Румен Драганов: В България също си имаме Занзибар

Много вероятно е да се въведат ваксинационни паспорти за туристите през лятото
Обновена: 28 фев 2021 15:42 | 28 фев 2021 14:55, Елка Василева
38
Румен Драганов: В България също си имаме Занзибар
Снимка: архив, БГНЕС

В България също си имаме Занзибар, миналото лято положението беше същото във всеки курорт – нямаше маски, тестове или карантина. Това заяви Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма по повод интереса към острова пред bTV.

Според него хората са зажаднели за пътувания заради ограничителните мерки през последните месеци. Той заяви, че туристическият бранш не са съгласни с въвеждането на ваксинационни документи, даващи привилегии на имунизираните срещу COVID-19.

Още по темата

„Има хора с антитела, други с алергии, на трети не им препоръчват да се ваксинират. Трябва да се съобразят с тези групи. Независимо от всичко, без да има европейско решение или нормативен акт, хората сами се нагласят, че искат да изберат „здравата“ дестинация“, каза Драганов.

Той обясни, че голяма част от персонала в сферата на туризма ще се ваксинират, за да се създаде спокойствие сред клиентите. „Както е личен избор да се ваксинираш, така ще стане личен избор дали да влезеш в даден хотел или заведение“, допълни експертът.

Драганов заяви, че има вероятност през лятото Гърция да изисква подобен ваксинационен документ на чуждестранните туристи. „От тук нататък, като се каже: „Гърция“ е „зелена дестинация“, защото изисква такъв паспорт“, Израел и Испания също, ако България не го направи, то ние не можем да се правим на Занзибар“, допълни той.

Експертът коментира, че очакванията са това лято да има повече туристи от Великобритания у нас. Драганов заяви, че едва ли ще има намаление в цените в бранша, за да се привлекат хора.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам усещането ,че стадото ще се събуди и ще каже НЕ на подобно безумие.
11
6
 
30
 
! Отговори
Боко чумата преди 3 години
И какво като персонала се ваксинира?!? Те и ваксинирани могат да си заразяват...
10
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В такива зелени дестинации не бих похарчил и цент.Тотален бойкот на държави и фирми,които го изискват за гражданите или работниците си.
9
16
 
11
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
Човекът е ПРАВ. АБСОЛЮТНО! Както винаги коминтиращите си плюят заради самото плюене. Или изобщо не четат. Човекът ни сравнява със Занзибар в ПОЛОЖИТЕЛЕН смисъл - защото и там , и тук миналата година НЯМАШЕ изисквания за писиари или за паспорти. НО АКО СЕГА ГЪРЦИЯ И ИСПАНИЯ ГО ВЪВЕДАТ И СЕ САМОРЕКЛАМИРАТ КАТО ЗЕЛЕНА ДЕСТИНАЦИЯ - Ние ще имаме ли друг изход???
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами няма да пътуваме, ще ходим за ден на морето и така...
7
2
 
10
 
! Отговори
Рагин скочи ли вече? преди 3 години
За да не уплашим "чувствителните швидски туристи".Май и на номенклатурчика Драганов, работата е същата-лъжовна.
6
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя с какъв акъл иронизира Заанзибар? Та те са по-свободни от нас.
5
3
 
13
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 3 години
Геният Фреди Меркюри е роден в Занзибар, а в момента в България здравната диктатура ни принизява дори под нивото на Занзибар по отношение на човешките права и свободи...
4
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Свиквайте ! Това ще бъде новото нормално за десетилетия напред ! Прегръдки, купони, говорене лице в лице и здрависване ще се наказват като тежко престъпление и ще се излъчва по медиите, което вече е факт !!!
3
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Освен изпаднали бедняци-алкохолици от западна Европа които обикновено идват с олинклузив,друг няма да се излъже да дойде на мутромирието.
2
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя нещо се е объркал-какъв Занзибар бе? Не вижда ли разликата е застрояването например?Разликата е огромна,в България си имаме мръсно море от която получаваш стомашни проблем още в първите дни от почивката и бетонова презастроена джунгла.В Занзибар е точно обратното-чисто,красиви плажове и природа и никакво презастрояване.Тоя явно е спал открит преди да се изкаже
1
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяка събота и неделя гледаме по новините как в еди кое заведение имало купон. Тук сме по зле от Занзибар.