ви трябват тези бройки за ПР. Може дад ви разберат, нали са ви близки. Цирк!
3
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутафчийски президент, фигуранта в затвора
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде мойто момче, айде кажи си че няма да се ваксинираш,Знам че го жеуаешНа тебе не ти требе жокерТи си си от тамХехехехе
1
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От два дена слагат ваксини и вече се надбягвали. Щеше да е смешно, ако не беше жалко. Ако утре вирусът затихне, нищо чудно да кажат, че е заради 100 000 поставени ваксини.