Борисов: Духът ни е неспокоен, пандемията ни сложи спирачки

Премиерът с обръщение по повод 143-тата годишнина от Освобождението
Обновена: 3 мар 2021 07:46 | 3 мар 2021 07:44, Александър Попов
213
Борисов: Духът ни е неспокоен, пандемията ни сложи спирачки
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов направи обръщение по повод 143-тата годишнина от Освобождението на България.

Уважаеми сънародници,

Поздравявам Ви по случай Националния празник на България 3-ти март. На днешния тържествен ден, в който отбелязваме 143-тата годишнина от Освобождението на България, честваме възстановяването на българската държавност и дълбоко се прекланяме пред героичната саможертва на всички, които дадоха живота си за свободата на Отечеството. Спомняме си също с гордост за онези възрожденци, революционери и просветители, които с вяра и себеотрицание напътстваха българския народ в неговото духовно и политическо израстване към силна и преуспяваща нация. Несломимият и борбен дух на предците ни продължава да живее дълбоко във всеки от нас и да бъде нашият непогрешим компас за  просперитета на страната.

Днес българският национален дух отново е неспокоен, защото България преминава през сериозно изпитание. Огромният стрес, който донесе пандемията, отне спокойствието от обществото ни и сложи спирачки на възходящото развитие на страната. Поведохме битка, за да запазим здравето, образованието, работните места, поминъка.

Още по темата
Обществото ни показа разум и прояви разбиране към борещите се в първите редици. Мерките проработиха, защото повече хора ги приеха и повярваха в тях. Именно доверието  и общите усилия са ключът към връщането на нормалността в ежедневието и възстановяването на държавата. Това е постижимо в максимално близък хоризонт, ако бъдем единни.

Погрешно би било, ако целта ни бъде само да си върнем живота от преди пандемията, защото вярвам, че можем да живеем още по-добре. През изминалата година заедно издържахме тежкия стрес тест, на който беше подложен целият свят. Сега с общи усилия можем да се изправим отново на крака и да продължим демократичното развитие на държавата, така че тя да работи още по-добре в интерес на всички български граждани. Единствено пречка са конфронтацията и липсата на разбирателство, които са пагубни за обществото ни – тях трябва да избягваме на всяка цена и да не допускаме техните превъплъщения да ни разколебават.

Предстоят ни месеци на възстановяване и след това нелека борба за повече просперитет за България и българските граждани. Сигурен съм, че ще бъдем заедно в тази голяма кауза и с много работа за пореден път ще докажем, че българите днес сме достойни наследници на завета на нашите предци.

Честит Национален празник!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 95Оценявам поста ти на 5лв, пътувах тази седмица в Северна България и освен изоставени села, разрушени къщи и пътища като лунен пейзаж друго не видях, къде са тези заводи и магистрали, а забравих и едни полицаи клечат зад едни камери да пълнят касите на бб и компания
75
0
 
5
 
! Отговори
хаха преди 3 години
Ей ся *** каза на живо по ТВ-то, че "Ние никога не сме затваряли държавата. Ние правим само добро."Тва с КПП-тата да не мислите че е било затваряне на държавата? Неее, те просто си седяха там, щот нямаше къде да седят. Понеже кафенетата не им се бачкаше, и тях никой не ги е затварял, да знаете. Магазините освен хранителните - и тях не са затваряли, те излязоха отпуска всички, курорти също не са затваряли. То слаб сезона беше и нямаше смисъл да отварят.Хаха това ако не е наглост, не знам кво е.
74
1
 
8
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 3 години
Нов призрак броди из Европа . Ковид-мафиот. Кога най-после ще се отървем от този *** ? Какъв имунитет при тоз капацитет ? Без друго се задъхваме , а взехме да издъхваме. Дай Боже , след тази беда да оценим безличната си свобода. Ний доброволно се заключихме отвътре и ключа хвърлихме навън. Кога най-сетне ще дочуем спасителния звън ? ! Автор: Георги Илиев Митев. Потърпевш от милицията, военните, полицията, медиците, институции и граждани. 3-то поколение репресиран. София (2020).
73
1
 
9
 
! Отговори
ха ха преди 3 години
Усилено се включи защитата на Боцевата Щипка.Смях.!
72
3
 
12
 
! Отговори
до 92 НАД ВСИЧКО преди 3 години
и какво, *** и Румен Гечев ли искаш за да ти дадат 5 долара на месец
71
24
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ ПОБЕДА!САМО БОЙКО БОРИСОВ, ВРЕМЕ Е ЗА ЧЕТВЪРТИ УСПЕШЕН КАБИНЕТ!ТОВА, КОЕТО ГЕРБ ПОСТРОИ, КОМУНИСТИТЕ НЕ УСПЯХА ДА ОТКРАДНАТ - ЗАТОВА ГИ БОЛИ!ГЕРБ ВДИГНАХА БЪЛГАРИЯ ОТ РУНИНИТЕ И ИЗГРАДИХА МОДЕРНИЯ Й ЕВРО ОБЛИК! МАГИСТРАЛИ, ЗАВОДИ, ЦЕНТРАЛИ, ЧУЖДЕСТРАННИ ИНВЕСТИТОРИ - ФАКТ!НАРОДЪТ СЕ ЗАМОГНА, НАКУПИ ИМОТИ, ЗЕМИ, НОВИ КОЛИ, ЛУКС ПОЧИВКИ, ЯДЕНЕ И ПИЕНЕ НА КОРЕМ - ФАКТ!ИЗБОРЪТ Е САМО ЕДИН - ГЕРБ!НАПРЕД И САМО НАПРЕД КЪМ ПРОГРЕСА!НА 4 АПРИЛ КОМУНИСТИТЕ ЩЕ БЪДАТ СЛОМЕНИ, ЧЕРВЕНО КВИЧЕНЕ!
70
4
 
8
 
! Отговори
Любомир Иванов преди 3 години
Думи, думи, думи! Изпразнени от съдържание! Казани от този, който тотално раздели нацията и срещу когото трябва да воюваме, за да имаме свобода!
69
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доган сигурно се кефи че отмениха шипка,, а народа вместо това ще друса мазно кючеци на съмнително български чалгари.
68
5
 
5
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО преди 3 години
До Анонимен 74Знаеш ли колко си смешен ти клавиатурен бабаитко. По-лошото обаче е, че си ***, за да говориш, че ще "Саботираш изборите и ще искаш оставка на правителството" До сега нямаше ли протести и какво стана да не би да свали това античовешко правителство ? А твърдението ти, че "Няма за кого да гласуваш" Е ОЩЕ ПО-ТЪПО. Те тези на такива умници като теб разчитат. И 5 човека да гласуват правителство ще направят, но то няма да е това, което ти искаш, но ти ще си им помогнал това да стане
67
3
 
12
 
! Отговори
Въпрос преди 3 години
Тоя защо прати башибозука да не дава на хората да се качват на Шипка?
66
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този ли трябва да е водеща новина на 3-ти март ?
65
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 84А ти питай американските комунисти защо изпълниха програмата заложена още през 1997 на Боровец и ни съкратиха от 10 на 4 милиона?Няма българи,няма България.
64
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ех,ако беше жив Алеко Константинов,представям си какъв шедьовър би написал.....
63
3
 
13
 
! Отговори
- преди 3 години
НЕ ПРИЕМАМ поздравления по случай националния празник 3 ти март от Премиера и Председателя на парламента!
62
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да имаше на теб да ти сложи спирачки някой завинаги, ще е двоен национален празник.
61
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По идея на българи в Канада,днес Ниагарският водопад ще бъде оцветен с цветовете на българското знаме.
60
5
 
2
 
! Отговори
ДО ОСВОБОДИТЕЛ преди 3 години
САЩ ЩЕ ПОМОГНЕ НА БЪЛГАРИЯ И ТО С ЛЕТЯЩИ ЧИНИИ , ТАНКОВЕТЕ СА СТАРА РАБОТА ,ЩЕ ИМА ПЪЛНО МНОЗИНСТВО НА Г-Н БОРИСОВ НА ИЗБОРИТЕ И ЩЕ СЪСТАВИМ САМОСТОЯТЕЛНО КАБИНЕТ !
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Георги Илиев Митев. По-известен като ГошоУ СпамерЪ
58
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жалко стоим на международното поле.Мразим Русия,Сърбия и Македония ,с които имаме общ корен ,език,култура и религия,а се прегръщаме с Дубай,Саудитска Арабия,Баку и Анкара.Докато гербаджиите газят Макетата,заплаха от юг те не виждат.Та на това се вика комплекс за малоценност.СИЛНИ КЪМ СЛАБИЯ ПРИЯТЕЛ ИЗПАДНАЛ В НУЖДА И СЛАБИ КЪМ ОНЗИ ,КОЙТО ИСКА ДА ТИ НАВРЕДИ.
57
1
 
9
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
Геноци да който са извършили турците над нас през 19 век е същия който извършват Гърците в Македония през 20 век и абсолютно същия, който си позволяват да приложат Тито и Сърбите. Този има от какво са се учи целенасочено унищожавайки нацията ни!