Борисов: Духът ни е неспокоен, пандемията ни сложи спирачки

Премиерът с обръщение по повод 143-тата годишнина от Освобождението
Обновена: 3 мар 2021 07:46 | 3 мар 2021 07:44, Александър Попов
213
Борисов: Духът ни е неспокоен, пандемията ни сложи спирачки
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов направи обръщение по повод 143-тата годишнина от Освобождението на България.

Уважаеми сънародници,

Поздравявам Ви по случай Националния празник на България 3-ти март. На днешния тържествен ден, в който отбелязваме 143-тата годишнина от Освобождението на България, честваме възстановяването на българската държавност и дълбоко се прекланяме пред героичната саможертва на всички, които дадоха живота си за свободата на Отечеството. Спомняме си също с гордост за онези възрожденци, революционери и просветители, които с вяра и себеотрицание напътстваха българския народ в неговото духовно и политическо израстване към силна и преуспяваща нация. Несломимият и борбен дух на предците ни продължава да живее дълбоко във всеки от нас и да бъде нашият непогрешим компас за  просперитета на страната.

Днес българският национален дух отново е неспокоен, защото България преминава през сериозно изпитание. Огромният стрес, който донесе пандемията, отне спокойствието от обществото ни и сложи спирачки на възходящото развитие на страната. Поведохме битка, за да запазим здравето, образованието, работните места, поминъка.

Още по темата
Обществото ни показа разум и прояви разбиране към борещите се в първите редици. Мерките проработиха, защото повече хора ги приеха и повярваха в тях. Именно доверието  и общите усилия са ключът към връщането на нормалността в ежедневието и възстановяването на държавата. Това е постижимо в максимално близък хоризонт, ако бъдем единни.

Погрешно би било, ако целта ни бъде само да си върнем живота от преди пандемията, защото вярвам, че можем да живеем още по-добре. През изминалата година заедно издържахме тежкия стрес тест, на който беше подложен целият свят. Сега с общи усилия можем да се изправим отново на крака и да продължим демократичното развитие на държавата, така че тя да работи още по-добре в интерес на всички български граждани. Единствено пречка са конфронтацията и липсата на разбирателство, които са пагубни за обществото ни – тях трябва да избягваме на всяка цена и да не допускаме техните превъплъщения да ни разколебават.

Предстоят ни месеци на възстановяване и след това нелека борба за повече просперитет за България и българските граждани. Сигурен съм, че ще бъдем заедно в тази голяма кауза и с много работа за пореден път ще докажем, че българите днес сме достойни наследници на завета на нашите предци.

Честит Национален празник!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави ще изрита комунистите, като антиваксър Бей Гейтска ваксина ще ги изрита.
115
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След всяко управление на БСП , България е леш и са нужни десетки години за възстановяване, мислете малко.
114
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 119 МорскиРадев е натовски генерал с висше инженерно образование и езици,а ти кой си?Страхуваш се от Радев , дори го преследвахте с цецомобилите, тероризирахте жена му, убихте баща му,нямаш никакви скруполи и съвест,гадино!
113
1
 
1
 
! Отговори
коментар преди 3 години
Коментарът на 130 се отнася за повечето коментиращи!
112
3
 
3
 
! Отговори
до 123 преди 3 години
неее, *** ще бъдеизбрана от Анкара със сътрудничеството на антикомунистите на Костов, а Христо по известен като лъжеца Пинокио ще я подкрепи с вашите гласове
111
6
 
3
 
! Отговори
типично по български преди 3 години
Ние българите, или поне 95% мразим всички, които са постигнали нещо сами без височайша протекции!Мразим всички, които имат лични качества, особено ако сапорождение, а не по привилегии! Аз мразя някой да е по-добър от мен!Не случайно за нас пътеводна светлина и на почит Хитър Петър,докато хората имат Випхем Тел, Робин Худ и т.н.по рождение, а не по привилегия!
110
1
 
11
 
! Отговори
8 преди 3 години
Успокой се , не се вълнувай!Ти си вече човек на години и ако нещо ти се случи от притеснения ,много няма да ни липсваш,защото по-лошо от твоето управление България не е преживявала!Пандемията не може да е спирачка на нещо , което не се движи напред , освен цените на стоките!Да ти кажа ли някои от цените !?Новият национален празник на България ще бъде за нас датата на падането ти от власт!Долу мутрата!
109
0
 
12
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Някой по...долу писал,че Боко го...харесвали защото е един от нас.Това си е негов...проблем.Честит празник българи,горе главата и на 4-ти пред урните,за да...покажем кой е с нас,кой е от нас и кой...харесваме.
108
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РУСИЯ НИ ОСВОБОДИ ОТ ТУРСКО РОБСТВО, САЩ НИ ОСВОБОДИ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКО РОБСТВО.
107
3
 
11
 
! Отговори
Еьин тулуп преди 3 години
Боко,чакаме те на Шипка да ти се ,,порадваме,,.
106
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БОЙКО БОРИСОВ ПОЗДРАВИ БЪЛГАРИТЕ ЗА ТРЕТИ МАРТ С РЯЗАНЕ НА ЛЕНТАТА НА ТУРСКИ ПОТОК. РОБСТВО, РОБСТВО АМА ПАРИТЕ СА СИ ПАРИ
105
4
 
2
 
! Отговори
до 123 Съд преди 3 години
ти нали беше АНТИВАКСЪР, или сега искаш да запазиж мизерния си животец
104
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 543 117Цяла България се управлява от мутри,накацали навсякъде по лостовете на държавата и превзели държавата,какво образование търсиш? Откакто мутрите изместиха политиците, нямаме правова държава.
103
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боката фигурант премиер избран от Анкара
102
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ ИЗПОЛЗВА ТАЛАНТА НА ХОРАТА НО НЕ ГО ЦЕНИ
101
11
 
2
 
! Отговори
до 119 Морски преди 3 години
най-напред ще влезе в кауша Румбата фигурант президент, избран от Москва
100
2
 
7
 
! Отговори
Бой и ниско стригане преди 3 години
В тези поствове във Фейсбук има абсолютно фалшива информация, трябва да бъдат отбелязани като ФАЛШИВИ новини.
99
1
 
14
 
! Отговори
Съд преди 3 години
ОСтавка, Съд и затвор за предателите от герп, начело с простака боков!
98
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко къде са платените ваксини пич?
97
1
 
8
 
! Отговори
До 122 преди 3 години
Да беееее,толкова го харесваме,че не можем да го дишаме.