Посланикът ни в Канада за Ниагара: Заедно сме по-силни

След светлинното шоу се извило и дълго българско хоро
4 мар 2021 12:24,
7
Посланикът ни в Канада за Ниагара: Заедно сме по-силни
Снимка: БГНЕС

Посланието за осветяването на Ниагара беше, че заедно сме по-силни. Това каза пред БНТ Светлана Стойчева – Етрополски, извънреден и пълномощен посланик на Република България в Канада.

Припомняме, че Ниагарският водопад светна в цветовете на българския трибагреник по повод Националния ни празник 3 март. Цветовете на трибагреника огряха природното чудо по инициатива на Генералното консулство на България в Торонто, със съдействието на българското посолство в Канада.

Още по темата

"Беше много емоционално да видим преливането на светлините в бяло, зелено и червено на фона на водната стихия. Както знаете, Ниагарският водопад е своеобразна визитка на Канада", коментира първият ни дипломат в Канада.

"Навършването на 55 години дипломатически отношения между България и Канада беше поводът да помислим за нещо по-различно тази година. Благодарни сме, че кметът на Торонто реагира веднага на нашето предложение", допълни още посланикът.

След светлинното шоу се изви и дълго българско хоро.

"Иска ми се да вярвам, че като невидима нишка това събитие допринесе за обединението на българите", допълни посланик Светлана Стойчева – Етрополски.

Днес ще бъде осветена сградата и на още един архитектурен паметник - кметството във Ванкувър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заедно сме. По-силна е Канада с нашето злато.
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ниагарския водапад е с нас, значи сме по-силни. Догодина и някой облак боядисайте да призовем и небесните стихии. Аз пък ще нарисувам на пясъка едно кленово листо, като Канадския флаг в помощ на болните канадци от Ковид.
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Канада чества с нас а някои алчни те ни политици не смеят да се покажат ,пред хората )
2
4
 
4
 
! Отговори
КАТО Е ТАКА преди 3 години
върни се тук да сме заедно. Или келепира байно е там по-голям
1
2
 
6
 
! Отговори
ЗА ПОСЛАННИЦИ преди 3 години
обикновено назначават тия дето са се компрометирали на наша земя и трябва да ги скрият за малко. Щом и покойния Т. Колев беше там в дип. мисията значи всеки може. Не се изисква нищо да знаеш или можеш.