Радев: Не съм опонент, а обективен коректив на правителството

Президентът отчете, че има много работа в армията, но и добри тенденции
Обновена: 5 мар 2021 12:54 | 5 мар 2021 12:16, Веселина Йорданова
328
Радев: Не съм опонент, а обективен коректив на правителството
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Не съм опонент на правителството, а обективен коректив на това, което виждам и срещу това, от което негодуват българите.

Това каза президентът Румен Радев пред журналисти, след като се запозна с анализа на подготовката, войсковия ред и дисциплината в Българската армия и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната през учебната 2020 г.

Още по темата
"Ако правителството се беше вслушало по-рано в това, което казвам, в исканията на хората и на протестиращите, нямаше да излезе днес тази съкрушителна оценка на Комитета за външна политика към Сената на САЩ", каза още Радев.

Той посочи, че оценката отразява всички неща, за които говори от началото на мандата и заради които хората протестираха - касаещи корупцията в България, уроненото върховенство на правото, задушената свобода на медиите, политизираната съдебна система.

Ако правителството наистина държи на отношенията ни със САЩ като стратегически партньор и ако не се вслушва в моите послания, то поне да слуша оценката и препоръките на нашия стратегически партньор, заяви Радев.

По отношение на армията президентът каза, че има много работа, но най-важното е, че няма тежки произшествия, свързани със загуба на човешки живот.

Той отбеляза, че военнослужещите ни изпълняват задачите си въпреки многобройните предизвикателства и все още недостатъчната модернизация на армията.

Нальотът продължава да бъде опасно малък. Знам, че е трудно, но трябва да се прави всичко възможно. Има опасност учебната ни авиация да остане без самолети, което обезсмисля проекта за изтребители, изрази безпокойство президентът. Той отчете обаче, че в последните 2-3 години благодарение на упоритата работа на МО и ръководството на отбраната са започнати проекти и постигнати неща, които дълго време са били отлагани.

Радев коментира и темата за тържествата за 3 март, по която в последните дни има словесни престрелки между него и представители на правителството. По думите му вече е много късно управляващите да търсят обществена индулгенция, а мотивите им за отмяна на тържествените чествания били изцяло политически, а не здравни. Президентът посочи и че има контраст с отменените официални тържества на Шипка и отворените заведения в градовете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"обективен коректив" бил сделаното в раша хахаха
211
29
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Времето на ГЕРБ изтича като пясъчен часовник!!!
210
0
 
7
 
! Отговори
До ТАЯ ПА преди 3 години
Коя е тая па???
209
2
 
13
 
! Отговори
ТАЯ ПА преди 3 години
Тетка истерична. А!.....и доста злобна.
208
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото по-бързо ГЕРБ загинат и отидат в канализацията на историята...........толкова по-добре за България!
207
4
 
26
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Прогнозирам, че след съставянето на новото правителство на ГЕРБ + други партии, след изборите, Радев окончателно ще изтеряса. Има още да пада надолу, както се е засилил в резила си...
206
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ако ГЕРБ погребат окончателно комунистите от бсп, значи са си свършили работата.
205
25
 
6
 
! Отговори
До 222 преди 3 години
Колкото по-бързо ГЕРБ загинат и отидат в канализацията на историята...........толкова по-добре за България!!!!
204
24
 
6
 
! Отговори
NB преди 3 години
ГЕРБ................я да видим абревиатурата какво значи!!!Г...............граждани.............хаха...............тия са най-големите селяни и ***!!Р..........................развитие...............по-скоро разграбване..................герберите освен да пълнят чекмаджетата с пачки евро и кюлчета злато..........за друго не стават!!!
203
1
 
5
 
! Отговори
Чичо Любо преди 3 години
До ???? До 216 Плампаш, защото завиждаш, че ти и това не можеш.
202
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ...............гадове за единно разграбване на България!!!
201
17
 
5
 
! Отговори
???? преди 3 години
Да не истате баба Цецка Цачева за президент...................хаха???Юристката, влезнала в СУ от рабфак..................всички знаем кои бяха от работническите факултети..............най-тъпите и най-простите момченца и момиченца!!!Не й пречеше да се надува колко велика юристка е.....................хаха!!!
200
2
 
19
 
! Отговори
Чичо Любо преди 3 години
До Анонимен Като си толкова осведомен, излез с името си и представи цялата информация за кражби и далавери, та да ти повярвале. Иначе плащиш само общи приказки, които нищо не значат.
199
17
 
3
 
! Отговори
???? преди 3 години
Да не искате Роската Плевнелиев за президент??Приятелчето на мафиоти и олигарси...........Росенчо......................хаха!!!Тоя освен да е приятел с олигарсите и да опъва синоптични..............за друго не става!!
198
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Румен Радев...............най-достойният президент в най-новата БГ-история!!!
197
0
 
0
 
! Отговори
Чичо Любо преди 3 години
До Доктор Детската градина ли те е проблема....?
196
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ са една крадлива партия, финансирана от швабите ..............те са много вредни за България!!!
195
3
 
12
 
! Отговори
Чичо Любо преди 3 години
Не го наричайте господин президент, защото не е господин, а още по-малко президент.
194
3
 
2
 
! Отговори
Доктор преди 3 години
Протестирах, отдавна. Скачах и виках, кой не скача е червен! И имаше ли промена? По-скоро към лошо. Пораснах, ... и мечтите ми се замениха от ежедневните проблеми. Дори липсата на детска градина ... ами ...
193
14
 
1
 
! Отговори
чиче Любче преди 3 години
...абе президента сигурно *** и кусури ама немога да разбера кой българин не вижда основният проблем - правителството е сууупер корумпирано и некомпетентно алчно арогантно рибата в вмириисана откъм глават и то мноогоо !!! от там насетне какви кусури има президента икакви правопсни и пунктуационни грешки иам в текста тея неща да ги търсим кога разкараме шайката мафиоти