Борисов: Ще постигнем 2 000 лв. средна заплата и нагоре

"Отношенията ни с Турция са такива, че ни честитиха националния празник"
328
Борисов: Ще постигнем 2 000 лв. средна заплата и нагоре
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов заяви, че ще продължи подкрепата на държавата за опазване религиозните паметници, защото трябва да има мир и разбирателство между религиите.

Десетилетия е бил под риск да се срути камбанарията, казвам го заради тези, които говорят за разруха, те са разрушили всичко през тяхното управление, отбеляза премиерът, който посети храм-паметника "Рождество Христово" в град Шипка.

Още по темата
По думите му има ли вяра, има народ, морал, бъдеще, и за радост все повече хора се обръщат към църквата.

В момента се извършва ремонт на над 50-метровата камбанария на храма, за която правителството отпусна 1 600 000 лева.

Отношенията ни с Турция в момента са такива, че на 3 март на тяхната кула беше осветено българското знаме, пожелаваха ни честит празник. От война до най-добри приятелски и съседски отношения, подчерта Борисов.

Лесно се говори един път в годината, а десетилетия наред е бил в окаяно състояние и никой не го е направил, коментира премиерът. Той допълни, че ще бъдат предвидени и средства за обновяване на другото крило на храма.

Борисов разкритикува и БСП, които не поддържали собствения си символ - Бузлуджа.

Трябва да се обичаме, обичай врага си, освен провокациите те друго нямат, каза обаче премиерът.

Той коментира, че разчетите показват, че следващите четири години БВП може да бъде увеличен до 196 млрд. лева. Премиерът посочи, че заради коронавируса има известно забавяне в икономиката, но според него с ваксинирането този процес ще бъде преодолян.

Ще постигнем поне две хиляди лева средната заплата и нагоре, ще продължим и санирането - на първо място - църквите, манастирите и джамиите, допълни премиерът.

Премиерът бе удостоен с благодарствен знак за възстановяването на камбанарията на храм-паметника. При обиколката си в района Борисов получи и риза с българска шевица.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
3
 
18
 
! Отговори
Да преди 3 години
Да . В администрацията ,общините, училищата, и другите Герберси Хранилки.
201
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавата под ръководството на тоя *** е кръгла нула. Около нас всички са поне два пъти по-добре и ни се смеят. България е провалена държава, след всичките прахосани милиарди.
200
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заплатата и 3000 лева може да стане в рамките на 1 година, но при едно условие - гербаджийската шайка да спре да краде!
199
13
 
3
 
! Отговори
Емо преди 3 години
НЯМАМ ТЪРПЕНИЕ БОЙКО ДА ГИ УТЕПА ОТ БОЙ, А ВМРО ДА СИ ВЗЕМЕ 8те процента... А АКО И МАРЕШКИ И ВАЛЕРКАТА ДОКОПАТ 4процента ЩЕ ПУСНА ЖЕНАТА В ЗИНЗИБАР НА СЕКС-ЕКСУРЗИЯ.
198
2
 
9
 
! Отговори
И какво общо преди 3 години
Има този Павиан с това!
197
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този човек винаги е бил необразован. Не е важно каква е заплатата, а какво можеш да консумираш с нея, драги! Освен това: първо, 2000 лв., ама кога? Ако е след 2000 години - мерси, няма нужда! Второ, ако когато ние българите вземаме 2000, то средно в ЕС вземат 200 000 лв. заплата - ами не, пак мерси - ама изобщо даже няма нужда! Схващаш ли другарьо експерт по БАВНОТО развитие на България??
196
3
 
16
 
! Отговори
Въй преди 3 години
Пак вицове!
195
0
 
16
 
! Отговори
БГ преди 3 години
Отношенията ни с Турция са такива, че ни честитиха националния празникАми и на тях да е честит
194
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
на безбожните държавни чиновници, бюрократи и лапачи - може.това е евтина пропаганда за купуване на гласове.нали щяха да съкращават държавната администрация?нали щеше да има електронно правителство?друг път, само корупция, бордове, чекмеджета...
193
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Корнела пък само повтаря как ще преизчисли пенсиите и ще >даде>на младите НА КОИТО ОБАЧЕ АКО ИМАТ ДОБРИ ЗАПЛАТИ ЩЕ ИМ УВЕЛИЧИ ДОД!Явно Корнела ЩЕ ВЗИМА ОТ ОБРАЗОВАНИТЕ МЛАДИ ДА ДАВА НА.. .ДРУГИТЕ!!Ама шесебръкнешнекадедругарко с>седесарке>!Цялата глутница дето сега пак пише глупотевини пишеше същите и преди 4 години.За Маямата и сбиртока около нея да не говорим и за ДЕбЪлите подкрепени от Местан който се целуваше със Станишев.За две стотинки МОРАЛ НЯМАТЕ Отечественофронтовци.Гнус безподобна.
192
7
 
8
 
! Отговори
Емо преди 3 години
БСП,СЛАВЧО,ДАБЪ И ДПС ОТ СЕГА РЕДЯТ КАБИНЕТА.... МНОГО ПРОСТИ ОРИЦА ЕЙ.
191
4
 
12
 
! Отговори
ЛъжА преди 3 години
Торбата с лъжите се скъса и се сипят обещания на кило! Осъденият лъжец е в стихията си!
190
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В своята програма или поне това което намерих Слав например обещава УВЕЛИЧЕНИЕ НА ПЕНСИИТЕ ВСЕКИ МАНДАТ!?Изключително>конкретно>дали един път на 4 години,с колко не се знай,КОЛКО МАНДАТА ПЪК МИСЛЯТ ДА СА НЕЧИИ по..г..ник??Нищо за работещите,нищо за данъците а бюджетен дефиците 1%?Те Герберите правеха излишъци,пък сега идват 29млрда,но няма да го дадат на ОФ=то бъдете сигурни.Ако пък Славуца не си пусне >депутатите> на диспути и ще мълчи като пукъл това наистина ще е чудо невиждано и 5% за Слав.
189
0
 
5
 
! Отговори
ЛЕЛЕ преди 3 години
АБЕ, ВИДЕХТЕ ЛИ ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ДПСМАЛЕ С ТЕЗИ ОЧИЛА ,ВЪХ ИНТЕЛЕГЕНТЧОВЕК СЪС СЕДМИ КЛАС НАУЧИ ГОРЕ ДОЛУ БЪЛГАРСКИ НАСКОРО ДА СЕ ОБЗАЛОЖИМ ЧЕ РОДИТЕЛИТЕ МУ НЕ ГОВОРЯТ БЪЛГАРСКИКАКВО Е ТОВА БЕ?????СЕГА ЗНАМ ДА ЖИВЕЕ КУРАНА И ЛЕНИНДПС И БСП МАШАЛААААААААААААААА
188
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 196"Този архилъжец говореше за 2000 лева СРЗ през 2009 г."Кво? хахахахахахахахаххахахахахахахахаАбе, пич, ти знаеш ли Боко кога дойде на власт?
187
8
 
4
 
! Отговори
Емо преди 3 години
КОМУНИСТИТЕ,ПСИХО-ДЕСНИТЕ И СЛАВИ ТРИФОНОВ САМО СА СПИРАЧКА ЗА БЪЛГАРИЯ...
186
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2000 но при 1000 лева данъци и то няма и за квартира накрая.
185
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко ке падне!
184
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 195 Минималната е 0 лева защото има 1 милион безработни. Не получават минимална, но дължиш здравен данък даже който е вързан към някаква минимална, която не я получават.
183
3
 
13
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 3 години
На крадлив ГЕРБ-ав комунистите му виновни