Helpbook: Съседски тормоз, кола на тревата, автосервиз под прозорците

Част от сигналите в платформата през последната седмица
4 мар 2021 18:30, Анисия Иванова
8

Снимка: Helpbook

Сред изпратените сигнали в платформата на Helpbook.info се открояват няколко, касаещи ежедневния тормоз, който са принудени да търпят собственици на имоти заради недобросъвестни съседи. "Моят дом е моята крепост“ за беда не важи в някои случаи, когато собствениците на имоти са принудени да търпят агресия или пък им се нарушава спокойствието.

Наш потребител ни се оплака от незаконно построени гараж и тераса в многофамилна къща, намираща се в квартал Княжево. Комшия е застроил общите части на къщата, в които пребивава и използва, а в допълнение от години прави всичко по силите си да изгони другите обитатели на имота. Последствията са запушени канали и унищожен тръбопровод, които са оставили семействата в бедстващо положение, без течаща и питейна вода. Според автора на сигнала застрояването е незаконно, като голяма част от общата собственост е унищожена и проверката в случая е наложителна.

Друг собственик на имот ни се оплаква от невъобразимия шум, на който са подложени всички живущи в кооперация, до която непосредствено е изграден автосервиз с необходимите разрешителни. Според нашия потребител, постройката се надстроява извън всякакви изисквания, а ежедневният шум тормози всички обитатели без оглед на определените часове за почивка.

Продължават набезите в район „Приморски“ на Варна на глутница бездомни кучета. Оплакванията от различни потърпевши не са от вчера и е въпрос на време някой действително да пострада сериозно. Изпратени са снимки на четириногите, от които се вижда, че са агресивни и нямат страх от минувачи или автомобили.

Няма как да престанем да се учудваме на наглостта на някои шофьори, които паркират автомобилите си без оглед на всякакви правила. Изпратиха ни снимки на автомобил, паркиран в предблокова градинка в ж.к. „Толстой“, като е унищожил растителността и се очаква да разнесе кал из целия район.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да не би да е направил автокъща на паркинга пред вас
3
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направо бели кахъри, *** щом не са ви набили или омаскарили тря бва да се благодарите на маскарите за злините.
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоя дето паркира в тревата като тръгне с кални гуми след него един с четка чисти като при строежите и камионите.тогава нищо не млжете да му кажете на човека обича природата и иска да си паркира в тревата
1
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВСИЧКИ СЕРВИЗИ ТРЯБВА ДА СА В ПОКРАЙНИНИТЕ НА ГРАДА