Мутафчийски: За седмица смъртността расте с 53%, няма легла

Шефът на ВМА категоричен: Нещата не вървят в правилна посока!
Обновена: 11 мар 2021 11:03 | 11 мар 2021 10:31, Веселина Йорданова
329

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Много стръмно покачване на кривата в смъртността от коронавирус, което не сме имали от септември, отчете шефът на НОЩ Венцислав Мутафчийски.
Още по темата
Нарастването на седмична база е с около 53%, което е силно обезпокоително.

11.3% е нарастването на седмична база на заетостта на интензивните легла. Има болници с изчерпан или почти изчерпан капацитет, посочи той.

В момента сме на нивото на 5 ноември по експоненциално нарастване на случаите на болни.

Тази сутрин във ВМА имахме пет свободни легла, въпреки че преди два дни разкрихме две нови клиники - с 32 и 25 легла, обясни той.

По думите му това означава, че бързо ще бъде изчерпан медицинският капацитет и "нещата не вървят в правилна посока".

В момента наблюдаваме семейства в пълен комплект заразени, подчерта Мутафчийски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Още по темата: Венцислав Мутафчийски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
258
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ти,откъде знаеш дали точно от този вирус е починал колегата ти,бе?Що не видиш колко е гнила системата и как стадото се лъжат да постъпят в болница?За какво?Колегата ти у дома да се е лекувал,да е оцелял.Много такива оцеляха.
257
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не втрвят правилно нещата и едно от тях си ти.По-добре такива като теб да си бяха останали на майка си в п@-а.Увелучихте болните изкуствено,натиснахте яко здравната система,защото тези болни са най-важните днес и така блокирахте всякаква помощ към другите,които имат истинска нужда от помощ.Евала на хората,решили да се лекуват у дома!От една страна ще имат спокойствието и уюта си,а от друга страна ако влязат,няма да получат качественото обслужване от преуморения мед персонал.
256
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"защото не е нормално страни с пълни локдауни и след нарастване на броя на ваксинираните да се увеличават драстично и заразените"Ако погледнеш какво става във Великобритания (страна, която е напред във ваксинирането) ще видиш, че там броят на заразените не ще да се увеличава според Мангъристката ти опорка, а напротив - доста бързо намалява.
255
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Мутафчийски с тези заплахи на публични места е за прокурор"Сигурен съм, че ако закъсаш ще даваш мило и драго да се лекуваш в болницата, на която той е директор. Като оня активист от БОЕЦ, ако си спомняш случая :D
254
2
 
2
 
! Отговори
до HeinrichHimmler преди 3 години
хуййооо днес колега почина от този вирус. Каня те на погребението другата седмица да го обясниш на семейството му в Добрич на гробищата.
253
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да го каже на Тиквойко, дето накара здравния да отваря кръчмите и оня пудел да върне учениците в клас....
252
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами вземете най-накрая да проучите ваксинираните заразяват ли, защото не е нормално страни с пълни локдауни и след нарастване на броя на ваксинираните да се увеличават драстично и заразените. Стига сте спали, оплаквали и започнете да се държите като истински лекари. За всеки вече е ясно, че нещо не е наред
251
4
 
5
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
Много жертви за жалост време е за пьлно затваряне
250
5
 
11
 
! Отговори
Четете преди 3 години
Загиналите от ковид са над 11 хил души, това са колкото жертвите на пътя за последните 20 години взети заедно, а ние сме много зле там. Загиналите във втората световна война българи са 12 587 души, скоро ще ги минем. Девин е с популация от 11 хил. НЕ УМАЛОВАЖАВАЙТЕ ПОЛОЖЕНИЕТО.
249
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма ли най-после да дойде 4 април ... За да ви бием шута в гъ3а и най-после да се отървем от вас ... Гер6ери нещастни ...
248
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докога ще ми натрапвате тоя погребален агент и неговото скръбно мнение ... А, бе, не разбрахте ли, че тоя е политически труп ...Няма да го бъде като президент, колкото и на банкянската *** да му се ще да го пробута вместо Президента Радев ... Оставка, нещастници ...
247
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Яко ще се мре.............да.................това е ясно!!!
246
6
 
16
 
! Отговори
Уб.ий предателя ББ 5 преди 3 години
Поп Кръстьо и Стефан Стамболов, също като Борисов искаха да пуснат т*** да завземат България, но добре че ги уб.иха, преди да успеят Злосторниците и предатели.. ОТДЕЛНО, всички български партии трябва да почнат да ОБИКАЛЯТ България и да РАЗКАЗВАТ на Българите, какво прави неговата партия, за да НЕ гласуват никакви българи за тая партия, след като го уб.ият тоя предател. и така ще се ОТЪРВЕМ от АРАБСКИТЕ маски и от Корона- вирусите...
245
7
 
22
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
щом тоя "женерал" с гробовния глас,"заклеймяващ" поглед и лъснато до огледален блясък кубе казва,значи е "истина"!..Забравихте ли "пророкуванията" и ЗАПЛАХИТЕ му миналата година за "хилядите трупове в чували"?Ако сте ги забравили,то ето:-Тоя ви дава повод да си ги припомните..
244
6
 
23
 
! Отговори
681 преди 3 години
Вервайте му на ген. Смърт!той е експертът на ББ
243
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
героите от войната с коронавируса, цирк
242
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутафчийски с тези заплахи на публични места е за прокурор.Няма ли читави юристи да му заведат едно дело за публични заплахи за смъ рт!!!То бива наглост, но този,,, се е самозабравил.
241
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ги махнем навреме да пасат козите и овцете
240
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая година са повече от активни короната е от тях продължава до Нова година
239
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунизъм.Поздрави на всички комунисти ще командват до гроб