Борисов: Приказващи колкото искаш, ние показваме направеното

Пускат движението през тунел "Железница" през септември
Обновена: 2 мар 2021 11:28 | 2 мар 2021 11:12, Веселина Йорданова
456
Борисов: Приказващи колкото искаш, ние показваме направеното
Снимка: Правителствена пресслужба

През септември ще бъде пуснато движението в двете посоки в новия тунел "Железница" на АМ "Струма" и в целия участък от Благоевград до Симитли.

Това обяви министър-председателят Бойко Борисов. Премиерът се увери лично в напредъка на строителните работи по най-дългия пътен тунел, изграждан досега у нас. Борисов изтъкна, че мащабният проект е от изключително значение за свързаността в целия регион по оста Юг-Север.

Още по темата
"От топлите пристанища на Гърция, през България, за Румъния. На практика Дунав и Солун свързваме по този начин“, посочи премиерът и напомни, че усилено се работи и по трасето Ботевград-Мездра. Министър-председателят изтъкна още, че тунелът се строи съобразно всички най-съвременни изисквания.

"Това трябваше да стане готово за Олимпиадата в Гърция, 2004 г. Колко години са назад и в страни - нека хората да си правят своя извод", каза още Борисов.

"Приказващи в България - колкото искаш. Ние показваме какво сме направили“, заяви премиерът и изтъкна, че само след няколко месеца през планината ще се преминава лесно само за 2 минути. Министър-председателят Борисов добави още, че са предвидени и 4 млн. лв., с които да бъдат изпълнени всички екологични препоръки по трасето в района на Симитли, съобщиха от правителствената пресслужба.
 
Тунел "Железница" на АМ "Струма" е най-дългият пътен тунел, изграждан досега у нас. Той е с две отделни тръби за движение в посока, като дължината на всяка е около 2 км, а широчината на пътното платно - 8,50 м, с по две активни ленти за движение и тротоари. Изграждането започна през октомври 2019 г., на обекта се работи без прекъсване и към момента повече от половината от строителните дейности на тунела вече са изпълнени.

Първичната облицовка на съоръжението е изпълнена  - осъществена е така наречената "сбойка" на двете тръби и тунелът е прокопан. Започна полагането и на вторичната облицовка на съоръжението. Тунелът се изгражда по нов австрийски метод и ще бъде с всички необходими системи за енергоефективно осветление, вентилация, видеонаблюдение, пожароизвестяване, интелигентна система за управление на трафика, аварийни SOS кабини, аудио и радио оповестяване, електронна система за контрол на достъпа.

Тунелът ще има пълен набор обслужващи съоръжения, включително подземно водохранилище с обем от 240 куб. м вода за противопожарни цели и площадка за хеликоптер на южния портал.

Проектът за строителството на тунел "Железница" на АМ "Струма" се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез ОП "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014-2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


456
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
283
2
 
6
 
! Отговори
До 309 преди 3 години
Твоите всяка година фалшифицират изборите,затова печелят.Отделно купената администрация и ромските гета.
282
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
299 ЕМО - и какво от това знаеш ли как живеят там, хиляда пъти по-добре и доволно от българите ? А знаеш ли пък , че САЩ изкуствено поддържат вътрешен дълг ? А знаеш ли колко е % външен дълг на Гърция, лошо ли им е на гърците с 1000 ? минимални пенсии на пенсионерите ? всяка държава има дълг голям или малък дълг е, въпросът не е в дълговете, а в това какво правят правителствата за хората си, какво е нивото на стандарт на живот !
281
2
 
5
 
! Отговори
До 296 преди 3 години
Разрешението за ползване е един вид паспорт за годност.Сега искат да ни съдерат кожите,щото поизпразниха чекмеджето и трябва отново да се пълни.
280
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво искаш да кажеш бе,гащеризон?Че твоите са чисти като сълза,а моите са корумпирани?! Ми що за моите гласуват най много избиратели 10 години и кусур?И пак ще гласуват според предвижданията на всички агенции?
279
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой ако не знае или се прави на незнаещ! България принадлежи към ЕС и НАТО,а не към СИВ и Варшавския договор!И законодателство,стандарти и управление трябва да са съгласувани със съюзите с които сме подписали споразумения! Точка!Едно време е минало време!
278
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вижте бе, ние сме най-корумпираната държава в ЕС, кой още трябва да ви го каже, след като го казаха в Брюксел ? Кой е корумпиран и за кого се отнася тази оценка "най-корумпира" за българският народ или за българското правителство ? Как може да се иска повишаване на стандарта на една държава, повишаване на доходи като се предпочитат престъпници и корумпирани политици да управляват тази държава ? Самият Борисов ви каза в прав текст: "аз съм *** но и вие сте прости", как по-добре да ви обиди още?
277
6
 
6
 
! Отговори
стоян преди 3 години
Боко Тиквата не осъзнава,че вече е минало.Неговият път вече е само един-при бай Ставри.Въпрос на време е.
276
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Инспектор Кюлчев пак тръгна на инспекция из страната. Обеща, че през септември ще бъде пуснат тунел "Железница", ама да не стане като с метрото до Подуене, което пуснаха миналия септември и после го затвориха за ремонт.
275
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, тикво, всички виждаме направеното. То се забелязва много лесно, защото почти веднага се руши.
274
2
 
2
 
! Отговори
Емо преди 3 години
ХЪРВАТИЯ приятелю имат 90процента външен дълг.
273
2
 
3
 
! Отговори
Баче Кико преди 3 години
За щастие Станишев и Първанов няма да кешаутнат паричките, а Борисов - така че питам ви вас - приготвихте ли си по 500 стотака за панелките? Или да го питам него дали ще му хареса да ви ги вземе? Какво ли има в тези изменения по веремето на правителствата на ГЕРБ в наредбичката, а? Дали не са и поразширили обхвата?
272
0
 
4
 
! Отговори
ДО Баче Кико преди 3 години
Бачеее, технически паспорт има от време оно. Само където не е ясно защо са тези цени - като се прави един паспорт за цял блок от 200 апартамента.
271
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами ние сме в ЕС,а не в СИВ,за сведение! И в ЕС сградите трябва да имат паспорт за годност!
270
3
 
2
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
Интересно ми е тези, които философстват, че ще има скоро ремонт, след откриването, какво предлагат, да не се строи ли? Защото преди 2 год, когато се запали незаконното сметище при Дупница и се наложи да затворят магистралата и да се използва стария път за Благоевград, оревахте всички фейсбук групи, новини и меди! Образуваха се километрични опашки и задръствания, защото не се използват магистралите на Борисов, но троловете са една част от населението, а др. подкрепят правителство!
269
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нисък ти е ценза мой приятел и за това си беден! Хората работят и имат на днешно време! Тия стари лозунги ги скрий под масата!
268
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
276, като го познават в САЩ, защо кацна в пустинята и не го посрещна Тръмп а един полковник и няколко негови адютанта ? Много "позната" личност, толкова "позната" , че дори и на гражданско летище не го искат да кацне ? А в ЕС защо никой не говори с него и ходи като келева мисирка от групичка на групичка през почивките ? Дори не знае как да се държи като политик и личност !
267
3
 
4
 
! Отговори
до Баче Кико преди 3 години
Много си невежа и не се излагай по форумите !!!! От 2000 г. техническия паспорт е задължителен за всяка новострояща се сграда !!!
266
1
 
0
 
! Отговори
ДО 285 преди 3 години
НАРЕДБА 5 ОТ 28 ДЕКЕМВРИ 2006 Г. ЗА ТЕХНИЧЕСКИТЕ ПАСПОРТИ НА СТРОЕЖИТЕИздадена от министъра на регионалното развитие и благоустройствотоОбн. ДВ. бр.7 от 23 Януари 2007г., изм. ДВ. бр.38 от 11 Април 2008г., изм. ДВ. бр.22 от 19 Март 2010г., изм. ДВ. бр.98 от 13 Декември 2011г., изм. и доп. ДВ. бр.2 от 8 Януари 2013г., изм. и доп. ДВ. бр.80 от 13 Септември 2013г., изм. ДВ. бр.102 от 12 Декември 2014г., изм. ДВ. бр.79 от 13 Октомври 2015г.
265
3
 
4
 
! Отговори
до 285 преди 3 години
ТЕХНИЧЕСКИ ПАСПОРТ ЗА ЖИЛИЩЕ Е ВЪЗ ОСНОВА НА НАРЕДБА 5 ОТ 2006Г.ТЪРСЕТЕ СТАНИШЕВ И ПЪРВАНОВ ДА ВИ КАЖАТ ЗАЩО СА ВКАРАЛИ ТАЗИ НАРЕДБА!ТОВА НЕ Е ОТ СЕГА.
264
1
 
4
 
! Отговори
До времето го доказа преди 3 години
фабрики, заводи... - Айде по-полека, Борисов усвоява, пардон, строи само пътища