Борисов: Ще продължим помощта за тютюнопроизводителите

Близо 40 хил. стопани са получили общо 71 млн. лв.
19
Борисов: Ще продължим помощта за тютюнопроизводителите
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов заяви, че държавата ще продължи да подпомага тютюнопроизводителите. Преди два дни Държавен фонд "Земеделие" преведе над 71 милиона лева по схемата за преходна национална помощ за тютюн. Финансовата подкрепа е изплатена на близо 40 000 земеделски стопани.

Председателят на националната асоциация на тютюнопроизводителите Цветан Филев благодари за финансовата помощ, която 11-а поред година се изплаща на стопаните, съобщиха от правителствената пресслужба.

"България предложи на Европейската комисия тази схема да продължи и през следващите 2 години. В лицето на министър Танева, страната ни настоя пред комисията подпомагането да продължи и в новия програмен период", заяви Цветан Филев.

След преговори в ЕК бе прието помощта да се прилага и през следващите две преходни за новата Обща селскостопанска политика години. Схемата за преходна национална помощ се прилага и за сектор "Животновъдство".

Министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева информира, че от 15 март за първи път българин ще оглави Европейската браншова организация на тютюнопроизводители и преработватели в лицето на Цветан Филев.

Финансовата помощ от над 71 милиона лева е изплатена за Кампания 2020 на производителите, които са отглеждали сортовите групи „Каба Кулак“, „Бърлей“, „Виржиния“ и „Басми“ през референтния период 2007-2009 г. Право на подпомагане имат земеделски стопани, които са отглеждали тютюн през поне една от годините, включени в референтния период 2007 - 2009 г. Продукцията им следва да е изкупена и премирана по реда на Закона за тютюна и тютюневите изделия.

 

 


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като измрем ,кой ще ни гледа децата бе Толуб ? Да ти ........
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бойко , запали наново държавата с тези училища бе шнорхел !
14
0
 
1
 
! Отговори
Програмист преди 1 месец
Аха, иначе се борим срещу пушенето с едната ръка, и човек не може спокойно една цигара да запали, и с другата ръка раздаваме пари на турчoлята тютюнопроизводители, че иначе кой знае за кой ще гласуват!
А останалите сектори от селското стопанство кучета ги яли - избиват овце и прасета, и дават стотинки. Държавна политика....
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те хората отдавна се отказаха, никой не ги защитава от спекулативните прекупвачи. Скоро и розопроизводителите взеха да зариват огъня.
12
0
 
3
 
! Отговори
Я па я..! преди 1 месец
Това е много важно. Почти не се говори че пушачите трудно се заразяват с ковид и го прекарват леко.Тютюневия дим убива вируса.
11
1
 
3
 
! Отговори
От народа преди 1 месец
Прави се на хитра лисица, но в действителност прозира. Борисов печели от незаконния тютюн.......
10
1
 
5
 
! Отговори
Хвалипръцко преди 1 месец
Пак развърза торбата с лъжите- до изборите.......
9
0
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
ДОКОГА?
31 години минаха откак стаадото скачаше по площадите срещу субсидиите и неефективното производство. Вярно е, че ес надмина политбюро в първото, а производството на стоки отиде в китай и тука остана единствено производството на джендъри, но все пак ес е и срещу тютюна.
8
2
 
9
 
! Отговори
Гадна курва, преди 1 месец
пак взе да купува избори, сега и за помаците се сети!? Мутро вън!
7
2
 
3
 
! Отговори
тиква преди 1 месец
вземай златото защото ще те учистят тикво
6
0
 
8
 
! Отговори
Еее що бе преди 1 месец
Нали тютюнът е доказано вреден!! ЗАЩО СПОНСОРИРАТЕ ПРОИЗВОДСТВОТО???!!!!
5
2
 
3
 
! Отговори
Киро Жарта преди 1 месец
И по-малко да крадеш,ей айдук!
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Наблюдават те с дрона. Внимавай с кюлчетата.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А за трева, кога?
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо не подпомагаш тия дето произвеждат храни а подмомагаш догановия електорат произвеждаш отрови?Пушач съм но това не ми харесва!
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Демек- Пеевски