Отменят тържествата за 3 март на Шипка

Решението е по препоръка на доц. Ангел Кунчев заради Covid-19
26 фев 2021 18:50, Анисия Иванова
195
Отменят тържествата за 3 март на Шипка
Снимка: БГНЕС

Община Габрово отменя създадената организация за църковно-военен ритуал на връх Шипка по повод националния празник Трети март. Отменянето на тържеството е във връзка с постъпило до кмета на Габрово Таня Христова писмо от главния държавен санитарен инспектор Ангел Кунчев, в което се съобщава за повишаване на броя на новорегистрираните случаи на Covid-19 в страната, съобщават от общината.

Още по темата

Според доц. д-р Ангел Кунчев струпването на голямо множество хора от различни населени места крие риск от разпространяване на Covid-19 и в тази връзка провеждането на организирани тържества е нецелесъобразно.

В памет на загиналите за свободата на България на 3 март в Габрово, от 09,30 часа ще бъде отслужена панихида в храма "Успение на Пресвета Богородица", а в 10,00 часа на централния площад "Възраждане" в града ще бъде издигнат националният флаг.

По-рано днес от прессекретариата на държавния глава съобщиха, че президентът Румен Радев ще участва в тържествената церемония по отбелязване на националния празник на България 3 март на Шипка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари