Математик: Смъртността ще скочи с до 4 пъти, време е за локдаун

Без мерки неминуемо ще се стигне до затварянето на държавата, смята Петър Велков
Обновена: 10 мар 2021 10:54 | 10 мар 2021 10:50, Ния Христова
345
Математик: Смъртността ще скочи с до 4 пъти, време е за локдаун
Снимка: БГНЕС
"В рамките на месец и половина хоспитализираните могат да достигнат 9 хиляди души. Рекордът до този момент бе едва 7200 на 13 декември. Това се случи две седмици след решението за локдаун. През април месец ще минем и16 хиляди смъртни случаи. Следващите седмици смъртността ще скочи с до 4 пъти", заяви в ефира на Нова тв математикът Петър Велков.
 
Според него броят на хоспитализираните у нас също буди притеснение. Те са вече 6 хиляди.
 
"Хората стигат до интензивните легла около 3 пъти по-бързо през последните 17 дни. Леталитетът също расте", добавя математикът.
Още по темата
 
"При този вариант на вируса шансът за хоспитализация е с 60% по-висок. Всички данни показват, че пораженията върху икономиките биха били по-големи, ако не се вземат навременни медицински мерки", заяви Петър Велков.
 
"Основният капитал на икономиката са хората. Проучванията показват, че около 10% от заболелите прекарват "long COVID-19", което означава, че имат дългосрочни последствия от заразата", добавя специалистът.
 
Според него трябва да се вземат мерките, които бяха приложени през ноември месец. "Тук можем да стигнем и до цифри, които виждаме в Чехия. В рамките до края на месеца ще стигнем сериозни нива на заболеваемост. Ако мерките не се вземат скоро, неминуемо ще се стигне до затварянето на държавата. Въпросът е да го направим сега, за да можем после да отворим с по-малки щети".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


345
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
236
1
 
20
 
! Отговори
е преди 3 години
Овце,този женски полов орган не е математик. Това е псевдо експерт по управление на кризите, а единствената криза,която е управлявал е как да си избърше задните бузи.Баща му е отстранен от поста директор на Математическа гимназия " Констатин Величков " в Пазарджик през 2014 година, защото е забавил с една година плащането на допълнителните възнаграждения на учителите.
235
2
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
До 238Синоптичната метеорология се базира на свръхточни и всеобхватни измервания, а не на един ПСР с точност 70% и на тълпи хипохондрици със загубено обоняние.
234
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това го написах през Януари, че Март месец ще се озовем пак в началото. Ето факт.Кому му беше нужно да пуслат децата на Даскалов и да отварят заведенията? Можеха са изчакат още 2 месеца...бяхме паднали до 40 на ден. Вижте се на снимката олицетворение на глупоста сте вие всички. Ревльовци
233
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората не си дават реално сметка, че с няколко такива изречения един математик може да се осигури до края на живота. Така се засвидетелства готовност за получаване на грантове, програми, проекти, констултационни контракти и прочие паразитни дейности, за които плащат хората от реалната икономика.
232
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Телефоните и медиите така промиха мозъците на някои хора , че ги докараха до там сами да искат да им сложат примката на врата.Тичат като луди да си правят тестове без да знаят защо !
231
2
 
15
 
! Отговори
Ana преди 3 години
"математикът Петър Велков" не бил точно математик, а уил математика в училище и приятелите на баша му били математици :) ... трагедия.
230
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този Пешо Велков не е ли начален учител? Щом и те почнаха да разбират от управление на кризи.....
229
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ако докторите пожелаят, смъртността може да скочи и 40 пъти."Да, ама ако кръчмарите пожелаят, смъртността не може да спадне 40 пъти.
228
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе вие сега искате да затварят училищата и давате такъв зор обаче после децата ви като останат *** прости и необразовани и като не могат да си намерят работа ще ревете :)
227
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако докторите пожелаят, смъртността може да скочи и 40 пъти.
226
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСоТоАлоооо, простия! Велков не към щаба и "гробарите"! Той си самосиндикален. Само да ти обърна внимание, че синоптичната метеорология отдавна е чиста математика и затова прогнозите станаха толкова точни. И вземи да се поинтересуваш за какво се ползват суперкомпютрите. На всякакви процеси се прави математически модел. Това е настоящето. Както винаги невежите са най-гласовити! Та "гробарите"казваш?
225
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чувам че на изхода на спешното няма антиваксъри и атеисти ...
224
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"който иска да си затвори, да си затвори, не давай акъл на никой, аз съм свободен човек и искам да умра свободно"Своботата ти свършва там, където започва свободата на другите! Като искаш да правиш каквото си искаш, отиваш у някоя планина, където няма жив човек и си живееш там както искаш!
223
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали всички копираха от нас и бяхме "първенци" ?!Кво стаа, Боко ? Поредните алабализми ?
222
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затваряйте ги тези училища най-после!! Цяла Бг пламна от тях, хайде министъра да издаде най-после централна заповед за ДО. Ако не, да се маха. Заради групостите му, сега всички ще сме в локдаун!!!
221
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен232Свободно можеш да умреш някъде из Африка. Объркал си континента !
220
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
който иска да си затвори, да си затвори, не давай акъл на никой, аз съм свободен човек и искам да умра свободно, а не с намордник на устата, само каишката липсва и глутницата ще я поведат...
219
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Великият учен Мангър каза, че пандемията ще приключи лятото на ... миналата година. Щеше да си къса дипломата, ама нямаше желание. Сега като велик политик, като го изберете и пандемията ще свърши ... тая пролет на марта в сряда. Айде бегом на урните и после на кръчма с Мангъра!
218
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много хора ги е страх да не останат без работа и ходят болни на работа. И аз имам лошо предчувствие за тази вълна. Поне за 3 седмици да затворят пак всичко. Идва пролетта и до края на месеца трябва да има поне 600 000 с първа доза
217
8
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
слава Богу,че такива светила в математиката,като проф. Г.Тотов,проф Г. Брадистилов и "рояк" други,не са сред нас!..Щяха да потънат от срам заради начина,по който се ЕКСПЛОАТИРАТ аритметици....Доживях АРИТМЕТИК да са праи на КОРИФЕЙ в...МЕДИЦИНАТА и ЕПИДЕМИОЛОГИЯТА!..но,от гробарските активисти какво друго може да се очаква?