Радев: Не съм опонент, а обективен коректив на правителството

Президентът отчете, че има много работа в армията, но и добри тенденции
Обновена: 5 мар 2021 12:54 | 5 мар 2021 12:16, Веселина Йорданова
328
Радев: Не съм опонент, а обективен коректив на правителството
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Не съм опонент на правителството, а обективен коректив на това, което виждам и срещу това, от което негодуват българите.

Това каза президентът Румен Радев пред журналисти, след като се запозна с анализа на подготовката, войсковия ред и дисциплината в Българската армия и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната през учебната 2020 г.

Още по темата
"Ако правителството се беше вслушало по-рано в това, което казвам, в исканията на хората и на протестиращите, нямаше да излезе днес тази съкрушителна оценка на Комитета за външна политика към Сената на САЩ", каза още Радев.

Той посочи, че оценката отразява всички неща, за които говори от началото на мандата и заради които хората протестираха - касаещи корупцията в България, уроненото върховенство на правото, задушената свобода на медиите, политизираната съдебна система.

Ако правителството наистина държи на отношенията ни със САЩ като стратегически партньор и ако не се вслушва в моите послания, то поне да слуша оценката и препоръките на нашия стратегически партньор, заяви Радев.

По отношение на армията президентът каза, че има много работа, но най-важното е, че няма тежки произшествия, свързани със загуба на човешки живот.

Той отбеляза, че военнослужещите ни изпълняват задачите си въпреки многобройните предизвикателства и все още недостатъчната модернизация на армията.

Нальотът продължава да бъде опасно малък. Знам, че е трудно, но трябва да се прави всичко възможно. Има опасност учебната ни авиация да остане без самолети, което обезсмисля проекта за изтребители, изрази безпокойство президентът. Той отчете обаче, че в последните 2-3 години благодарение на упоритата работа на МО и ръководството на отбраната са започнати проекти и постигнати неща, които дълго време са били отлагани.

Радев коментира и темата за тържествата за 3 март, по която в последните дни има словесни престрелки между него и представители на правителството. По думите му вече е много късно управляващите да търсят обществена индулгенция, а мотивите им за отмяна на тържествените чествания били изцяло политически, а не здравни. Президентът посочи и че има контраст с отменените официални тържества на Шипка и отворените заведения в градовете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев е вълк - единак. Най-голямата грешка на БСП в политически план. И най-голямата грешка на Десислава "Радева" в личен.
191
0
 
0
 
! Отговори
Чичо Любо преди 3 години
**** да се четат май му ната
190
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да е коректив, Радев трябва да се е доказал като компетентен. Не само е некомпетентен, а е опасно глупав.
189
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав е президента Румен Радев.....................100 %!!!
188
1
 
18
 
! Отговори
Чичо Любо преди 3 години
Момче, за 4 години не успя ли да прочетеш какви са правата и задълженията на обитателя на това ведомство, в което си? За това време моите внуци се научиха да четат гладко. ***, колкото по-нависоко се качва, толкова по-надалече се вижда, че *** й е червен. Слизай веднага от горе! Нямаш право повече да срамиш този народ, който очевадно ти е чужд.
187
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Господин Президент, не може да сте коректив на това "правителство".Просто това не е "правителство", а клика от наrли, кpaдливи, ***, дебeлooки твapи.7,62х39
186
1
 
22
 
! Отговори
БРАВО НА РАДЕВ! преди 3 години
Голям европеец и НАТО-вски генерал, само където досега нищо не е казал за Навални. Кого ще заблуди тоя с манипулациите си...
185
26
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този президент е нсй адекватен от всичките заемали тази позиция след Желев
184
2
 
20
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Много интересен факт - на всякакви снимки на Фигуранта и на крушовската кобила Нинова, двамата изглеждат като пръднали ! Сигурно така и миришат !
183
0
 
14
 
! Отговори
до 198 преди 3 години
хахахахааааааааа сигурно е Человек -локатор. Виж има снимка в Гугъл на Радев като Человек -локатор. пхахаха
182
1
 
24
 
! Отговори
Избирател преди 3 години
Явно на есен народът български ще прасне едно "вето " на Фигуранта ! Фигурантът е кон с капаци и не вижда по-далече от носа си!( а носът му е като на Тато ).
181
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Помня един момент от предизборната кампания на Румен Радев когато каза:"ПРЪСТЪТ МИ Е ГОТОВ НА СПУСЪКА, НО ЕКРАНА НА ЛОКАТОРА МИ Е ПРАЗЕН"Този човек живее като агресор. Държал ръката си на спусъка е матафорично разбира се и е като хипербола. Но колко трябва да е вманиачен в оръжието, че да хиперболизира точно с локатор и спусък?Локатора му е България. Като иска да се бие да отива в Иран, в Ирак... ако иска да върви и самурай да става. На мен не ми трябва президент агресор. Имам силна интуиция
180
1
 
22
 
! Отговори
Доктор преди 3 години
Изглежда Фигурантът толу-що е излязъл от поредната секс-оргийка и още е замаян от близането ( вложил е усилия). Иначе защо ще плещи глупости ?
179
1
 
26
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
Такъв провал, като президент не сме имали до сега, коректор бил, той ще се пръсне от злоба, но със сигурност втори мандат няма да достигне!
178
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев не вижда по-далече от носа си. Но от лъжите носа му расте с часове.Както и да е! Народа няма как за излъже. Хората имат все още пресни спомени от хиперинфлацията след 1989г. Никой нормален няма да иска 1 лев да стане 3000 щ.долара или 3 000 ?.Майсторите на фалилите на България са БСП. Приватизации, ликвидации, банкови фалити. Три пъти фалираха България. Сега чакат 29 милиарда ? и пускат тактики да объркат хората. Но хората имат инстинкт за оцеляване. Така оцеля Б-я по време на гладните г
177
2
 
18
 
! Отговори
Дядо Йоцо преди 3 години
Божке,докъде я докарахме ?! - един човек,който има нужда от множество корекции да бъдел ... коректив ?!Ха-ха-ха-ха !Смях в залата и извън нея !То все е бивало самодоволство и политическо късогледство,но тоя господингин ги има в ... излишък! Тоя,който четири гидини НИЩО не прави бил най-достойният,най-запознатият,най...най...най...а накрая се оказва ,че е едно...злобно ръсещо омраза човече ?! Стана най-омразният политик в собствената си страна и си го заслужава !!!
176
1
 
20
 
! Отговори
Неанонимен преди 3 години
Определено Радев и БКП ще се постараят да чакаме отново в 5 часа с купони на опашка за по едно кисело мляко.
175
0
 
23
 
! Отговори
Янко преди 3 години
Радев просто мрази и завижда на хората, които строят България на ново.
174
0
 
18
 
! Отговори
Некоректно изявление преди 3 години
Забавният момент ще е сблъсъкът на интереси между двата колоса на БСП-диктаторката Нинова и Радев.Нинова по никой начин няма да допуснеимиджът на Радев да я засенчи,ще иска да покаже кой е шефът.Така че шоуто на скандалите в БСП тепърва предстои.Ще се забавляваме,макар четова вероятно ще ни удари по някакъв начин,с нелепата политика идържание на червените,които обаче влияят на хората и разделят обществото.
173
1
 
21
 
! Отговори
Некоректно изявление преди 3 години
Плюенето на Радев и тоталното неодобрение му играят лоша шега-те самопоказват неговата партийна обвързаност и необективна оценка.Той енеподготвен като политик,няма нужните познания и умения и е пионка връцете на партийните си съветници,а те го манипулират.Това не значи,че тойе невинен-има достатъчен инструментариум да се запознае с реалността.Нотой предпочита да витае в сянката на БСП(макар че иска да покаже,че седистанцира от нея),вероятно разбира,че без нея е свършен като политик.