Радев: Достойно бъдеще можем да градим, когато сме единни

Президентът ще участва в тържествата на Шипка на националния празник
99
Радев: Достойно бъдеще можем да градим, когато сме единни
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев ще участва в тържествената церемония по отбелязване на националния празник на България 3 март на Шипка.

"Уважението към паметта на загиналите за България е наш морален дълг като народ. Отговорността ни пред съхраняването на историческата памет е не по-малка от преодоляването на изпитанията, пред които сме изправени днес", написа президентът в профила си в социалната мрежа.

"На Трети март на Шипка заедно ще отдадем почит пред подвига на българските опълченци и руските воини, които с кръвта си отстояха свободата на България. Превъзмогването на духовната криза изисква моралният пример на хората, чиято саможертва е вложена в темела на българска държава, да бъде не само спомен, а да вдъхновява и ръководи делата ни в ежедневието. Достойно бъдеще за страната си можем да градим, само когато сме единни като нация", подчерта Румен Радев.

Държавният глава ще приеме почетния строй, след което ще се проведе ритуалът по поднасяне на венци и цветя на площада с барелефите под връх Шипка. Президентът ще произнесе слово по случай националния празник на България, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
2
 
3
 
! Отговори
Калъпов преди 3 години
Нека мафията и Резидентството бъдат по-единни! Е, колко по-единни - те вече са на калъп!
74
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кой го казва? Този, който успя да разедини народа повече от всеки друг! Нямаше празник, на който този човек да не излизаше намусен и да обругава всичко! Как не видя нещо добро?
73
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бутик Болшевик иска да образува франчайз - "обединение"!:)))))))))
72
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цв.К. заяви "Аз отивам на Шипка да почета загинлите. Ако някой реши да произнесе слово, това са циркове!" Г-жо Караянчева, та цирковете ги направихте вие на 19 февруари в Карлово.Строил се почетен караул от механизираната бригада- Карлово и рапорта на висши офицери не го приема военно лице или поне министърът на МО Каракачанов, а една жена! Че вие не се засрамихте от тази си роля е факт, но язък за висшите офицери, които удряха крак пред жена и то в деня на смъртта на Апостола!
71
0
 
9
 
! Отговори
?!? преди 3 години
Ти пък с кой искаш да си единен бе?
70
2
 
7
 
! Отговори
Брей преди 3 години
Нова песничка за пролетта...хаха
69
1
 
7
 
! Отговори
Не е.лесно преди 3 години
Две деца, жена, още жена, още момичета.... абе парици трябват... абе я се обединявайте да плащате...
68
5
 
19
 
! Отговори
Главният разединител преди 3 години
призовава да сме единни.Този *** е повреден още от началото-несъединява,а разединява.Сега помпозно ще се дуе на Шипка.Дали ще викнечервени бабички на хепънинг?Преди година каза,че няма корона вирус.След това го лепна и отиде да зарази свои колеги в Литва(или Латвия).Те не го приеха и след висене в хотела си дойде.Сега Деса го еолепила(или и свърши карантината)?Изобщо от Дондуков 2 се носи яказараза- и морална,и политическа,и влияеща на здравето,а той иска дая подари на хората.Хубавец.
67
21
 
6
 
! Отговори
Коко преди 3 години
Най добрия политик в новата история на България няма политически опонент на неговато ниво затова два и половина милиона българи гласуваха за г-н Радев да вярно е винаги ще има около двеста хиляди бавно развиващи да гласуват за политическа карикатура като Боко тиквата премиер който за десет години не можа да научи английски ама какво се чудим като той говори трудно и български
66
12
 
5
 
! Отговори
СУ -25 преди 3 години
Велик слова за българските опълченци и руски войски.Трябва и Руския посланик да бъде поканен ,това е най великата дата за България.Дата за свобода от турското робство.да не се забравя Батак и другите стражения с османския поробител.Велика Русия СЛАВА.
65
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
партия ГЕРБ ние сме единниела при нас
64
4
 
13
 
! Отговори
Стиви преди 3 години
С децата на извратени убийци няма как да сме единни.Вашите братя са руските касапи.
63
4
 
6
 
! Отговори
Ахаха преди 3 години
Ко ? Каза ли нещо.. ??!
62
4
 
19
 
! Отговори
Джаро преди 3 години
Попе, тука има един нищоправещ фигурант. Елате да си го вземете бее
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
seki den uvajenie, stoiki, chupki, preklonenie, opianenie, opiavane, vazhvaliavane, pochit, stoene, lejane, vzirane, mislene, chuvstvane, hvalbi kam umrelite ... dobra rabota na bg psychiatrite, bravo!
60
13
 
4
 
! Отговори
Нане преди 3 години
Айде празноглави герберастки, троляци...Слабо днес не мое вържете надницата от шкафчето... Или суджук ви подхвърлят...
59
3
 
12
 
! Отговори
Грозен си преди 3 години
Единство само с Деса.
58
4
 
15
 
! Отговори
Радев-празнодумец преди 3 години
Радев е празнодумец храбър. Празни приказки, безмислени пожелания в комунистически стил другари дайте да дадем и след повече от 4 години президенстване (празнодумстване) няма нищо полезно и смислено свършено от него за България. Вместо да вървим напред избрахме най-слаабият президент досега и се връщаме много назад към времената на бай-Тошо. Много, много жалко...
57
9
 
3
 
! Отговори
Нане преди 3 години
Как да сме единни, Ве Господин Президент, кат тикварите вече настройват вакси срещу антивакси...Скоро, ще си изясниме отношенията...
56
2
 
13
 
! Отговори
срам за институцията преди 3 години
Експериментът пенсиониран фЪтмak да работи като президент се оказа изключително безсмислен и неуспешен.Време е фЪтмaka да се преквалифицира на пазач на паркинг или охрана на пазар. Ще може да си залепи снимки на бай Тошо и на Путин в кабинката и ще се успокои.