Реално ли е? Минимум 2,5 млн. души са преболедували COVID-19 у нас

Д-р Трифон Вълков не смята, че ще стигнем отново 5000 заразени на ден
Обновена: 4 мар 2021 09:40 | 4 мар 2021 09:40, Ния Христова
123
Реално ли е? Минимум 2,5 млн. души са преболедували COVID-19 у нас
Снимка: БГНЕС
"Преболедувалите COVID-19 са в пъти повече от обявените. Реалният брой на хората, прекарали заболяването, е минимум 2,5 милиона". Това заяви в ефира на Нова тв д-р Трифон Вълков от Инфекциозната болница в София.
 
"Една от причините за повечето положителни проби, е че се правят повече тестове. Винаги сме правили около 10-12 000 изследвания, а сега има дни, в които се правят 16 000. Друга причина е, че вече се добавят и антигенните тестове", коментира Вълков.
 
Според него теоретично е възможно в началото на април да стигнем отново 5000 заразени на ден.
 
"Продължавам обаче да мисля, че надали ще стигнем до подобен ръст на заразените, какъвто имаше през ноември. Голяма част от хората вече са прекарали вируса. Има и доста ваксинирани", поясни инфекционистът. 
 
Д-р Вълков допълни още, че Инфекциозна болница разполага с около 90 легла за пациенти с коронавирус. До края на февруари само 1/3 от капацитета в лечебното заведение е бил запълнен.
Още по темата
 
"В света има достатъчно поръчани ваксини – около 11, 3 милиарда. Разбира се, не всички от тях са произведени. Проблемът е тяхното неправилно разпределение. В Германия се говори, че отделни държави се презапасяват с дози. В Англия се падат 7 ваксини на глава от населението, а в Канада - 9. Междувременно има страни, които не са получили нито една доза. Затова беше създадена организацията КОВАКС, която цели това да не се случва. Няма как да се справим с вируса, ако някъде по света има огромно население, което не е ваксинирано", смята д-р Вълков.  
 
На въпрос дали една доза е достатъчна той отговори следното:
 
"По-добре ваксиниран с нещо, отколкото неваксиниран с нищо. И трите ваксини изработват сравнително добър имунитет след първата игла".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
0
 
! Отговори
Ма преди 3 години
Жо, ами направи си количествен тест за антитела. Аз си направих и излезе че имам 93 при 45 за добър имунитет. Ако всички си правят правилния тест, ще излезе че 50% са го карали.
102
1
 
4
 
! Отговори
Жо преди 3 години
Вече двама лекари, независими един от друг, ми казват, че съм прекарал Ковид-19 безсимтомно, без да разбера.Единият лекар е пулмолог и разглеждаше рентгенова снимка на белите ми дробове.Другият е радиолог в онкологията и разглеждаше мои изследвания от бърз антигенен тест.Аз нямам спомен да съм боледувал от Ковид-19, но и двамата лекари са категорични- преболедувал съм бил, безсимптомно.Два пъти през миналата година съм си правил PCR-тест и двата пъти беше отрицателен.
101
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха, още един щам мина покрай блока.Черен беше, сигурно е африканският.
100
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Година и половина след началото, още се дискутира има ли пандемия, няма ли.Егати "пандемията", бих казал в този случай.
99
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дайте го насам тоя вирус, да се материализира най-после.
98
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чоко защо ми слагаш минус, с кое не си съгласен.
97
4
 
4
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
До Aми неСъгласен съм с теб. При най-тесния ми кръг роднини - 13 човека, до момента сме изкарали Ковит-19, четири човека. Доказани с ПСР тест . Това е около 25%.В офиса от 5 човека, трима сме го изкарали до момента.
96
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо правителствата и службите не се постараят да разберат от къде се взе вирусът и да се потърси отговорността за тая биологична война а то само рестрикции за гражданите и безкраен тормоз, липса на елементарни права за хората да имат лица поне това ами съсипването на бизнеса и образованието...
95
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименВсеки ден си навън и не виждаш притеснени хора.... ей това си е за притеснение...Ако го няма поне малко притеснението от този вирус никой няма да спазва и правилата - което е факт. Вчера на кадрите от Шипка показаха 20 човека и от тях 3-4 имаха маски като на 2 от тях маските бяха под носа( все едно са без). Никой не трябва да изкрейзва и да се затваря в бункер, но елементарните правила да се спазват и нещата ще са по-добре, ама не той нашенеца правила не спазва, а после иска помощи
94
2
 
8
 
! Отговори
Вейхайвей преди 3 години
До АнонименВсяка година от грип и усложненията му в света са умирали над три млн. и половина човека. Всеки доктор съм чувала да казва, че грип безобиден няма. С ковида е същото. След всички мерки, които се взеха, най-важното мисля, че беше да не се стресират да такава степен хората.
93
2
 
6
 
! Отговори
Aми не преди 3 години
От всичките ми познати / с които поддържам връзка по някакъв начин/ грубо около 100 човека - 6 са минали Ковид , и 5 *** са ваксинирани /1ва доза / . Всички са интелигентни хора и на никой не би му и хрумнало да се крие или да не пази околните от вируса . Така че статистиката е вярна . Може да си сметнете процентите . А , Да и около 10 са си мислели че може би е Ковид , но тестовете / ПСР / са им били отрицателни
92
5
 
2
 
! Отговори
Solar Power преди 3 години
До Анонимен 88 - Има такива ваксини например за рак на маточната шийка. Тези ваксини работят :) Опресни си информацията....
91
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и един съсед се шегуваше, че вируса ей сега минал покрай блока му, но сега вдовицата му даже и до гроба му няма сили да отиде.
90
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Неясно е защо някои сравняват грипа с Ковид-19. От грип на година умират по десетина човека, а от Ковид-19 за седем месеца починаха 10000 човека. Това са несравними неща. От грип казват, че в последните години се заразяват по 250-300 хиляди човека годишно, а от коронавируса за последните четири месеца се заразиха 200000 хиляди човека, а някои твърдят, че общо заразилите се са 2,5 милиона, както този доктор.
89
0
 
9
 
! Отговори
до 75 преди 3 години
Като умира вируса с умрялото тяло защо ги заравят в найлонови чували или ги горят се ***?!? Нали умира чумата с човека защо не го погребът както си му е редът двоен *** си ти, говориш без да познаваш материята.
88
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подходящите мерки могат да спрат епидемията, а частично подходящите мерки могат да ограничат епидемията. Това е доказано в редица държави. В други държави наблягат на строгостта на мерките, а не на тяхната полезност и съвсем естествено резултат няма.
87
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тя пандемията е факт, както и че има кови диоти, които смяат, че вируса и пандемията са фалшиви.
86
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако наистина бяха 2,5 милиона, около мен трябваше да е пълно с преболедували го и с починали от Ковид-19, а починалите са трима, а преболедувалите го са около 5% от хората около мен.
85
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама как само 2,5 милиона са преболедували Ковид-19?! Минимум 25 милиона са го преболедували в България.
84
12
 
6
 
! Отговори
Генерал годжи преди 3 години
Има ли още канарчета, дето вярват в измисления ковид ... Ахахайахахаха