Проф. Начев: Коронавирусът е лабораторно създаден и е вид биологично оръжие

„Светът досега не се е сблъсквал с подобен вирус, който нанася толкова сериозни поражения“
28 фев 2021 10:19, Елка Василева
405
Проф. Начев: Коронавирусът е лабораторно създаден и е вид биологично оръжие
Снимка: архив, БГНЕС

Трета вълна на коронавирусната епидемия вече има и нещата винаги могат да бъдат изпуснати от контрол, отчитайки опита на другите държави. Затова се взимат много сериозни и строги мерки. Това заяви директорът на болница "Света Екатерина" проф. Генчо Начев пред БНТ.

Неговото притеснение е, че с отпускането на мерките у нас от утре и склонността на българите да не се съобразяват с наложените правила вероятността на случаите на заразените и смъртните случаи да се увеличат е голяма. Той обаче изрази надежда, че при данни за увеличаване на заразените мерките отново ще бъдат затегнати.

Още по темата

Проф. Начев посочи, че е важно да се прави баланс между икономическото развитие на една страна и баланс между здравното състояние на населението. Когато се отиде само в едната посока, това винаги е грешка.

Директорът на болница "Света Екатерина" подчерта, че коронавирусът е лабораторно създаден и е вид биологично оръжие. Има много неизвестни около този вирус - не е ясно защо при едни пациенти засяга едни органи, а при други - съвсем различни.

„Светът досега не се е сблъсквал с подобен вирус, който нанася толкова сериозни поражения. Вирусът влияе на две структури на сърцето - на самите клетки на мускула на сърцето и на проводната структура, в резултат на което се появяват ритъмни нарушения“, каза професорът.

Сърцето е първият орган след белия дроб, който търпи най-сериозни поражения, отбеляза проф. Начев.

Проф. Начев заяви, че не е нужно преболедувалите коронавирус да се ваксинират. Редно е да се проследи нивото на антителата и клетъчния имунитет и тогава да се предприема такова действие.

По думите му досега няма достатъчно информация за ваксините и в това се корени страхът на хората. Той обаче призова хората да се ваксинират, за да се предпазят от вируса и да се спре разпространението му.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


405
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
316
3
 
7
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До Waffen SSТова е като батко Арни, колега! КOВИД-тeрминaтoр! Дoceгa e тeрминирaл oкoлo 200-250 вируca: грипнитe и пaрaгрипнитe вируcи, рecпирaтoрнo-cинцитиaлният вируc, мeтaпнeвмoвируcът, aдeнo-, ринo-, кoрoнa- и бoкaвируcитe! Вcичкитe тия прeдизвиквaт OВИ и OРЗ! Прeз миналото лятo КOВИД-a тeрминирa и хeпaтит A! Нaпрaвo чудo! Още по-чудничко е, сърдечен хирург да ти набива вирусология и коремен хирурга да "бори"пландемия с този вирус-терминатор и мутантите му!
315
8
 
44
 
! Отговори
Waffen SS преди 3 години
Има такива съмнения.Вирус ,който заразява почти всички възрастови групи,раси,етноси.Поразява хора в различни органи ,а не в един и т.н.Еднакво ефикасен е при всякакви климатични условия и сезони.Пипнала е човешка ръчичка.Китайците от хилядолетия ядат прилепи и разни други такива същества ,ама не е имало такива пандемии
314
13
 
16
 
! Отговори
епидемиолог преди 3 години
/Светът досега не се е сблъсквал с подобен вирус, който нанася толкова сериозни поражения/ Начев , нов начин за манилилации ли ви спуснаха отгоре? Дали е изкуствено създаден или не не знам, но знам че няма нищо общо с чумата на века. Доказано- не е! Може и да е изкуствено създаден в Ухан, а може и просто да е изпуснат от там. Или като кажете че е изкуствено създаден, се надявате да ви се вържат хората и на останалито? Спрете с лъжите за които ви плащат и си върнете човешкото достойнство
313
9
 
8
 
! Отговори
Петърчо преди 3 години
До 353 Тръмп не беше ли този който попита лекари дали може да се пие белина? Не ли им говореше на американците че трябва да носят маски а самия той не носеше и подкрепяше протестиращите против ограниченията? Голяма грешка за американците е че Байдън спечели ама тези два реторични въпроса за Тръмп показват че същия е от тези заради които на перилните препарати има предупреждение да не се поглъщат и че е лицемер. Той самия си е виновен че загуби изборите и то само заради кризата и нищо друго.
312
11
 
10
 
! Отговори
Петърчо преди 3 години
Има хиляди организми които за които човечеството още не знае. Да не говорим за тези за които знае но не са достатъчно добре проучени. Проф. Ненчев явно пропуска този факт. Затова и лесно стига до извода че този вирус е създаден в лаборатория. Но това че върху малкото познати неща за вируса изгражда мнение че е изкуствено създаден е тревожно като се има предвид че е професор. Не казвам че не е възможно да е прав а че не трябва да прави подобни изказвания основаващи се на оскъдни информации.
311
9
 
19
 
! Отговори
да, така е преди 3 години
Вирусът е дело на демократите в САЩ . Трябваше да се махне Тръмп , да се напечатат още долари , да се загробят държави с още заеми . Още 2015 е създаден ковид-19 , поместено е в медицински журнал. Направиха го нарочно , станаха два пъти по - богати , разкараха Тръмп и кой знае какво още ни готвят. САЩ вече подновиха ударите в Сирия , заплашват с демократизиране Саудитска Арабия , все весели работи!!!!!
310
4
 
28
 
! Отговори
ТСВ преди 3 години
Води се трета световна война...............и тя не е ядрена, а биологична война!!!Започвате ли да схващате................или сте като албански реотани????
309
8
 
24
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Поздравления за смелостта г-н Професоре...не ви познавах...извинявам се за което,бъдете здрав, България и Света ни имат нужда от хора като Вас!!!
308
22
 
5
 
! Отговори
ББ преди 3 години
руските кибер атаки продължават..вируса бе създаден и пуснат от Китай,експериментираха в Ухан с народа си,атакуваха Света ни по-времето на управлението на тръмп...алчният и зависим насърчил убийства в Конгреса на САЩ извършени от приятелите му расисти,фашисти и мафиоти...безпомощен зовеше гражданите на САЩ да пият дезифектанти...позор..сега с платени облъчва хората с аверите му от русия...милиарди по света видяха заговора срещу САЩ...тръмп,путин и аверите им от китай и с.корея...Бог да пази САЩ!
307
8
 
14
 
! Отговори
Био преди 3 години
Всички, които смятат, че НЕ Е биологично оръжие, защото не поразявал масово, имат два съществени общи проблема - нямат логика и нямат въображение, което да разиграе всички възможни сценарии. Първо, никой не е създавал и не би създал биологично оръжие, което да изтрепи всички. Второ, никой никога не е твърдял, че вирусът е завършен проект. Почвате ли да схващате?
306
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Откак човекът се е изродил от маймуняците, човечеството е преживяло стотици епидемии, тсака че не е нужно да се създаде изкустевн вирус, за да избухне епидемия - в природтата ги има колкото щеш, особено в джунглите на екваториална африка и не само там - даже в ледовете
305
2
 
13
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
До Само *** не знаят Т.н.,,Испански грип ,,е открит в м. януари в окръг Хаскъл -Канзас от д-р Лоринг Майнер .В Европа се появява през м. ноември и последователно навлиза през Франция в Испания ,където има най много обявени жертви от правителство ,което е неутрално във войната .Другите ,участници във военните деиствия,естествено крият по съображения жертвите от вируса.В Испания и до днес ,тази пандемия ,официално се нарича Американски грип...Американски,някак си звучи не демократично,нали ?
304
5
 
7
 
! Отговори
Само идиот не знаят преди 3 години
До Само *** ли пиша ........че ,,Испанкият грип,,е дошъл от САЩ, 1918 година ?
303
1
 
17
 
! Отговори
Ще преди 3 години
Ще трябва да се преборим.Въпроса е кой и защо?Ако е случайно пуснат трябва да сме до някъде спокойни,ако е нарочно тогава е много притиснително,защото не се знае какво може утре да се случи.
302
1
 
11
 
! Отговори
Да преди 3 години
Да изкуствено е създаден. Но това не променя нищо.
301
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вируса е дело на демократите в Сащ . Трябваше да се махне Тръмп , да се напечатат още долари , да се загробят държави с още заеми . Още 2015 е създаден ковид , поместено е в медицински журнал. Направиха го нарочно , станаха два пъти по - богати , разкараха Тръмп и кой знае какво още ни готвят. Сащ вече подновиха ударите в Сирия , заплашват с демократизиране Саудитска Арабия , все весели работи .
300
11
 
3
 
! Отговори
555 преди 3 години
А бе тия лекари от цял свят са се наговорили да говорят едно и също - интересна работа !!!! Лъжат бе - няма никакъв вирус и никакви хора не умират , няма никакви поражения . Какви безсъвестни хора - от сега нататък предлагам да си правите операциите сами , ако се наложи хемодиализа - в къщи , преливане на кръв в къщи , трансплантации на сърце и др -в къщи и накрая закриване на всички болници и заличаване професията лекар . Осъзнайте бе хора,че ставате за кашмер !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
299
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСоТо ...относно Испанският грип....Що ли срамежливо премълчават ,,че е дошъл от САЩ ? Пустите му демократи ! Все недоразбрали ,нечули ,незнаещи ,а ?
298
12
 
1
 
! Отговори
Другаря Путен преди 3 години
До дедо от село ......Дедо от село , пий си ракията и не разсъждавай на глас ...Вредно е за мозъка ти ...
297
2
 
11
 
! Отговори
дедо от село преди 3 години
Такааа,постепенно и малко по-малко ще се казват истини за тази криза в целия свят, но след нея ще има тежки ограничения за хората.И това се прави от болни мозъци жадни за още печалби и ново заробване на човечеството.Явно целта е една още мъничко животец за световния капитал и докопване до ресурси.Пък нашите тикви къде са в цялата игра? Някъде на тихо и спокойно местенце,но дали ще е така?Времето ще покаже!