Борисов: Приказващи колкото искаш, ние показваме направеното

Пускат движението през тунел "Железница" през септември
Обновена: 2 мар 2021 11:28 | 2 мар 2021 11:12, Веселина Йорданова
456
Борисов: Приказващи колкото искаш, ние показваме направеното
Снимка: Правителствена пресслужба

През септември ще бъде пуснато движението в двете посоки в новия тунел "Железница" на АМ "Струма" и в целия участък от Благоевград до Симитли.

Това обяви министър-председателят Бойко Борисов. Премиерът се увери лично в напредъка на строителните работи по най-дългия пътен тунел, изграждан досега у нас. Борисов изтъкна, че мащабният проект е от изключително значение за свързаността в целия регион по оста Юг-Север.

Още по темата
"От топлите пристанища на Гърция, през България, за Румъния. На практика Дунав и Солун свързваме по този начин“, посочи премиерът и напомни, че усилено се работи и по трасето Ботевград-Мездра. Министър-председателят изтъкна още, че тунелът се строи съобразно всички най-съвременни изисквания.

"Това трябваше да стане готово за Олимпиадата в Гърция, 2004 г. Колко години са назад и в страни - нека хората да си правят своя извод", каза още Борисов.

"Приказващи в България - колкото искаш. Ние показваме какво сме направили“, заяви премиерът и изтъкна, че само след няколко месеца през планината ще се преминава лесно само за 2 минути. Министър-председателят Борисов добави още, че са предвидени и 4 млн. лв., с които да бъдат изпълнени всички екологични препоръки по трасето в района на Симитли, съобщиха от правителствената пресслужба.
 
Тунел "Железница" на АМ "Струма" е най-дългият пътен тунел, изграждан досега у нас. Той е с две отделни тръби за движение в посока, като дължината на всяка е около 2 км, а широчината на пътното платно - 8,50 м, с по две активни ленти за движение и тротоари. Изграждането започна през октомври 2019 г., на обекта се работи без прекъсване и към момента повече от половината от строителните дейности на тунела вече са изпълнени.

Първичната облицовка на съоръжението е изпълнена  - осъществена е така наречената "сбойка" на двете тръби и тунелът е прокопан. Започна полагането и на вторичната облицовка на съоръжението. Тунелът се изгражда по нов австрийски метод и ще бъде с всички необходими системи за енергоефективно осветление, вентилация, видеонаблюдение, пожароизвестяване, интелигентна система за управление на трафика, аварийни SOS кабини, аудио и радио оповестяване, електронна система за контрол на достъпа.

Тунелът ще има пълен набор обслужващи съоръжения, включително подземно водохранилище с обем от 240 куб. м вода за противопожарни цели и площадка за хеликоптер на южния портал.

Проектът за строителството на тунел "Железница" на АМ "Струма" се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез ОП "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014-2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


456
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
303
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На боци предизборните обиколки. Ходи напред назад и сам съ фали. Велик, бе
302
4
 
10
 
! Отговори
Северозапад преди 3 години
Гледам - много мераклии да гласуват за Инспектора. ОК, всеки има право на избор. Но си направих една проста сметка - благодарение на "мъдрата" политика на другаря Борисов, всекиэедин български гражданин дължи някому в странство "само" около 5000?, докато при Хамстера дължахме под 1000.Но нищо, дерзайте - при Борисоф-4 ще ги докараме до 10000?, няма проблем!А после се вайкайте, че виждате децата и внуците си само по Скайп...
301
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Магистрали и заводи около тях наредени като тополи. Благоденстваме, та не се знае, знае ли се
300
4
 
16
 
! Отговори
за Б.Б. преди 3 години
Съд съд и пак съд.
299
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако пак го изберете,тоя ще ви оправи не с 200,а поне с 500.Затова мислете с главите си,а не с някои други работи.
298
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко,чу ли,че Никола Саркози го съдят за корупция?Предполагаема!Даже не са видели шкафче пълно с пачки и злато.Ей,какви лоши хора,бе.Да бяха тук техните корумпета,щяха живот да си живеят.
297
3
 
9
 
! Отговори
sss преди 3 години
тоя по каква работа обикаля по стрежите?? ако е по технически причини там, какво ги налага и къде се е подписал да удостовери направената контрола? В рамките на обекта се ходи облечен с необходимото предпазно облекло, обувки и предпазна каска! Ако е на разходка, кой му я плаща, заедно с антуража и гардовете???
296
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако трябва да говорим колко сте съсипали нито време, нито нерви ще са достатъчни, за да се опише цялата тъжна и плачевна картинка.... И да! Другите, които си мълчат отдавна са минали през терминала, за да не се налага да изгубят"сътвореното" от поредните крадци и празнодумци олицетворяващи в същността си постигнатото
295
17
 
4
 
! Отговори
Емо преди 3 години
УЧИТЕЛИ,ПОЛИЦАЙ,ШОФЬОРИ,ЗЕМЕДЕЛЦИ,ЛЕКАРИ,ПЕНСИОНЕРИ..... Дори и да не са от ГЕРБ тайничко ще се надяват да спечели БОЙКО....ЗАЩОТО ВЕЧЕ НЕ ГЛАДУВАТ.
294
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак ще бъде скука на тези избори! Пак ГЕРБ нямат конкуренция!
293
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички агенции публикуват победа за ГЕРБ. Нито една не дава шансове за Манолова,Сидеров,Триото,ДБ или Кукуто! Точка!
292
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво показваш ? Първи сме по бедност и смъртност в Европа от години! Това ли показваш? Скрий се вече с тия локуми че и кокошките ни се смеят.
291
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да моите са повече от твоите цели десет години и пак ще бъдем повече на тези избори! Така казват по умните глави в България!
290
14
 
7
 
! Отговори
Емо преди 3 години
По добри от ГЕРБ няма... А по злобни от КОРНЕЛИЯ и ЗАСПАЛ ТОШКО не съм срещал.
289
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко ,ако бях Божков щях да те излекувам публично !
288
6
 
13
 
! Отговори
КЛ преди 3 години
Негово Премиерско Величество показа и заделеното в шкафчето. Добре се е справил, наистина.
287
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ви ли е обидно,това нещо вече 11 години да ви е премиер?Не се ли срамувате от подигравките на чужденците за този избор?Дали царя не беше прав,когато каза,че чипа ни е сбъркан?
286
8
 
15
 
! Отговори
Баче Кико преди 3 години
До пенсионерчетата дето се кефят на Боци, че им дава по 50 лева на месец от държавният бюджет за да им помогне в кризата - 10 месеца х 50 лв = 500лв - точно колкото ще си вземе обратно за паспортчето за жилището ви - неприятно, но факт.
285
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От повече от десет години народа гласува за ГЕРБ,сега на тези избори се очертава същото!Ясно е че хората желаят ГЕРБ да ги управлява,желаят спокойствие и бъдеще в ЕС. Не желаят партийни акции, скандали,крясъци и обиди!
284
2
 
5
 
! Отговори
Позитано - НАПОМНЯНЕ преди 3 години
Давайте по-усърдно другари !!! Днес много сте пасивни в броя на коментарите !!! За какво ви плащаме ??? Стегнете се и да покажем какви сме силни в плюенето и омаскаряването. Слава на БСП и лично на другарките Нинова , Йончева и другаря Радев !!!