Жени Начева: Всички ще получат втората доза от ваксините

Не е ясно дали ще спрат плановите операции в цялата страна
7 мар 2021 12:23, Ния Христова
10
Жени Начева: Всички ще получат втората доза от ваксините
Снимка: БГНЕС
"Така планираме всички доставки на ваксини, че да бъде осигурена втората доза на всички". Това каза пред БНР заместник-министърът на здравеопазването Жени Начева. 
 
Тя уточни, че без значение от това коя е ваксината, електронната система работи по един и същи алгоритъм:
 
"Заложен е периодът между първата и втората ваксина и се спазва той".
 
бъдеСпоред Жени Начева, за да може една ваксина да се използва у нас, тя трябва преди това да бъде одобрена от Европейската агенция по лекарствата:
 
"Ние следваме решенията на Европейската комисия. В момента, в който Европейската агенция по лекарствата одобри заявките на ваксини от нови компании, ние ще влезем в общоевропейските правила и регламенти за водене на преговори с тях за доставка".
Още по темата
 
Преговорите за вземане на ваксини назаем от Франция и Германия все още не са приключили, уточни Начева и добави, че проблемът със забавянето на доставките касаят не само България, но и всички останали страни от ЕС. 
 
Във връзка със спирането на плановите операции от 8 март, зам.-министър Начева обясни, че темата още се обсъжда и не е взето окончателно решение за цялата страна. 
 
"Ситуацията на територията на страната е твърде специфична и различна, затова местният подход е водещ при вземането на решения", обясни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимено горкия..приревал за ваксина..отивай на опашка там с платените бабички пред ВМА....специална покана ли чакаш? хаха
8
2
 
2
 
! Отговори
здравеопазване преди 3 години
Какъвто министъра - такъв и зам.министъра ! Хванй единия - ударй другия ...
7
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички, ама всички и тези които отричат ги е страх от болестта. Ако и да не умреш, не знаеш какви усложнения в бъдещето ще отключи. След 1,2, ... 6 месеца. Тук във форума всичко се говори, но в същност всеки търси да се ваксинира, освен неразумните. Провокаторите са умни и се ваксинират. Провокаторите внушавайки на другите, че болест няма, отдавна са се наредили за ваксина. Защото мисълта че си в безопасност е стимул да се говорят всякакви празни приказки.
6
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
естествено че има втора доза за държавните лакеи - за нормалните хора обаче няма и първа...
5
1
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
"Ние следваме решенията на Евр(оп)ейската комисия."Обърнете вниманиена това признание!!!
4
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Начева да каже до кога ще чакаме за ваксиниране. Желаещи има не по-малко от 3 милиона човека, и боледували, и не боледували, а ваксини няма. Аз като искам да се ваксинирам сега, а властта има възможност да ме ваксинира в края на годината , каква ми е файдата, като умра от болестта посред лятото. Приказките на правителството са демагогия, цинизъм и параван на управленскта слабост.
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тая е тъъъъпа като Дариткова интересно как унгарци, словаци и др. не чакат разрешение от ЕС.
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-важният въпрос е дали всички, които желаят ще получат първа доза!? А също така, дали онези които не желаят ще ги оставите на мира с измислените паспорти?
1
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормалните хора какво ги интересуват неволите на ковидпcиxapи и дофторя?