Радев: Властта се опита да постави под карантина паметта ни

Президентът изнесе реч на Шипка
Обновена: 3 мар 2021 13:15 | 3 мар 2021 12:00, Александър Попов
706
Радев: Властта се опита да постави под карантина паметта ни
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Властта отново се опита да постави под карантина святата ни памет. Българите имат свято чувство, неподвластни на страх и забрана. Затова смятам, че имаме бъдеще като народ, заяви президентът Румен Радев от връх Шипка.

Той произнесе и слово по случай националния празник на страната, което започна с няколко въпроса към всички, които се изкачиха днес на върха.

Още по темата
"Отново е трети март и ние пак сме тук хиляди пред храма на Свободата.
 
Искам да Ви питам нещо: очаквали ли сте, че някога, някой ще се осмели да Ви забрани да се качите на Шипка?!
 
Очаквали ли сте, че някой ще се осмели да посегне на правото Ви да се поклоните пред онези, на които дължим свободата си?!
 
Благодаря Ви, че сте тук!
 
Защото Шипка е място свято, Шипка е костница на „шепата спартанци“: нашите опълченци и воините на руския император Александър II, нашият Освободител.
 
Вазов е рекъл за опълченците: „България цяла сега нази гледа“. Истината е, че България винаги, във всяка епоха, гледа всеки един от нас. Защото героичните епоси са рядкост, но достойнството и характера са подложени на изпитание всеки ден.
 
С Вашето присъствие тук, скъпи съотечественици, Вие помагате днешните поколения българи да вземат изпита по история, изпита по морал и изпита по демокрация.
 
Защото властта принадлежи на народа, но народът трябва да я отстоява. Винаги има кой да му я отнеме, кой да му забрани и кой да го яхне.
 
Скоро и нашето време ще бъде в историята. Но от нас зависи дали потомците ни ще се обръщат с гняв назад или с признателност за стореното от нас.
 
Едно е ясно: историята е урок, геройствата са вдъхновение, но никой народ не може да лежи на лаврите на своите мъртви герои.
 
Нужна е вяра,
нужно е усилие,
дела трябват, а не думи, както е рекъл Апостолът.
Честит празник на всички Вас!
Да живее България!", завърши речта си Радев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


706
Още по темата: ШипкаРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
455
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 528Вместо да правиш облози (знаем, че си от агитката на Черепа и много обичаш да играеш Еврофутбол и да търкаш билетчета), вземи отвори Уикипедия на статията за Съединението и вземи да я прочетеш.Или това ти е четенето за две години?
454
7
 
24
 
! Отговори
гледна точка преди 3 години
Гадината радеф пак излъга и изопачи нещата. Никой не е забранявал на всеки, който желае да отиде на Шипка и почете героите, да го направи. Просто са отменени официалните тържества заради пандемията (както всъщност правят в нормалните разумни държави).
453
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еха-а, станаха вече 582/527! Плащат хората, пишат им! Колко ли може да стигнат до довечера? Дай да направим облог! Ама на вързано!
452
2
 
12
 
! Отговори
0077 до ком. 509 преди 3 години
До АнонименКамарад , много си гледал "На всеки километър " , истината е едно нападение срущу лазарет в Жабокрек , Рила.
451
8
 
31
 
! Отговори
Дим преди 3 години
Пореден поруган Национален празник от фигуранта! Никога до сега политик не си е позволявал да политизира така Националните ни празници, както това ***!!! Всяка дума му е за собствена изгода, без да мисли за поражанията които нанася на единството на този народ! Такова делен, такова поругаване на национални ценности, не е било и по времето на БКП!!! Срам !!!
450
5
 
15
 
! Отговори
1 преди 3 години
От прочетените тук писания на русофилите разбирам, че те не просто не са внимавали в часовете по История, но не са отворили дори Уикипедия, да прочетат кратка версия на това какво се е случвало в историята ни особено около Съединението и Освобождението. Хвърлих един бърз поглед от любопитство и там сбито но вярно е описано кое какво е, тъй че, другарЕ русофилЕ, бъдете така добри, щом днес цял ден се пенявите за патриотизма си, поне прочетете за двете събития!
449
1
 
19
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
радеф, властта наистина принадлежи на народа и той казва на избори, а не ти ***, кого предпочита, за да го управлява.
448
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 522НЯМА ДА ПРИНУЖДАВАМ ДРУГИТЕ ДА ПИШАТ НЕЩО ПОД ДИКТАТ!:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
447
3
 
24
 
! Отговори
решетников преди 3 години
Изпя си поредното опело и утре никой няма да си спомня и за това изявление.
446
3
 
7
 
! Отговори
изнервен преди 3 години
До радеф-разрушителя. А един миннет няма ли да му направиш, да та еваа в лизача подмазвачески.
445
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 520 Сега пък ме съжалявал За какво ?Какво не било по силите на БСП ,и какво общо имам аз пък с БСП ?Ако вляза в тона ти , всеки нормален човек би написал без проблем " няма да принуждавам другите да пишат нещо под диктат"Ти защо отказваш ?
444
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 521Абе другарю, не разбра ли, че не ви минават номерата? Русия е била аграсивна към България в целия период ПРЕДИ ВЪОБЩЕ ДА СЕ СТИГНЕ дотам кой какво иска. Тайните споразумения с Австро-Унгария и последващите ги договорки ясно показват Русия какви намерения им, да не говорим за това, че е ПРОТИВ СЪЕДИНЕНИЕТО И ОБЯВЯВАНЕТО НА НЕЗАВИСИМОСТТА НИ!Всичко е ДОКУМЕНТИРАНО!
443
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1Русия губи кримската от Англия и Франция. Германия и Австрия са срещу Русия или искат да вземат Македония и Албания. Турция си иска обратно всичко до Дунава. Русия остава самичак срещу всички. България няма нищо а само с камъни и тояги няма как война.
442
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 519Аз не принуждавам никого, защото не мога да принудя, а и не си падам по такива методи, но факта, че едно такова очевидно нещо за всеки нормален човек не ти е по силите е показателен. Той не е по силите и на БСП, тъй че всичко е наред.Съжалявам те.
441
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аааа, свърши ти карантината точно за празника и успя отново да се.....
440
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 512 Наистина си зле ,човече кви руски господари , кви чудесии те гонят Аз му разправям ,че няма такъв човек , който да ми каже , какво да пиша , било в реалността , било в нета , той пак си знае брътвежите си Айде напиши ти , че няма да принуждаваш хората да пишат под диктат Тебе какво те страхува ?
439
39
 
12
 
! Отговори
Радев -спасителя преди 3 години
Браво Радев ! Най -великият ,най -достойният ,най -родолюбивият ,най-социалния ,най- справедливия президент на България от времето на Самуил .След последното нещо на този пост Радев доказа ,че има силна институция с грижа за народа!Радев размажи туморното образувание ГЕРБ -ГРОБ ,което унищожава страната ни !Премажи мутрите крадящи от залъка на пенсионера !Ти си нашия президент сега и за следващите 100 години!Ние сме с тебе 99% от народа .Шепата тър.теи и мутри вън!
438
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фигуранр,мозъка ти е под карантина,ако въобще го имаш де
437
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 511Червените муджахидини сте такива роби, че не смеете даже и да напишете нещо такова без кой знае каква опасност, че руските ви господари ще разберат. Нарича се автоцензура и е присъща само за съществата, които дори вече нямат собствена воля. Вие сте завършения продукт на комунизма.
436
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българите от антифашистката съпротива саботираха в България доставките за немската армия, българските партизани избиваха немски войници на българска територия, но САЩ бомбардираха България и избиха няколко хиляди цивилни невъоръжени българи без никаква причина.За периода от две Световни войни, когато Швейцария според своето географско разположение се е намирала в центъра на военните действия, нито един снаряд не паднал на нейна територия.