Проверяват болница, отказала ваксини на неосигурени

Ангелов нареди проверка и за неизплатени пари на медици
27
Проверяват болница, отказала ваксини на неосигурени
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Здравният министър Костадин Ангелов назначи проверки в ЦСМП Благоевград и в плевенската болница "Св. Панталеймон", съобщиха от МЗ.

Центърът за спешна медицинска помощ - Благоевград ще бъде проверен заради сигнал от служители на филиала в Гоце Делчев за неизплатени допълнителни възнаграждения от 1000 лв. за работа на първа линия в борбата с COVID-19.

Втората проверка е във връзка със сигнал от здравнонеосигурени граждани за отказан достъп до ваксина срещу COVID-19 от страна на болница "Св. Панталеймон" в Плевен.

Министерството на здравеопазването напомня, че право на безплатна ваксина срещу COVID-19 има всеки български гражданин, без значение от здравноосигурителния му статус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"А сега пък да плащаме ваксините и на индийците."Ние на индийците отдавна сме им платили не само ваксините, но и тока и водата и лекарствата и ракията и кебапчетата. Всеки българин, който е останал да работи в България, автоматично има начислени 5 чаавета, които си отглежда с данъците, които плаща.
4
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво ще стане, ако хипотетично успеете да ваксинирате всички? Вирусът все едно няма да се уплаши и да се скрие някъде. Престанете да възхвалявате тия правени-недоправени ваксини като, че са някаква панацея. Защото не са.
3
3
 
8
 
! Отговори
Барселона преди 3 години
Някой,пак се е направил на велик....сутринта го слущах самонадеяният медик от боницата,как се плюнчеше пред ТВ...хората търсели евтина сензация...Наглеци.
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"право на безплатна ваксина срещу COVID-19 има всеки български гражданин"Сега ми стана ясно, защо македонците толкова напират за български паспорти.
1
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А сега пък да плащаме ваксините и на индийците. Не сте ли малко нагли?