НЗОК призова гражданите да проверяват пациентските си досиета

Целта е да се подобри контрола върху изразходването на обществения ресурс
9 мар 2021 18:11, Нели Христова
23
НЗОК призова гражданите да проверяват пациентските си досиета
Снимка: БГНЕС

От Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) призоваха здравноосигурените граждани активно да проверяват информацията в пациентските си досиета, съобщава БТА. Целта е да се подобри ефективността на контрола върху изразходването на обществения ресурс.

Персонализираната информационна система съхранява информация за извършен избор на личен лекар на всеки гражданин от 2000 г. до момента, както и за извършените и отчетени за него дейности от личния лекар, лекарите-специалисти, болничните заведения, лабораториите и аптеките - от 2009 г. досега. Системата разполага с информация и за извършените и отчетени дейности от изпълнителите на дентална помощ, както и информация за издадените европейски здравноосигурителни карти.

Всеки здравноосигурен може сам да контролира дали в медицинското му досие е отразена реално получената медицинска дейност - чрез електронната услуга на интернет страницата на НЗОК. Медицинските досиета на непълнолетните могат да бъдат преглеждани от родител/настойник, направил избора на общопрактикуващ лекар на детето.

Данните в досието могат да бъдат проверени чрез Универсален код за достъп, издаден от НЗОК/РЗОК, чрез Персонален идентификационен код, издаден от НАП или с помощта на електронния си подпис.


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
до F20 преди 1 месец
До F20

Личи си, че само ти слагаш положителни на твоите коментари. Скоро ОЛАФ ще те хванат.
Кой позволи на м***йка ти да се размножава? Нещастен б00клук крадлив, че и заплашва с "адрес". Абе, ***. Кради си там и си пиши крадливия сайт за крадливите лекари и си мълчи.
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ало, Брюксел там ли сте?
Влизаш в този мафиотски сайт -> https://pis.nhif.bg/
Логвате се и отивате в "Канали за нотификации". Слагате си Вашия личен мейл yahoo, outlook нещо от сортта. После мафията иска пари, за да получите верификационен номер. Пари за какво бе Брюксел? За да може да крадат и никога пациента да не получи мейл, с който да бъде известен, че МАФИЯ надписвеа прегледи и точи ДЪРЖАВА-МАФИЯ
16
0
 
0
 
! Отговори
ДО F20 преди 1 месец
Подаден е сигнал от фейсбук групата за некадърни и крадливи фирми на държавна захранка.
Според закона, никой няма право да таксува пращане на мейл абонамент при условие, че сайта е заплатен от българския данъкоплатец. Мейла сървър никога не е бил асоцииран с SMS или мобилен оператор.

Брюксел вече отговори на нашата група и няма да остави това. От тук нататък затвор за мошениците, които обслужват МАФИЯ.

Шибалник, това за "адреса" може да заплашваш ***, че се размножава и ти си се пръкнал
15
1
 
1
 
! Отговори
F20 преди 1 месец
До коментарите по долу писани от един и същ адрес :
Изпращане на имеили само ако си абониран и е платено ! плаща се на оператора а не на НЗОК !
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
нали, ако изпращаха код за верификация на мейл, после как ще надписват и крадат? Нали ще получиш мейл с лог и после ще питаш лекаря-крадец, защо ти е надписал преглед без да си бил дори в кабинета му.

Ало, полицията нещо да ми кажете за "https://pis.nhif.bg/main/" -> Канали за нотификации. Защо не изпраща код по мейла? ало, Брюксел, защо нямате специална агенция за превенция срещу тези престъпници, които блокират кодовете на пациентите. Без този код никога няма да получиш лог с информация, кога
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
може ли Гешеф да ми каже, като е такъв честен полицай, защо не е изпратил на съд фирмата, която е задължена да праща кодове по мейла за верификация? Не ми казвайте, че този проблем до момента не сте го хванали и сега да ми се правите на изненадани.

ЕС, колко плати, за да може да направите сайт и да затворите всички възможнои вратички, за да крадете необезпокоявано? Колко и кой остави тази дупка в сайта?

После, защо хората викат Мутри вън и Мафия-Държава.
12
0
 
3
 
! Отговори
кк преди 1 месец
много интересно, познайте защо сайта не изпраща код за верификация на меил? За да могат да крадат яко от държавата. Хем всички говорят, как не трябва да има корупция, хем целенасочено сайта не изпраща код за верификация на личен мейл. Защото веднъж верифициран мейла ще получаваш цялата информация всеки път, когато някой лекар краде и асоциира кражбата с твоето лично ЕГН.

Казано честно ЕС трябва да глоби България заради този сайт. Ако веднъж глобят шефа на фирмата правила този сайт с 100 хил лв
11
0
 
2
 
! Отговори
до Грозданова преди 1 месец
Вероятно Вие не сте Гроздснова и Вашият сигнал не е бил основателен !
При нарушения по мои сигнали винаги са налагани наказания !
10
2
 
4
 
! Отговори
Грозданова преди 1 месец
Имам подаден сигнал за надписани прегледи и операция и познайте? Точно РЗОК ми отговориха, че нямат проблем с това, че аз твърдя, че прегледи не е имало. Платени са на лекаря и толкова.

И не си мислете, че прокуратура свърши нещо. Две години не могат да заведат дело за взети пари срещу празен лист и моите показания, че преглед няма!
9
0
 
3
 
! Отговори
РЗОК преди 1 месец
Подавате сигнал срещу доктора с името си и ако има нарушение той бива наказан, но ако няма и вие го клеветите той ви дава на съд и понасяте Вие тежеста на закона !
8
1
 
3
 
! Отговори
До 7 преди 1 месец
Ако не се подаде сигнал НЗОК боб ли да хвърля за да разбере как се отнасят с вас лекарите ?
7
4
 
3
 
! Отговори
Здравна каца преди 1 месец
В НЗОК не се ли задавиха вече от крадене? Дори и елементарна работа не могат да свършат, призовавали пациентите сами да осъществяват контрол и проверки, а те само да взимат тлъстите заплати и да си затварят очите.
6
1
 
5
 
! Отговори
жалби преди 1 месец
До Анонимен 3 Поне пуснете жалба до министъра и НЗОК за да връщат парите въпросните болници измислили фалшивите манипулации, защото ако си мълчим те ще продължават да КРАДАТ! длъжни сме да се борим срещу тази мафия
5
2
 
9
 
! Отговори
ЕВРЕЙСКИ ОТПАДЪК преди 1 месец
Нека ви кажа как е в Германията и по белия свят

Питър е безработен.Отива Питър в БТ в местния клон и се подписва и регистрирва.Германия поема ВСИЧКИ социални и ЗДРАВНИ вноски на Питър
Насрочват му десетки безплатни курсове за преквалификация стига питър да желае и отделно ГЕРМАНИЯ предлага на Питър 50 работни позиции на ЕВРО заплата
Питър до 10 дни вече е с нова работа на ЕВРО стандарт
Ай кажете ми това в ЕВРО българия къде го има и кога ще стане
Дали за осигуровките дали за работата
4
2
 
20
 
! Отговори
Истина преди 1 месец
Когато БЕЗРАБОТЕН не си е платил ЗДРАВНИТЕ ВНОСКИ той не ги е платил защото няма ДОХОД понеже е БЕЗРАБОТЕН и няма от къде да дойдат тези приходи за да се платят тези ЗДРАВНИ ВНОСКИ

Парите не се берат от дърветата не се и копаят

А когато ДЪРЖАВАТА прекъсне здравните му права на ЕДИН БЕЗРАБОТЕ това се нарича СОЦИАЛЕН ГЕНОЦИД
Ние живеем в ТЪМНИТЕ ВЕКОВЕ на мутро олигарсите
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Токущо си проверих с пик и се хванах за главата - Леле писали са ми Тежка операция на става , 11 прегледа миналата година , доброкачествени образования, увреден черен дроб - Страшни лъжи - Побеснях - Какво да правя ?
2
5
 
10
 
! Отговори
МУТРИ ВЪН преди 1 месец
НЗОК да спре с рекета към безработните и бедните

При проверка от моя страна осъзнах че докато съм бил УЧЕНИК в гимназията съм бил НЕОСИГУРЕН С ПРЕКЪСНАТИ ПРАВА

А по закон аз докато съм пълнолетен и докато съм ученик би следвало държавата да ме осигурява
а на *** години съм дължал ЗДРАВНИ ВНОСКИ
И защо БЕЗРАБОТНИЯ да няма право като се регистрира в Бюрото по труда държавата да не му поеме здравните както е в целия БЯЛ СВЯТ
Нали уж сме СОЦИАЛНА държава по конституция
ФАРС ЛЪЖИ и ФЕ-КАЛИИ
1
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какъв контрол на каца без дъно.Жената отиде на преглед и след време откри,че е лежала в болница без да е лежала.Подаде сигнал и нищо!НИЩО!Дремят там калинките....