Ще внесем ли руската ваксина? Първо ще питаме ЕК

Мнозинството промени искането на левицата и никъде не записа "Спутник V"
361
Ще внесем ли руската ваксина? Първо ще питаме ЕК
Снимка: БГНЕС

Искането на БСП правителството да внесе руската ваксина "Спутник V" не беше прието от парламента. За сметка на това мнозинството редактира предложението и в решението си записа, че кабинетът ще консултира с ЕК осигуряването на ваксини от страни извън Евросъюза и Европейското икономическо пространство.

По време на дебата се чуха взаимни обвинения в лобизъм.

Още по темата

Червената шефка Корнелия Нинова попита ГЕРБ вярно ли е, че един член на семейството на евродепутат от ГЕРБ е пряко свързан с една от фирмите, които произвеждат и внасят една от ваксините срещу коронавируса.

Според нея става дума за пряк лобизъм.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов отсече, че не е редно да се говори за лобизъм от страна на левицата, защото има депутати от БСП, които са женени за руски граждани и гражданки.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова обвини БСП, че прехваля собствените си върху върху други и именно социалистите лобирали за една конкретна ваксина.

„С нашето решение ние гарантираме достъп до всички одобрени от европейските регулаторни органи ваксини, ние искаме ваксините да се безопасни и не става въпрос дали ще се харесаме на някой“, отсече тя.

Според Нинова обаче правителството се е провалило във ваксинациония план.

"Плати половин милиард, а ваксини няма. Одобри ваксинационен план с групи, които трябва де ваксинират и го отмени. Определи „зелени коридори“, хората се наредиха на опашки и ги върнаха, защото ваксини няма. Възложиха на личните лекари да направят списъци, те ги направиха, чакат на опашките и ваксини няма, и лекарите връщат, и пациентите се връщат обратно“, коментира соцлидерката.

Тя настоя, че ако се внесе и руската ваксина ще се осигури свободен достъп на хората до имунизация, а това ще гарантира здравето им, ще възстанови икономиката и социалния живот в страната.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


361
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
248
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се ваксинираш само защото ваксината е руска, е вече съвсем сериозна диагноза.
247
2
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Червените бок луци от БСП искат да ни бодат с отрови също както и лилявите бо клуци от ГЕРБ. Една и съща комунистическа ***.
246
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще гласувам за БСП само заради руската ваксина!
245
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 313Не са " гени" от шимпанзе ,уля се,а аденовирус от шимпанзе,не е ГМО самия аденовирус,но е по безвреден от човешкия.Друга субстанция е ГМО,да това не се крие,но като количество е минимално.Тя и царевицата е гмо и колко още ежедневни храни!
244
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 309Листовките за ваксините са публични.Там е обяснено!Също в медиите експерти обясняват почти всеки ден,но не всеки слушател е компетентен и разбира.
243
0
 
2
 
! Отговори
Al преди 3 години
Алуминият причинява Паркинсон и Алцхаймер.............това вече е 90 % сигурно!!!
242
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руската ваксина в Русия я няма вие искате в България да я внесете.
241
1
 
4
 
! Отговори
NB преди 3 години
Астра Зенека на Оксфорд е най-калпавата и вредна ваксина...........забраниха я в Швейцария, Южна Африка и т.н...........чисто ГМО с гени от шимпанзе...........ако искате да умрете от рак..........слагайте си я , ваша работа!!!
240
0
 
3
 
! Отговори
До 311 преди 3 години
Много лесно може да се направи анализ и да се види дали една ваксина съдържа алуминий или живак...........пуска се на мас-спектрометър!
239
2
 
2
 
! Отговори
До 308 преди 3 години
В американските/ германиски/ ваксини срещу Ковид по РНК технология няма консервант на алуминиева основа,също и в оксфордскошведската на Астра Зеника,виж в характеристиките.Те отдавна не ползват такива.По времето на СССР ваксините бяха с алуминирв консервант но и до днес го ползват.Тогава не се знаеше за вредата от алуминия,но в днешно време е недопустимо!
238
0
 
6
 
! Отговори
ТСВ преди 3 години
Някои хора мислеха, че третата световна война ще бъде ядрена.................а тя се оказа биологична война!!!!
237
1
 
4
 
! Отговори
NB преди 3 години
Никой в България не обяснява на хората коя ваксина на какъв принцип работи...........само реклама как е важно хората да се ваксинират................но фармацевтичната мафия е много силна, това е ясно!!!
236
0
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 307 преди 3 години
Алуминият и живакът с вредни във всяка ваксина...........било то руска или американска..........затова хората трябва да направят информиран избор за ваксините, след като знаят химичния им състав и механизма им на действие.......има различни типове ваксини (векторни, с матрична РНК и т.н.) !
235
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Брей голям лобизъм за руския бол.ук!Крият си листовките ,консерванта на алуминирва основа ,каза руски професор,т.е по стара технология отречена,вреден консервант,с човешки аденовирус в много по висока концентрация,от подобните векторни ваксини.Червените са смешни с това лобиране,да се изтъкват пред началниците,като е пределно ясно,руснаците изрично казаха ,че нямат капацитет да изпълнят навреме договорите.И питали ли са дали хората искат руска ваксина.Другите платени,сега още пари за бъдеще врем
234
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България суверенна държава ли е или не.............................това се пита в задачата!!
233
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коя е столицата на България - София или Брюксел...............това е основния въпрос!!!!
232
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руската ваксина съдържа най-малко чипове.И всички са аналогови и не се влият от 5G то
231
1
 
2
 
! Отговори
1 преди 3 години
Аз така и не разбрах, кой от БСП твърдо заяви, че лично той ще се ваксинира със Спутник.Разбрахме, че много искат да направят оборот на Вовата, но нещо не разбрахме, за чия сметка. Да не стане като с другите работи, Корнела "мисли" за бедните, ама само по телевизията иначе приватизира Техноимпекс, и много иска българските деца да останат в България, ама синчето й в САЩ!!!
230
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Които плюят ,да си бият американска ,бил съм в Русия дълго време ,имам много познати които си биха руска ваксина още в края на ноември и още са живи )
229
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахахаха, ЕС разрешил всяка страна да си избира какви ваксини да купува, в т.ч. и спутник5