Борисов: Духът ни е неспокоен, пандемията ни сложи спирачки

Премиерът с обръщение по повод 143-тата годишнина от Освобождението
Обновена: 3 мар 2021 07:46 | 3 мар 2021 07:44, Александър Попов
213
Борисов: Духът ни е неспокоен, пандемията ни сложи спирачки
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов направи обръщение по повод 143-тата годишнина от Освобождението на България.

Уважаеми сънародници,

Поздравявам Ви по случай Националния празник на България 3-ти март. На днешния тържествен ден, в който отбелязваме 143-тата годишнина от Освобождението на България, честваме възстановяването на българската държавност и дълбоко се прекланяме пред героичната саможертва на всички, които дадоха живота си за свободата на Отечеството. Спомняме си също с гордост за онези възрожденци, революционери и просветители, които с вяра и себеотрицание напътстваха българския народ в неговото духовно и политическо израстване към силна и преуспяваща нация. Несломимият и борбен дух на предците ни продължава да живее дълбоко във всеки от нас и да бъде нашият непогрешим компас за  просперитета на страната.

Днес българският национален дух отново е неспокоен, защото България преминава през сериозно изпитание. Огромният стрес, който донесе пандемията, отне спокойствието от обществото ни и сложи спирачки на възходящото развитие на страната. Поведохме битка, за да запазим здравето, образованието, работните места, поминъка.

Още по темата
Обществото ни показа разум и прояви разбиране към борещите се в първите редици. Мерките проработиха, защото повече хора ги приеха и повярваха в тях. Именно доверието  и общите усилия са ключът към връщането на нормалността в ежедневието и възстановяването на държавата. Това е постижимо в максимално близък хоризонт, ако бъдем единни.

Погрешно би било, ако целта ни бъде само да си върнем живота от преди пандемията, защото вярвам, че можем да живеем още по-добре. През изминалата година заедно издържахме тежкия стрес тест, на който беше подложен целият свят. Сега с общи усилия можем да се изправим отново на крака и да продължим демократичното развитие на държавата, така че тя да работи още по-добре в интерес на всички български граждани. Единствено пречка са конфронтацията и липсата на разбирателство, които са пагубни за обществото ни – тях трябва да избягваме на всяка цена и да не допускаме техните превъплъщения да ни разколебават.

Предстоят ни месеци на възстановяване и след това нелека борба за повече просперитет за България и българските граждани. Сигурен съм, че ще бъдем заедно в тази голяма кауза и с много работа за пореден път ще докажем, че българите днес сме достойни наследници на завета на нашите предци.

Честит Национален празник!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо в България упраляват само пр'ости политици ? Отговорът е категоричен - защото се избират от пр'ост народ ! Умният няма как да гласува за пр'остак, няма такъв случай във вселената ! Сега слагайте минуси, за да преброим колко са пр'остите тук !
135
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До IT 9000лв заплатаНомерът е да взимаш IT заплата в НС,но да не знаеш колко прави 2 и 2 и къде е Пекин,столицата на Виетнам. Другите специалисти не ги мисли.Те се оправят сами,защото работата е международна,а не българска.
134
8
 
5
 
! Отговори
IT 9000лв заплата преди 3 години
Няма жив човек (или поне аз не съм чувал и виждал), който да гласува за БСП.Не знам защо им е в устата на ГЕРБ-авите мафиоти от ден до пладне.
133
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 145В Русия отдавна са забравили за мерките и всичко е отворено от миналата пролет, и молове и ресторанти и клубове, руснаците се движат свободно във всичките 22 държави на федерацията, докато в ЕС хората са затворени в по домовете си, нямат право да пътуват свободно и на улицата излизат само с намордници.
132
7
 
4
 
! Отговори
До 150 преди 3 години
Ай да не сме първи по бедност и мръсен въздух в Света !!!!!Много се поизсили ,братчед !!!;)
131
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не можеда си сред първите в Европа или в света по бедност, корупция, мръсен въздух, убити по пътищата, конспиративни теории, ав една пандемия да не си пръвпо смъртност. Няма как да лъжеш смъртта - тя не е евроинституция, на която да и замажеш очите.
130
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-разумното в момента е да се разпуснат всички ученици за онлайн обучение до края на април например и да се види това как ще се отрази на заболеваемостта. Не може да се бездейства и само да се отчитат нарастващите бройки болни и да се твърди, че всичко е по план и е нормално...
129
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакви мерки за спиране на разпространението на вируса! Никакъв анализ откъде дойде бумът на Ковид-19 през есента!
128
2
 
4
 
! Отговори
До 145 преди 3 години
В Русия няма пандемия ??????????От къде черпаш това инфо ???Изумен съм !!! Как е възможно да напишеш това ?!!!Хахахаха....Преди часове се връщам от Петербург.Полет на турските линии през Истанбул.Ай,да ми позволиш да ти кажа,че пандемия по-скоро няма в България ако я сравним с Петербург !!!!Хахахаха....
127
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направете снимки с висока резолюция на стаята на ББ и ще я изработим 1 към 1, дори и той не може да я познае и ще се правят каквито искате постановки.
126
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България е умираща дуржава в застой, какви спирачки като не се движи. В Швеция, Белорус и в Русия защо няма пандемия и спирачки?
125
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Т'ъп безсрамник !
124
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А машаалааа,всичко се повтаря всеки ден,вчера едно, днес друго,абе ***'от,нали "добре"се справяхте,нали излизаше пред екран и пъчеше бандитските си мускули,че всичко е добре,нали защото е добре отвори заведенията от първи март,днес говориш за спирачки,абе ти наистина си голям т'ъп и опр'остачен бандит от 90-те,простотията е заразно зло,това е пандемия,също като Ковид, заразила е огромна част от народа,затова и те избират вече 11-12 г.,ако пак те избере про'стотията ЕС ще я обяви за пандемия !
123
3
 
7
 
! Отговори
уточнение преди 3 години
Извинявам се,сбърках.Имах предвид Буци в спалнята с шкафчето с пачки.
122
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо пусна видеа с порно снимки на Радев? Ти наистина си гадина. Пита ли го, преди да му направите този гаден номер и видеозапис и го разпространявате? Отвратителен си. Дано Господ ти го върне в следващата година за всички души,които изгори.
121
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как ще обясните на изборите колко човешки живота струва властта!По данните който имаме в момента след 2 седмици болните ще са между 30-40 процента от тестваните.Връщаме се в изходна позиция от ноеври-декември месец,питам защо всички който стриктно спазваме мерките през тези месеци ,трябва отново да влизаме в логдаун.Защото той е неизбежен и поради изборите и поради това че в София даже в момента трудно има места за приемане в болница.
120
2
 
12
 
! Отговори
кой преди 3 години
До Анонимен 125.А кой ще ни освободи от мутренското робство??
119
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Б ке падне! Б Ванга
118
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов пак ли е в Турция днес като миналата година? Или не?
117
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Измамницата Корнелия го е натопарчила и ви чака с нетърпение, пак ще карате на хляб и сол.