Борисов: 35 млн. лева за семействата на всички първокласници и осмокласници

Средствата са за новата учебна година
10 мар 2021 11:05, Красимир Ангелов
50
Борисов: 35 млн. лева за семействата на всички първокласници и осмокласници
Снимка: МС

За новата учебна година правителството отпуска 35 600 000 лева, с които ще бъде осигурена еднократна помощ за всички първокласници и осмокласници. По тази мярка няма доходен критерий, което означава, че  семействата на всички близо 118 500 деца, които ще бъдат записани в първи и в осми клас, ще получат по 300 лева. Това обяви министър-председателят Бойко Борисов по време на заседанието на Министерския съвет.

Още по темата
Днес правителството одобри промени в Правилника за прилагане на Закона за семейни помощи за деца, които са свързани с влезлите в сила от 1 януари законодателни изменения. Чрез тях се премахва доходният критерий за еднократната помощ за ученици, записани в първи клас и се регламентира нова еднократна помощ за всички ученици, записани в осми клас.

Средствата  в размер на 300 лева за всеки ученик в първи и осми клас ще бъдат разделени на две части – 150 лева през първия учебен срок и 150 лева за втория учебен срок.

"Ще подкрепим общо 56 000 първолаци и 62 500 осмокласници. Подкрепата е важна за родителите, които ще могат да закупят учебни пособия. Същевременно се борим и с отпадането на деца от образователната система", посочи от своя страна министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

Бойко Борисов отчете, че правителството е положило сериозни и целенасочени усилия в тази посока, като в резултат в класните стаи са върнати над 50 000 деца, които не са посещавали училище.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има поне сто модела за подпомагане на фирми и физически лица в България се ползва най орудливия разбира се. Защо не се вземе например щатския модел тоест лица с доход под определена сума годишно да получат финансова сума в размер еди колко си лева защо трябва да се дава само на бизнеси който притежават собственост пари в банки и други активи а на хора в неравностойно положение поради стечение на обстоятелствата и най вече корона кризата да им се хвърлят само празни приказки?
40
0
 
0
 
! Отговори
ТУЛУПА преди 3 години
Тоя с ДЖИПКАТА продължава да се разпорежда с парите на хората, както си иска. В Каква държава живеем ? Трябват ти помощи отиваш при Главата на Мафията и той определя какво да ти даде. Няма парламент, няма решение на обсъждане, просто Оня от Банкя раздава Парите на хората. Това, Ако не е Бащиния, здраве му кажи. ОСТАВКА
39
3
 
6
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Мутрите продължават да се опитват да купуват гласове на избирателите с парите от данъците ни.
38
1
 
2
 
! Отговори
Буци Буцифалски преди 3 години
Аз дадох !!!!!!!!
37
3
 
3
 
! Отговори
Лелееее.. преди 3 години
АМИ, ЩОМ БАЦЕ ДАВА..... КВО ДА ПРАЙМЕ СЕГА ???НАЛИ ТОВА Е ЦЕЛТът.... ХАХАХААА...
36
3
 
2
 
! Отговори
ЕВАЛЛА, БАЦЕ.. преди 3 години
ЩОМ ДАВАШ..... ШЕ ПОЛУЧИШ!!!!ТАКА Е НАВСЕКЪДЕ ПО СВЕТА!!!!!Е..... КАК ДА НЕ ГЛАСУВАШ, ЗА ГЕРБ, СЕГА....? АЙДЕ, КАЖЕТЕ МИ....??!
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
предизборни раздавки за Електорато ! -те там имат по 10 деца в първи клас , а работещите бедни плащат масрафа
34
4
 
2
 
! Отговори
emigrant преди 3 години
Станишев заяви 5 пъти на всеослушание,че се крадът 4 милиарда годишно през неговото управление?!Не чух ни вопъл,ни стон,нито от родител,нито от журналист,нито от ресторантьор,нито от никой!?Борисов,улови крадците на ДДС за гушите и сега тез 4ри милиарда ги раздава като нафор,за пенсии,за детски,за църкви,за манастири,за населени места,за какво ли не!И се почна с воят и ревът,от къде и на кого вземал парите да ги раздава!Ти навярно си крадец на ДДС щом смяташ,че премиерът харчи парите ти ?!
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЦК на ГЕРБ
32
5
 
3
 
! Отговори
ТАТО от БКП/БСП.... преди 3 години
Не взимайте парите !Ходете голи , боси ....и гладни!ПРИ БСП/БКП И СОЦИАЛИЗъМА ....ШЕ СЕ НАХРАНИТЕ , ВЕДНАЖ-ЗАВИНАГИ!!!
31
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лелеее, ако се купуват гласове с моите пари
30
2
 
5
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
А с нулевата помощ от нашия колко данък на кутийката_апартамент ще платиш??
29
1
 
4
 
! Отговори
Бау преди 3 години
С парите на Байдън не можеш си плати данъка за апартаментче за половин година или наема на същото за два месеца!
28
3
 
9
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Вашите пари, вашите пари!!Нали за това е премиер само да преразпределя парите в държавата!!И за себе си най_много в чекмеджето. Какво друго прави_нищо!!!
27
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толуп , свободен ли си да ми смажеш шланга?!
26
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 3 години
Не че нещо, но какво стана с детските за всички деца?!? Забравих те бързо, а? Так ще е и с тези пари. Само до изборите
25
2
 
12
 
! Отговори
jendos преди 3 години
Бравос. А от къде ще ги вземе тези пари ? Нови данъци за работещите ?...
24
1
 
10
 
! Отговори
Владимир Кръстев преди 3 години
Нали първо обеща за всички първокласници 2020/2021 и после сви перките въведе подоходен критерии,за да не могат да се доредят всички.*** такъв.Мойте близначки не съществуват ли за държавата?Защото работодатя ми е решил бизнеса да му е на светло.Ноооооо,не може аз вземам заплата,на нас работещите не са ни нужни тея пари.Какво предприехте като мерки,за работещите *** като мен за една година в условия на Ковид,как ни подкрепихте,че не се страхуваме и ри работим за да не умре тая държавица.
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 27И ние се радваме, че се махна.Какво общи имат влезлите в болница с копупцията и дали те искаха да са там не знам, но се радвам, че "умните" като теб ни освобождават от присъствието си. За съжаление не и от злобните и недомислени коментари.
22
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама че наглец, обещава в бъдеще време когато вече няма да управляват. Защо не ги даде миналата есен или тогава изборите още бяха далече ??!!!