Борисов: Пандемията не си е заминала, кой внушава обратното?

Здравният министър докладва, че към момента епидемията е "под контрол"
Обновена: 4 мар 2021 11:58 | 4 мар 2021 11:56, Веселина Йорданова
276
Борисов: Пандемията не си е заминала, кой внушава обратното?
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов заяви, че в момента е третата вълна на пандемията и българските граждани трябва да са отговорни и да спазват противоепидемичните мерки.

Още по темата
"Вчера в Германия министър-председателите и канцлерът заседаваха какви мерки още да направят. Ние сякаш сме свършили с пандемията, тя си е заминала. Такова е отношението на хората и не знам кой им внушава, че всичко е преминало", отбеляза Борисов на заседанието на правителството.

Премиерът добави, че в страната ни няма строги ограничения и на практика всичко работи, но хората трябва да бъдат внимателни.

Министър-председателят уточни, че всички ваксини, които пристигат в страната, веднага се използват.  "Допускаме в страната само ваксини, които са одобрени от Европейската агенция по лекарствата, за другите не може да носим отговорност", каза още Борисов.

Премиерът уточни, че Агенцията извършва изключително прецизна дейност и ваксините, разрешени от нея, са преминали всички необходими проби и тестове.

"За последната седмица прави впечатление една положителна тенденция, а именно, че броят на излекуваните е 2 пъти по-малък от броя на потвърдените случаи в сравнение с предходната седмица, където броят на излекуваните беше три пъти по-малък. Това е една положителна тенденция, която отчитаме за реално справяне с пандемичната ситуация", докладва министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

Той информира министър-председателя, че на национална база заетостта на леглата за неусложнени пациенти е 48%, а интензивните легла в страната са заети на 57%.

"Създали сме организация за увеличаване на процента на леглата по всички лечебни заведения там, където е необходимо. Считаме, че към този момент епидемията е под контрол", добави проф. Ангелов.

Здравният министър уточни, че през следващата седмица страната ни очаква да получи още ваксини. Той изрази надежда, че производителите ще изпълнят подписаните договори и поетите ангажименти, за да може да изпълняваме фазите по Националния план за ваксиниране срещу COVID-19.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толупа и Шиши са за затвора.Черепа да им бъде надзирател.Ще им се стъжни.Там ще попаднат на хора и да станат човеци.
218
3
 
2
 
! Отговори
Ми не е маймунски .. преди 3 години
Искаш ли да ти разкажа една история? Едни т.ъ.п.а.н.а.р.и. дето отворили една гробница неотваряна близо 3000 години и оказала се херметически запечатана поради порой! Става въпрос за гробницата на Тутанкхамон. Измрели всичките, че не оставили да се проветри като хората. И там вътре на това местенце имало щамове дето отдавна измрели навън.... Каков ли още има в тия шистови скали ... Много хора казват, че тоя вирус е новопоявил се ... ами ако не е??? Ако всъщност е много древен, архетипен ...?
217
3
 
4
 
! Отговори
Пъндемията преди 3 години
Е световна. Повсеместно управляват пънове и калинки. Потомствени партийци.
216
6
 
8
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИП преди 3 години
Баце, Вече си имате ваксини, имате си ваксинационен щаб, оправяйте се!Който иска да се крие, който иска да се ваксинира!Аз вече никого няма да пазя. Баста!
215
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ние сякаш сме свършили с пандемията, тя си е заминала' - не, просто не е имало пандемия. Всичко е политическа измислица.
214
1
 
5
 
! Отговори
До 218 преди 3 години
В голяма грешка си приятел, да те светна, парите ги плащаме, за да има средства да се лекуват чаавенцата и ***, които не работят, не плащат осигуровки, не плащат сметки, въобще отказват да живеят наравно в Социума, а предпочитат паразитното пребиваване. Така че, си гледай работата, защото състоянието в което бях, ако ги чаках да ми дойде реда, незнаино колко дни, щях сега да съм в гроба. Докато няма индивидуални партиди, така ще е, ако има партиди, *** ще трябва да плащат ....
213
1
 
2
 
! Отговори
Грипен Гаменов Ветов преди 3 години
*** народ и х,й,колкот по ги галиш,по вирят глава!!А чи и *** народа,туй и Чирипя им *** каза директну на запис,*** те нали са прозди и алчни дажи ни разбраха,чи гуворят за тях!Ощи идно дуказателству?Аз си виря х,чица,сгъвам си билетити,насъсквам ги да съ испузаразявът,а те ми качвът рейтингът и ми ръкупляскът?!А на тиквътъ утсрещъ му са гърбец пука от бачкани,а те *** плюят и гавротят!Разбирам ги.И те съ бесни кът мен чи ни могът да крадът!Шъ прая партия.Шъ йъ кръстя ха х,й ха,де х,й де!!
212
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ 32%
211
3
 
12
 
! Отговори
мак преди 3 години
Отвори предизборно кръчми, на практика "всичко работи" и има ппретенции, че хората започнаха да ги посещават. Добре, че не каза направо - абе, матриЯл, безотговорен си, кой ти внуши, че всичко вече е ок? А на практика, самият той внуши, че нещата се оправиха, та хората заживяха както преди.
210
8
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Когато се затвори държавата - мощен рев - защоооооо ?, когато се отвори държавата същите персони с мощен рев - защоооооо? На това се казва напълно завършен шизофренен процес , но не се притеснявайте , никой не ви взима на сериозно .
209
5
 
3
 
! Отговори
полит. отреп. преди 3 години
Върнете Костов премиер !
208
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 10Ама, вие изобщо не трябва да гласувате от чужбина. Когато дойдете да живеете тук, да работите и плащате данъци, тогава търсете правото си на глас
207
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Грипа не е безобидна болест отключва болести на сърцето, бял дроб, бъбреци и други няма нищо политическоно БКП БСП Радев, Нинова, Мая, Бабикян и др. го правят
206
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо отвори ресторантите тогава гну сна мутро... за да умориш народа ли?
205
3
 
5
 
! Отговори
Не! преди 3 години
А на бас, че няма да си тръгне, а ще стане сезонно вирусчето...
204
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как кой - ти и лакеите ти.Нали цяла сутрин Изскубаните вежди лъже как не сте били забранявали Националния празник.
203
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не съм съгласен с всички, които плюят правителството, че не се справя. Напротив, много умело балансира положението, за да угоди на всички, но въпреки това да не стигнем до нивото на други държави и да спретваме полеви болници. Неблагодарните и недоволните винаги ще са тук и ще мрънкат, но за това сами трябва да се потрудят...
202
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирусчето е по-слабо от тиквата.
201
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Носете си маскитеще ги носите още пет години.-------Оптимист!Дано не са за цял живот...
200
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига сте лъгали! Един ден каже едно, на другия - друго.