Отменят тържествата за 3 март на Шипка

Решението е по препоръка на доц. Ангел Кунчев заради Covid-19
26 фев 2021 18:50, Анисия Иванова
195
Отменят тържествата за 3 март на Шипка
Снимка: БГНЕС

Община Габрово отменя създадената организация за църковно-военен ритуал на връх Шипка по повод националния празник Трети март. Отменянето на тържеството е във връзка с постъпило до кмета на Габрово Таня Христова писмо от главния държавен санитарен инспектор Ангел Кунчев, в което се съобщава за повишаване на броя на новорегистрираните случаи на Covid-19 в страната, съобщават от общината.

Още по темата

Според доц. д-р Ангел Кунчев струпването на голямо множество хора от различни населени места крие риск от разпространяване на Covid-19 и в тази връзка провеждането на организирани тържества е нецелесъобразно.

В памет на загиналите за свободата на България на 3 март в Габрово, от 09,30 часа ще бъде отслужена панихида в храма "Успение на Пресвета Богородица", а в 10,00 часа на централния площад "Възраждане" в града ще бъде издигнат националният флаг.

По-рано днес от прессекретариата на държавния глава съобщиха, че президентът Румен Радев ще участва в тържествената церемония по отбелязване на националния празник на България 3 март на Шипка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази държава е на народа не е нито на ГЕРБ нито на Ангел Кунчев, нито на ББ нито на Костадин Ангелов. Страх ги тресе да не освиркат ***, и от президента. Минало годишно повторение. Защо пескат заведенията и нощните барога от толкова големи грижи. Оставка г- да от ГЕРБ.
117
18
 
16
 
! Отговори
Лошо! преди 3 години
Добре де, ами къде ще може Фигурантът да размаха юмруче и да сквернослови срещу България ??? Как така ще лишаваме Фигуранта от единствената възможност да съска отрова и да клейми родината ?
116
11
 
17
 
! Отговори
Без изненади преди 3 години
Новина няма. Властта в София угажда на официална Анкара. Ангел Кунчев е пионка на ББ, а ББ е доверено лице на президента на Турция Реджеп Тайп Ердоган на българска територия.
115
12
 
13
 
! Отговори
да сте чували за преди 3 години
Задунайска губерния или Руско-балканска област? Те това е било записано в продажното споразумение между руските окупатори и агите. Какво ще му празнувате бе диванета?
114
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много *** тук,бе...Вземете прочетете записките на Макгахън,на Гладстон,щом не щете да четете руски автори.Впрочем,руските автори са били доста обективни.Достоевски ще предвиди българскага "благодарност".
113
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който забравя историята е обречен да я повтори!Искам всички паметници да се запазят, по един или по друг начин! Децата трябва да знаят защо се издигат паметници, как и кога е направено, какви са последиците от едно или друго решение. Те трябва да могат да ги виждат, да ги плюят или да им се възхищават. Децата ни трябва да познават историята ни от всички гледни точки, иначе ще я повторят!
112
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бойко Ви БорисовБойко: Ходи на Шипка, но не по поръчение на руската пропаганда и не само на празника назначен от руснаците. Ходи по всяко време, за да почувстваш силата на мястото без политически речи и без някой да ти маха с пръст и да те наставлява как точно трябва да се чувстваш като българин.!!!
111
11
 
8
 
! Отговори
Румен преди 3 години
Я стига сте манипулирали тази дата. Който иска да чества.Просто въпросът е да не се струпват много хора на едно място, заради К19. Големи пък поборници се изкарват някои.
110
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 3ти март3ти март е утвърждаването на падането на България под руско робство. ДАже руснаците са си издигнали руски паметници над българските във всички големи български градове.
109
7
 
16
 
! Отговори
Бойко Ви Борисов преди 3 години
Не ходи на Шипка.Стой в кръчмата.Бъди послушен Гербераст.
108
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 114Ами, като си замилял за "българските войни" ЗАЩО драпаш да се кланяш на руската пропаганда на Шипка? ЗАЩО не драпаш да наложим БЪЛГАРСКИТЕ ВОЕННИ паметници навсякъде из страната, а руските са над главите ни? М?
107
6
 
14
 
! Отговори
Ястребителят преди 3 години
Един от главурковците, сражавал се на Шипка срещу турците е братът на Васил Левски. В резултат на тези сражения си загубил единия си крак. След "освобождението" на българия от "турско робство" - вече като свободен българин!!! умира бездомен от глад на улицата. Пък сестрата на Левски, останала вдобица с две дечица на млади години, продава тялото си на богатите българи за да може да си изхрани сирачетата.Майката на Левски се хвърля в кладенец, не издържайки повече на глада и немотията.
106
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А след 2 години в учебника по история да не пише, че сме се освободили с помощта на индианци, докарани с кораби от САЩ! Вече и това очаквам. Само се питам, кога ли ще се преклоним пред БЪЛГАРСКИТЕ ВОЙНИ, умряли за тая държава, използвайки всеки удобен момент да събудят тоя заспал народ. Все русофили и русофоби, германофили и фоби са ни в главите.. кога ще се сетим че преди да сме фили или фоби, сме първо и основно българи... а после чак десни или леви?
105
3
 
14
 
! Отговори
3ти март преди 3 години
е български! айде всички дето плюят ролята на Русия тогава, да бъдат така добри, да не пропускат участието на отряди и от Европа за защита на Родината ни. Италиански, финландски и т.н. Само че те не са можели да се обявят официално защото същата тази Европа ни е обърнала гръб. Заради политика. Единствено факта че сме се освободили е важен. 3ти март е и ще си остане български!
104
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 109Много пъти е имало такива "дебати", но нищо официално, защото все още руското влиянео е толкова значимо, че тръгването в тая посока веднага води до опити за дестабилизация, но и на това му идва времето!А ти, като прочете всички тия неща, сега ще се поинтересуваш ли, защо има такава подмяна на историята ни?
103
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 104"Бойче, защо обединяваш народа против себе си? Тъпо поведение, особено преди избори! Осъзнаваш ли, че правиш добро на червените! Ние можем да мразим комунисти, но не мразим историята си"Ами, освен да се осъзнаеш, че "историята" във варианта с "освободителите" от Русия е комунистическа фалшификация, а?
102
5
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
На 26 юни/8 юли 1876 г. се подписва тайното Райхщадско споразумение, в което Австро-Унгария и Русия се съгласяват какви територии да бъдат разпределени на кои страни, след края на войната. Съгласно това споразумение, страните се съгласяват, че на Балканите няма да се създаде голяма славянска държава.Ай сиктир!!! БСП Задунайците да целуват на КГБ попа Киро жезъла :))))))))))))))))))))))))
101
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно има доста запознати с историята на 3 март! Имам въпрос към вас, защо не сте направили подписка и разяснителна кампания за отпадането на тази дата от празничния календар? Тя още се преподава в учебните заведения? Защо МОН не е сезирано!? Като сте прави, ами направете нещо и отменете датата като официален празник, иначе не сте нищо повече от провокатори. Ето една хубава тема за референдум- да остане ли 3 март национален празник! Създайте инициатива!
100
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТонкатаЩе го видим "рейтинга" му на изборите за президент. Нали обяви, че ще се кандидатира. :)))Това му беше грешката, ако не го беше правил, можеше да остане някакво съмнение, че има подкрепа, въпреки че на всички е ясно, че е политически труп. Сега това ще излезе на бял свят. Толкова е ***, че не успя да си изиграе като хората и най-очевидния ход.:))))))))))))))
99
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 106"Отменете тържествата, отречете Ботев и Левски"Че русофилите вече го направиха, като обявиха Ботев за масон, който работел явно за някой друг , а Левски за "терорист".!