Радев: Не съм опонент, а обективен коректив на правителството

Президентът отчете, че има много работа в армията, но и добри тенденции
Обновена: 5 мар 2021 12:54 | 5 мар 2021 12:16, Веселина Йорданова
328
Радев: Не съм опонент, а обективен коректив на правителството
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Не съм опонент на правителството, а обективен коректив на това, което виждам и срещу това, от което негодуват българите.

Това каза президентът Румен Радев пред журналисти, след като се запозна с анализа на подготовката, войсковия ред и дисциплината в Българската армия и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната през учебната 2020 г.

Още по темата
"Ако правителството се беше вслушало по-рано в това, което казвам, в исканията на хората и на протестиращите, нямаше да излезе днес тази съкрушителна оценка на Комитета за външна политика към Сената на САЩ", каза още Радев.

Той посочи, че оценката отразява всички неща, за които говори от началото на мандата и заради които хората протестираха - касаещи корупцията в България, уроненото върховенство на правото, задушената свобода на медиите, политизираната съдебна система.

Ако правителството наистина държи на отношенията ни със САЩ като стратегически партньор и ако не се вслушва в моите послания, то поне да слуша оценката и препоръките на нашия стратегически партньор, заяви Радев.

По отношение на армията президентът каза, че има много работа, но най-важното е, че няма тежки произшествия, свързани със загуба на човешки живот.

Той отбеляза, че военнослужещите ни изпълняват задачите си въпреки многобройните предизвикателства и все още недостатъчната модернизация на армията.

Нальотът продължава да бъде опасно малък. Знам, че е трудно, но трябва да се прави всичко възможно. Има опасност учебната ни авиация да остане без самолети, което обезсмисля проекта за изтребители, изрази безпокойство президентът. Той отчете обаче, че в последните 2-3 години благодарение на упоритата работа на МО и ръководството на отбраната са започнати проекти и постигнати неща, които дълго време са били отлагани.

Радев коментира и темата за тържествата за 3 март, по която в последните дни има словесни престрелки между него и представители на правителството. По думите му вече е много късно управляващите да търсят обществена индулгенция, а мотивите им за отмяна на тържествените чествания били изцяло политически, а не здравни. Президентът посочи и че има контраст с отменените официални тържества на Шипка и отворените заведения в градовете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Охо...вече о сенаторите разбраха че у нас има корупция ,ама що мълчи посланичката )
171
1
 
22
 
! Отговори
Йокин преди 3 години
Ти остави,Първанов,АМИ ТО И Плевналиев,ПО ГО БИВАШЕ.
170
0
 
17
 
! Отговори
Некоректно изявление преди 3 години
Правителството,като всяка власт,допуска значителни грешки.Една от причинитее,че има субективна оценка на реалността и тъй като не може да се вземемнението на мнозинството,се взема мнението на най-кресливата част от хората,то служи като критерий,макар че може да има много повече мълчащи си.Категорията демокрация така се извращаваа в западното общество,а от там-и у нас.Но успехите на правителството са повече от неуспехите и това е видно навсякъде.Радев един път да е похвалил нещо?Само плюе.
169
1
 
7
 
! Отговори
фен(бивш) преди 3 години
Ми то нема армия,как да има жертви.
168
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
фигуранте ти не си коректив. Ти си пътник, ще пътуваш за село на следващите президентски избори, на които народът ще те изрита от Дондуков 2!мутро фигурантска ВЪН
167
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може да си коректив ако имаш някакви постижения и авторитет, аз освен, че ни го върнаха от чужбина понеже укриваше, че е контактен за друго постижение не се сещам?
166
1
 
21
 
! Отговори
Ле-ле-е-е преди 3 години
Какви елементарни същества са начело на Държавата
165
1
 
25
 
! Отговори
Какво? преди 3 години
Какво е направил Фигурантът по време на мандата си , освен коремното.
164
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Политическия труп отново се обади, но сега му предстоят 8 тежки месеца. Първо партията майка ще бъде пометена на изборите за Парламент, а след това и той ще бъде унижен на Президентските избори.
163
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боже,ГГГ Гумен Гнусев Гадев бил честен и ерудиран,Боже прибери си вересиите които го мислят това.
162
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега ше има предизборни бульони 1 месец, после пак Герб на власт и ше се успокоят. Иначе Радев няма шанс за втори мандат, колкото и да се тролят тука някои.
161
2
 
2
 
! Отговори
Васил преди 3 години
Кое значение на " коректив" в случая имаме: мерило за правилност или частична поправка и изменение?
160
28
 
8
 
! Отговори
България преди 3 години
за първи път има достоен, интелигентен, ерудиран, честен и прям президент. Затова корумпетата и мафиотите не го харесват. Обаче, американците им го казаха директно. А нашите, започнаха да увъртат, че не било официално, че единият бил корумпиран, все глупости на търкалета.
159
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев наистина удари дъното. Даже и козунука Първанов беше класа пред тоя. Какви неадекватници живеят в тая държава не знам.
158
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е го тоя ***.
157
7
 
31
 
! Отговори
BG преди 3 години
Такъв *** президент, България никога не е имала ! Срамота !
156
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
много негативен човек
155
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ба*си лъжеца ... къш -къш
154
5
 
29
 
! Отговори
КЪВ , ОПОНЕНТ ,БЕ... преди 3 години
ФИГУРАНТА Е САМО ЕДНО НАФУКАНО РУСКО ГО""НО!НИЩО ПОВЕЧЕ!
153
3
 
16
 
! Отговори
Рангел преди 3 години
Харесвам Радев, но човека стана за смях..Лятото поведе народа към сваляне на Боко...вдигна юмрука нагоре ! После спря и пассува..Не посмя да направи по-мъжка крачка : да остави тази синекурна длъжност ''президент''....и да излезе от мандата си..И ДА ОГЛАВИ БСП, ДА РЕФОРМИРА тази смешна партия..НЕ ПОСМЯЯ..РЕШИ ДА СИ ЛЕЖИ, ДА СИ ЖИВЕЕ СЛАДКО И БЕЗ ОТГОВОРНОСТИ .ОГРОМНА ГРЕШКА !!РАДЕВ, ЗАЩО ПОЖЕЛА МАТЕРИАЛНИЯ СВЯТ ДА ПАПКАШ ОЩЕ 5 ГОДИНИ МАНДАТ КАТО ''ПРЕЗИДЕНТ'' ?...Защо не прояви инициатива ?