Проверяват болница, отказала ваксини на неосигурени

Ангелов нареди проверка и за неизплатени пари на медици
27
Проверяват болница, отказала ваксини на неосигурени
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Здравният министър Костадин Ангелов назначи проверки в ЦСМП Благоевград и в плевенската болница "Св. Панталеймон", съобщиха от МЗ.

Центърът за спешна медицинска помощ - Благоевград ще бъде проверен заради сигнал от служители на филиала в Гоце Делчев за неизплатени допълнителни възнаграждения от 1000 лв. за работа на първа линия в борбата с COVID-19.

Втората проверка е във връзка със сигнал от здравнонеосигурени граждани за отказан достъп до ваксина срещу COVID-19 от страна на болница "Св. Панталеймон" в Плевен.

Министерството на здравеопазването напомня, че право на безплатна ваксина срещу COVID-19 има всеки български гражданин, без значение от здравноосигурителния му статус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Да преди 3 години
ще бъде несправедливо да се отказва ваксина на хора, които нямат пари да си платят здравните осигуровки. Но хукналите да се ваксинират мулати не са от тях, те са чули, че в чужбина няма да ги пуснат без имунизация и тичат да се ваксинират. Значи за коли и самолетни билети имат пари, а за осигуровки - нямат. Щом бързат, първо да си платят осигуровките, ако не - да чакат. Никой не им отказва безплатна ваксина, но трябва да я получат след всички, които години наред плащат и плащат и плащат...
24
0
 
1
 
! Отговори
Както преди 3 години
и предположих. "Българите" живеещи в чужбина ще се възползват от възможностите на зелените коридори, защото в любимата им "чужбина" за тях ваксините няма да дойдат преди 2025 или по-вероятно никога. Пък тук нашите пенсионери, учители, лекари, полицаи и т.н. наплашени от руската пропаганда ще въртят очи и ще се ослушват нищо че министъра прави всичко възможно да ги бута като приоритетни за ваксиниране.
23
2
 
4
 
! Отговори
Инспектор преди 3 години
Много дървени философи сте всички,бе до един.Има да много неосигурени доста добре финансово,които не желаят с техните пари да хрантутят други.Като им се наложи ползват частно здравеопазване,а не да висят да се молят за направление на личен лекар и о чудо да няма такова налично.Та за частни болници не сте ли чували.Още като те видят ите питат на часно или по здравна каса? Анадъмно?
22
0
 
1
 
! Отговори
ха ха преди 3 години
Кво като са неосигурени. Нали целта е да не заразяват осигурените? :))) Май всичко е цирк!
21
2
 
1
 
! Отговори
Боряна преди 3 години
В пандемия всеки има право на лечение от ковид и ваксина. Докторчето е чел, но не е разбрал какво чете. А здравните осигуровки за какво стигат е друга тема...
20
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ми естествено че трябва да им се отказва! да са плащали - има стотици хиляди пенсионери които не са ваксинирани още те искат ромите да ваксинират - нещастници! неосигурените последни ако има.
19
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо че са неосигорени аз каот осигорен им предоставям ваксината предвидена за мен
18
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А бря ...а ромите с предимство ли са като нямат никакви осигуровки )
17
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви ваксини.! Здравеопазването ни е пълна порнография! Скоро ми се наложи да закарам мой близък в бърза помощ в Плевен. Държаха го там 5 часа, след което казаха ние сме до тук! Изкараха ни го на носилка в неадекватно състояние и с всичката си наглост ни казаха извикайте си частна линейка и си го приберете, при положение, че на паркинга имаше 5 линейки, които стяха без действащи!
16
4
 
13
 
! Отговори
Борисчо преди 3 години
Тия селянджери да отидат да си платят осигуровките, които са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ. Не да ми философстват по телевизията. Значи имат претенции, че имат законови права а в същото време не изпълняват законовите си задължения. Когато искаш права , трябва да имаш и задължения към държавата.
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хахахах,к тези пък за безплатни ваксини в Пантелеймона. Нещо като държавна ваксинация в частна болница. Колко пари взимат директорите там 17 000 лв на месец не се правят с безплатно ваксиниране на данъкоплатците
14
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БЕЗПЛАТНА ВАКСИНА == комунизъм и социализъм. Социалната държава създава социално безотговорни хора свикнали на държавата да ги отглежда като ***, планово петилетки, доживотна работа до пенсия напълно неадекватно управление на икономика. Лишаване и ограбване бъдещето и живота на способните хора с повече умения за сметка на простите примитвни хора,
13
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Праверява болници ,и никога не отговарят след проверката )тоя доктор от Плевен е нужно да бъде уволнен
12
1
 
1
 
! Отговори
Айн Райнд преди 3 години
Позната е по света с рационална философия, която тя нарича обективизъм, близка по идеи с политическото и философско движение либертарианство.Считана е още за теоретик на индивидуалния капитализъм и на либертарианството, отхвърлящо всички форми на принуда, проповядващо ценностите на разума, производителността и рационалния егоизъм главната идея на обективизма. Като член на крайните антикомунисти, Айн Ранд проповядва независимост с идеите на капитализма срещу всички форми на комунизма.
11
7
 
12
 
! Отговори
НЯМА БЕЗПЛАТЕН ОБЯД преди 3 години
До 10ТАКА СЕ ПООЩРЯВАТ СОЦИАЛНО БЕЗОТГОВОРНИ И ВРЕДНИ ХОРА както за държавата така и за обществото. Разхищение и пилеене на пари за хора неработещи, паразитииращи крадящи нашите пари и осигуровки. Всичко си има цена и трябва да се заплаща.
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе куче да отиде ще го ваксинират, че кво ще го правят целиа този б0клуk
9
5
 
14
 
! Отговори
НЕ ТРЯБВА ДА СА преди 3 години
Не трябва да са безплатни ваксините. Ощетява се държавата като и милиони българи, които няма да се ваксинират да плащат от техните пари и данъци за *** и пульо и за ваксини с които въртят далавери и получават бонуси лекари. Който иска ваксина ДА СИ ПЛАЩА И ТО АВАНСОВО. Когато човек е дал пари за нещо ще го цени ще си спазва срокове и няма да ощетява хората, които няма да се ваксинират.
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия хора не са си платили осигуровките. Но излиза, че треперят от страх за здравенцето и искат са начелно място сред ваксинираните. Но иначе ги разбирам-безумие е да искат да *** осигуряваш на минимална заплата, ако си останал безработа заради най-лошия вирус който с невиждана ярост и злост атакува доброто и безобидно човечество. Тй де...ти не получаваш заплата, но държавата ти вика дай, дай, дай..
7
2
 
6
 
! Отговори
ОЧЕВИДНО ЗАЩО преди 3 години
ЗАЩОТО ИСКАТ ДА СИ ПОЛУЧАТ ПАРИЧНИ БОНУСИ ОТ ВСЕКИ ЕДНИ БОЦНАТ ЧОВЕК.
6
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не е правителството няма да има кой да ви спаси от лошите болници народни изедници.