Проф. Чорбанов: "Зелените коридори" за ваксинация са другото име на хаоса

Естественият имунитет е много по-силен от ваксиналния, смята той
Обновена: 25 фев 2021 09:23 | 25 фев 2021 09:13, Ния Христова
113
Проф. Чорбанов: "Зелените коридори" за ваксинация са другото име на хаоса
Снимка: БГНЕС
"Зелените коридори" за ваксинация са другото име на хаоса, заяви пред bTV проф. Андрей Чорбанов от Института по микробиология към БАН.
 
"За пореден път се видя, че корпоративните интереси са доста по-силни от политическите. Фирмата "Х" казва, че няма да достави ваксината и толкова", заяви той. 
 
Проф. Чорбанов сподели, че не възнамерява да се ваксинира, тъй като е преболедувал вируса. 
 
"Продължавам да твърдя отговорно, че прекаралите заболяването имат изключително траен имунитет срещу вируса. Естественият имунитет е много по-силен от ваксиналния", обясни проф. Чорбанов.
 
Според него антителата не са белег за имунитет, а са фактор, че в момента протича инфекция или скоро е имало протичаща такава.
Още по темата
 
Той обясни още, че в никакъв случай не призовава хората да не се имунизират, но смята, че хората трябва да имат информиран избор.
 
"Най-големият проблем на ваксините на този етап не са страничните реакции, а дали са ефективни и дали работят", смята проф. Чорбанов.
 
Относно българската ваксина той обясни, че са необходими средства за разширено предклинично проучване, което ще даде възможност да се направи и клинично.
 
"За другите ваксини на пазара държавите са инвестирали колосални суми във фирмите производители, които са препокрили предклиничните проучвания", уточни проф. Чорбанов.
 
Той смята, че разхлабването на меките в момента ще доведе до висок процент на заразени около изборите.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
8
 
1
 
! Отговори
Cartman1912 преди 3 години
До До Cartman1912Коментара е следния:В РЮА спряха, защото не не предпазва от заразяване с техния щам. Но дори и в статиите, който излезнаха, за това пишеше, че предпазва от тежко протичане на болестта. За тях е по-добре да минат към друга ваксина и го правят. Обаче ваксината ан АстраЗенека предпазва от щамовете, които върлуват в Европа и е в пъти по-добро решение, отоколкото да се чака всеки да проболедува и да измрат хора.колективен имунитет с ваксине е възможен, с преболедуване не!
45
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Cartman1912, смени си професията, цял живот сервитьор не може пич...
44
2
 
5
 
! Отговори
А хаосът преди 3 години
Се нарича БМБ
43
7
 
1
 
! Отговори
Cartman1912 преди 3 години
До АнонименНа мен ми плащат за да работя. За да ми върви работата искам да си върнем нормални начин на живот. Ето това ми е личната изгода от ваксините. Да мога да работя а децата ми да ходят на училище спокойно!А ти ако искаш да изкараш някой лев се свържи със антивакс сектантите да пускаш дезинформация в нета!
42
1
 
9
 
! Отговори
Д-р Коронис Кауза преди 3 години
Смешнико анонимник 32, тогава тези които са се оздравели как са успели да го направят? ! Короната е решила сама да си отиде?? Стига сте разпространявали корпоративна дезинформация От едно време се знае че ваксините помагат да се изкара заболяването с по-леки симптоми, но не и да не се разболееш изобщо. Само преболедувалите имат достатъчно механизми за да не допуснат да се инфектират повторно.
41
8
 
4
 
! Отговори
Cartman1912 преди 3 години
До до ГаньоЗначи не трябва да има пропаганда по медиите за ваксината, но трябва да има бълване на глупости из интернет от антиваксъри на всякакви лъжи. До сега не съм видял едно доказано твърдение на антиваксър. Всичко е от типа "една жена каза".В крайна сметака не разбирам за какво се борите антиваксърите? Като не искате не се ваксинирате оставете хората, които искат да се ваксинират и да си продължат нормално живота. Като искате стойте си в локдаун. Трябва ли и другите да повличате с вас?
40
0
 
6
 
! Отговори
До Cartman1912 преди 3 години
Хъм, ако си прав за това което казваш, а аз знам, че не си прав, то тогава фактите от африка не го доказват! А те са, че се доказа, че ваксината на астра зенека НЕ помага при НИКАКВИ условия при заразяване с африканския щам! И другия факт е, че сега в африка спряха ваксинацията с баш таз ваксина! Та, коментар?
39
2
 
7
 
! Отговори
Ваксинаран преди 3 години
В Пирогов са направили отлична организация на "зеления коридор" за ваксиниране. Вчера се имунизирахме и не забелязвам никакви проблеми. Наистина и аз като Чобанов мисля, че няма нужда преболедували, с антитела да се ваксинират. Аз си проверих антителата и нямах абсолютно нищо. И без друго има проблем с доставките на ваксини. Не е лошо да се комбинират изследване на антитела и ваксиниране. Така ще е много по- научно издържано. Е ако някой преболедувал много иска да се ваксинира - ОК, личен избор.
38
0
 
6
 
! Отговори
man преди 3 години
"Естественият имунитет е много по-силен от ваксиналния, смята той"Швеция одобрява горното, оцеляване на най-силните.
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Cartman1912Колко ти плащат за да пишеш такива ?Да взема и аз да изкарам някой лев.
36
1
 
7
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
По медиите преди време все говореха, че хората ги е страх да се ваксинират. Обаче сега като гледам какви са опашки, стигам до извода, че медиите нещо ни лъжат. Саботират ваксинирането ли, що ли? Видя се, че нещата не са такива каквито ги описваха, сега започнаха да хленчат, пък защо имало опашки и нямало дистанция. Журналята питат докторите, ама как пък никой не се сети да попита чакащите защо не спазват дистанция? Манипулацията от медиите е пълна.
35
8
 
2
 
! Отговори
Cartman1912 преди 3 години
До .!.Не може да се каже, че имунитета след преболедуване е по-добър. Даже по данните, които има сега се оказва, че е по-кратък от ваксините. Не малко хора дори нямат имунитет след преболедуване. А теорията за изграждане на стаден имунитет се видя как десйтва. Ако разчитаме на това ще сме в локдаун още 30 години и ще има още милиони умрели.Ваксината на Астра Зенека може да не предпазва от заразяване с южноафриканския щам, но е доказано че ще те предпази да го изкараш тежко и от смърт!
34
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я да видим какви ги говореше за Танзания допреди седмица. А и за Швеция, която загуби над 13 хиляди души и е пред първата си карантина. След дъжд - качул! Ще се извини ли за дезинформацията въпросният "професор"?
33
1
 
17
 
! Отговори
до Ганьо преди 3 години
Ти верно си ***,голям злекарус си. Ваксината е личен избор и не трябва да има пропаганда по медиите по 100 пъти на ден. Такива като тебе,които ги е страх толкова много да се нареждат 5 пъти ако може,ама да клеветиш хора защото имат различно мнение от твоето.
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 28Връщате се в офиса? Кой ви е спирал досега, че сте си праскали съмнителни инжекции? Да не казваш на някоя кръчма "офиса"Така си го написал, все едно ще се връщаш в рая. Ако не си платен и наистина сте се боли с тези неща, до една година офиса ви ще е празен муа-ха-ха
31
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този никаквец Чорбанов само обикаля телевизиите и говори тъпотии. ... Нашето семейство се ваксинираГлупости. Казва, че за разлика от младите и напористи семейства, дето могат да висят на опашки, има много възрастни и слаби, които не могат да се ваксинират, защото всички ваксини са изсипани за зелените коридори. Зелените коридори са да прикрият предизборно провала на Боко Дебелия в доставките на ваксини.Да се стигне до там, че други държави да се възползват от нашия дял на ваксините от ЕС!!!
30
6
 
8
 
! Отговори
.!. преди 3 години
Много е прав човека! Когато си прекарал болеста имаш в МИЛИОНИ ПЪТИ ПО-ДОБЪР ИМУНИТЕТ от коя да е ваксина! А и да напиша на незнаещите, та оказа се, че ваксините на астра зенека НЕ оказват НИКАКВО влияние върху СЕГА СЪЩЕСВУВАЩИЯ африкански щам на вируса! Та ако щеш и 1000 ваксини да си сложиш пак ше пукнеш! Та нека ако съм го изкарал вече и имам 1000 пъти по силен имунитет от ваксиниран, то да ми се позволи да не се ваксинирам! След катоваксината може даже и да не свърши работа!!!
29
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ти си говори но никави пари *** БАН алкохолиците не трябва да се дават. зеро.
28
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
този ПРОФЕСОР Чорбанов всъщност е доцент, а и сигурно е едниствения в света имунолог и антиваксър едновременно
27
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
зелените коридори бяха шанс да се презкочи редицата от връзкари, държавни клеркове и т.н. и човек да се ваксинира. в нашата фирма се ваксинираха всички които не са го карали и след две седмици се връщаме в офиса...