Борисов: Пандемията не си е заминала, кой внушава обратното?

Здравният министър докладва, че към момента епидемията е "под контрол"
Обновена: 4 мар 2021 11:58 | 4 мар 2021 11:56, Веселина Йорданова
276
Борисов: Пандемията не си е заминала, кой внушава обратното?
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов заяви, че в момента е третата вълна на пандемията и българските граждани трябва да са отговорни и да спазват противоепидемичните мерки.

Още по темата
"Вчера в Германия министър-председателите и канцлерът заседаваха какви мерки още да направят. Ние сякаш сме свършили с пандемията, тя си е заминала. Такова е отношението на хората и не знам кой им внушава, че всичко е преминало", отбеляза Борисов на заседанието на правителството.

Премиерът добави, че в страната ни няма строги ограничения и на практика всичко работи, но хората трябва да бъдат внимателни.

Министър-председателят уточни, че всички ваксини, които пристигат в страната, веднага се използват.  "Допускаме в страната само ваксини, които са одобрени от Европейската агенция по лекарствата, за другите не може да носим отговорност", каза още Борисов.

Премиерът уточни, че Агенцията извършва изключително прецизна дейност и ваксините, разрешени от нея, са преминали всички необходими проби и тестове.

"За последната седмица прави впечатление една положителна тенденция, а именно, че броят на излекуваните е 2 пъти по-малък от броя на потвърдените случаи в сравнение с предходната седмица, където броят на излекуваните беше три пъти по-малък. Това е една положителна тенденция, която отчитаме за реално справяне с пандемичната ситуация", докладва министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

Той информира министър-председателя, че на национална база заетостта на леглата за неусложнени пациенти е 48%, а интензивните легла в страната са заети на 57%.

"Създали сме организация за увеличаване на процента на леглата по всички лечебни заведения там, където е необходимо. Считаме, че към този момент епидемията е под контрол", добави проф. Ангелов.

Здравният министър уточни, че през следващата седмица страната ни очаква да получи още ваксини. Той изрази надежда, че производителите ще изпълнят подписаните договори и поетите ангажименти, за да може да изпълняваме фазите по Националния план за ваксиниране срещу COVID-19.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе стадо,защо някой все трябва да ви забрани,да ви глоби или да ви ограничи принудително,за да изпълните елементарни препоръки ?! В какво точно обвинявате Борисов ???? Че отворил ресторантите и фитнесите ? Е,той ли е виновен или тези,които ги посещават ? А забравихте ли крясъците за диктатура,за маските,за репресиите,за новия световен ред ? Е ? Какво да направи един премиер,без значение партийността му ??Какво си мислите,че би направил Радев,Нинова,Божков?Как според вас да се угоди на всички
178
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** разпусна държавата и се държи все едно няма нищо сега гледа като теле и се обяснява.
177
6
 
3
 
! Отговори
Интересно защо? преди 3 години
Интересно защо в Русия, Белорус и Швеция няма паника от "пандемията" и няма ограничения и хората не ходят с намордници? Какво мислите? Според мен властите там лъжат хората, че няма пандемия и ги правят на маймyни, а?
176
3
 
9
 
! Отговори
изненада преди 3 години
До ПРОФЕСОР ПРЪЦ Тоя "строител" , дето Винетуту му подари сакото си, бил общински съветник от ГЕРБ! ИЗНЕНАДААААА!
175
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Внушава го "Кашпировски с джипа по фейсбука".
174
4
 
11
 
! Отговори
изненада преди 3 години
Тоя, обикновения строител от магистралата, , дето Бацката му "подари" сакото си , бил общински съветник от ГЕРБ !? Егати "изненадата" ! Севда ТВ по цял ден!
173
5
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Пандемията ще си...замине,когато си замине ГЕПИ,начело с Боко Кюлчето.Още месец и някой ден ша ги...изтърпим.
172
3
 
7
 
! Отговори
ПРОФЕСОР ПРЪЦ преди 3 години
Като зеха да се прегръщат с оня със сакото,помислих,че и гащите ще му подари...
171
17
 
4
 
! Отговори
1280 преди 3 години
До ТъпунгенСъжалявам и аз загубих роднина от Ковид. А аз бях на прага, въпреки че съм млад, здрав и прав. Но правителството ли е виновно? Или лично премиера? А защо не и китайския премиер? Хайде стига глупости.
170
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка бе, мутряк алчен!
169
16
 
4
 
! Отговори
1280 преди 3 години
Тук трима трола пишат с триста ника и коментара обиди и лъжи п адрес на правителството и ББ.Но на изборите Баце ще ги отнесе всички не с 200, а с 300. Мъглиж беше първи, *** така и не разбра как последните станаха първи и обратното.И кво правим тогава?
168
3
 
8
 
! Отговори
Мисирката преди 3 години
Ще извади от чекмеджето и ще купи ново сако
167
4
 
12
 
! Отговори
Тъпунген преди 3 години
Ти го внушаваш, всеки ден с подобието на мерки в сектора, с демонстративното неспазване на елементарни мерки при общуване с хората, с приказките които дрънкаш по заседанията на МС, въобще с цялостното си поведение и политика на ръководене на процесите. Загубих баща си от Сovid, заради Твоята некомпетентност, безхаберие, безочие, нахалство, некадърност, комплексарщина - затова заслужаваш само едно - немедлена смрът - боклучак мръсен!!!
166
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спрете се с този вирус! Не разбрахте ли, че е по-безопасен от вируса на глупостта и вируса на фашизма, с които ви инжектират всеки ден с големи дози?!
165
11
 
5
 
! Отговори
ася сливата преди 3 години
Слави ще оправи държавата
164
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми ти бе, Борисов! Ти внуши това на хората! Викаш, контролираме пандемията, казваш, нещата се подобряват, отваряме всичко и ей го на - що се правиш на ударен? На хората им писна, този номер го направи нарочно, та да имаш оправдание пак да затвориш всичко!Хитър си като стадо лисици, ама има и по-хитри от тебе да знаеш!
163
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато пуснат сламката на хората, естествено, че ще се хванат за нея. Ако не бяха продължили да разхлабват мерки, простолюдието нямаше да реши, че приключваме с вируса.. Ама има избори за печелене.
162
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
човекът подари служебното сако.за което не е дал 1 стотинка лични пари.
161
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изборите ще се проведат в обстановка на икономическа, здравна и политическа криза. В недоверие от страна на избирателите спрямо политиката и политиците.За обвинения в купуване на гласове, контролиран вот и други нередности, свързани с изборите. Международната организация за честни избори винаги ни е критикувала и подчертавала, че купуването на гласове, контролиран вот и фалшиви изборни списъци, са обект на съдебно преследване и наказание. Но досега у нас тази порочна система не е променена и всичко си върви по старому. Затова няма и никой наказан. Въртящите търговия с гласове едва ли се стря
160
11
 
3
 
! Отговори
DJ😎 преди 3 години
Човека си свали дрехата от гърба за бедните,а вие го плюете тука