Е-системата за ваксини блокира на моменти от наплив на желаещи

За кратко време много от възможните часове в София се изчерпаха
Обновена: 5 мар 2021 10:17 | 5 мар 2021 10:17, Веселина Йорданова
76
Е-системата за ваксини блокира на моменти от наплив на желаещи
Снимка: БГНЕС

Блокира електронната система за записване на час за имунизация, която Министерството на здравеопазването пусна вчера на адрес his.bg.

Сега тя работи, но на моменти сайтът изобщо не зарежда. За това сигнализират читатели на Dnes.bg от тази сутрин, оплаквания за работата на системата има и от снощи.

Още по темата
Причината - много голям наплив от желаещи да си запишат час.

"Всеки един внос на ваксини в България е с дефицит от 20-30%. Това означава, че тези, които са записват за ваксинация, трябва да знаят, ние не отговаряме за правилния внос, така че се опасявам, че много хора ще бъдат записани, а решението ще е в бъдеще. Всеки има право да избира ваксината си, когато се запише - това също би предизвикало проблем в бъдеще", коментира ситуацията пред БНТ шефът на Александровска болница проф. Борис Богов.

Системата започна работа вчера, но малко по-късно от обявения час 17 часа.

За кратко време голяма част от възможностите за записване бяха изчерпани. Над 7000 регистрации за ваксиниране срещу коронавируса са направени само за час и половина след задействането на електронния регистър, по данни на Министерството на здравеопазването.

Наша репортерска проверка показа, че в една от големите софийски болници три часа по-късно имаше останали часове само за последните дни във възможния диапазон 11-25 март.

Същевременно читатели сигнализираха за проблеми при регистрацията с личните данни, при записване на хора от други места извън София, при записване на пенсионери и т.н.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още по темата: имунизациякоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е част от Промяната на фигурант - близач - тиранина румен радев ветото! Оставка, съд и доживотен затвор за държавния изменник и най - мракобесен метежник радеф!
5
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това са Божи знаци. Първо нямаше ваксини, после дойдоха ама за около един катун хора, сега ел системата се скапа...Аз срещу толкова ясни знаци не вървя. Много исках, ама вече нямам желание.
4
2
 
13
 
! Отговори
Комик преди 3 години
Ако не е тъжно, щеше да е смешно!Цялата ни работа е такава. В последните години, се навъдиха майстори дето изси.рат едни "нововъведения", които за нищо не стават, но преди това се скъсват да рекламират и да се хвалят, колко голяма работа е това което са скалъпили. Важното е, да отбележем във файла, че сме го направили, а дали и как работи, няма значение. Щом след като го пуснеш до 15 минути не е изпушило или запалило, значи е супер успешно. Това е стил на работа вече почти навсякъде. Жалко е!
3
2
 
12
 
! Отговори
разсмя ме преди 3 години
Да отиде на инспекция главният "програмист" с жипката.Може пък и да тръгне модулчето.
2
3
 
4
 
! Отговори
Летеца Кемиал Трейс преди 3 години
Плебсе, от загриженост за теб една Е система като хората не могат да направят, но То си щастливец, толкова страхотни неща се правят по света за Твоето добруване, щастливец си Ти, заслужаваш всичко това!
1
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това са платени антиваксъри. Анонимните им плащат за да попречат на спасението на човечеството. Само се записват без намерение да ходят. Терористи! Ама защо тия наши електронни системи се скапват така лесно?