Димитър Манолов: Мисленето за заплатите трябва да се промени

Без квалифицираните работници нищо не може да се случи, смята той
12 мар 2021 22:20, Красимир Ангелов
31

Какво иска КТ "Подкрепа“ от бъдещия кабинет, който трябва да бъде сформиран след изборите на 4 април?

Като чета в някои политически програми какво има и ми настръхват косите, връщам се 10-15 г назад. Това каза за "Денят ON AIR" лидерът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов и допълни: "Например някои говорят за пренасочване на средства към частните пенсионни фондове, което значи да вземем пари от сегашните пенсии".

По думите има тревожни неща, като например при енергетиката.

"Няма визия, пълно е с констатации от рода "добре би било". Сигурно скоро ще спра да чета програми. Когато произвеждаш химикалки, няма значение дали е в центъра на София или Видин, разходите са едни и същи. За да се получат по-високите заплати е нужно те да се изкарат. Мисленето за заплатите трябва да се промени", заяви той за Bulgaria ON AIR.

Според синдикалния лидер има неща, които го карат да не е чак такъв песимист.

"Започва да прозира разбирането, че трябва да се спре войната със заплатите и да се обърне повече внимание на заплащането. Без квалифицираните работници нищо не може да се случи. Евтин труд и ниски заплати при квалифицирани служители може да има само в условията на диктатура. Хората, които си тръгват, може да живеят и по-зле след това, но не се връщат назад и не го признават", подчерта Димитър Манолов.

Той е на мнение, че пенсионерите, които са имали пенсия 300 лева и вече ще получават 310 имат повод да не са доволни.

"От лятото насам има много енергия, която се натрупа, но и много омраза се натрупа. Работата е на смърт, ругаят се, псуват се, с лексика хамалска се борави", допълни Манолов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ясно е, че с ГЕРБ няма да се оправим, а без ГЕРБ има някакъв шанс да се пооправим.
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 22Забрави да напишеш, че ГЕРБ спечели изборите и в Карлуково и в село Долно Нанагорнище, но ги загуби в съседното село Горно Нанадолнище.
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2009 ГЕРБ печели евроизбори организирани от тройната коалиция на БСП2009 ГЕРБ печели парламентарни избори организирани от тройната коалиция на БСП2013 ГЕРБ печели предс. парл.избори организ. от служ.кабинет на Марин Райков2013 ГЕРБ печели местни избори във Варна-орг.от каб. Орешарски на БСП2014 ГЕРБ печели евроизбори орг.от кабинета Орешарски на БСП2014 ГЕРБ печели предс.парл избори орг от служ.прав. на Г.Близнашки2017 ГЕРБ печели парламентарни избори организирани от служ.кабинет на Радев.
20
2
 
4
 
! Отговори
до 13 Мяу преди 3 години
И как ГЕРБ фалшифицираха изборите, като през целият период на управление имаха само един път шанса да огранизират избори и това бяха изборите за Президент.През всичките години само един път и тогава ГЕРБ загуби изборите,като победител (на балотажа) беше Румен Радев с 200 000 гласа от ДПС, 200 000 от ВМРО и 100 000 от Воля. Тези 500 000 гласа осигуриха победата на Радев.До минута ще публикувам точна справка по години кой е организирал изборите в България през времето когато ГЕРБ печели изборите.
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ФактВикаш да изберем Корнела, Гечев и Таско и да чакаме промяна.
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Фактпромяна винаги може да има.Ама в каква посока?Кои мутри ще махнеш?И кои ще сложиш?Божков и Маджо ли?
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 20Щом мениджърите са некадърни, пък ти си кадърен, що не станеш мениджър?
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В пределите на България мисленето е било винаги от първичен тип с чеверме-родолюбие! :))))))
15
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Митко Манолев, какво искаш от хора, които казват на работниците ти: "Аз ти давам работа, какво още искаш?"Сериозно, сменете го това грешно "работодател", на правилното по световните стандарти - "работонаемател".Български език.
14
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
много са ни некадърни мениджърите.щом е човек, може да свърши работа.
13
3
 
14
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Сляп ли си / или се правиш на такъв/, че социалната ножица с всеки път на повишаване на заплатите става за сметка на генералската мафия??? Не, правиш се на сляп, защото правителството ти плаща за това!! М,и,ж,а,т,у,р,к,а,т,е и ви се пълнят касичките, защото аз получавам фиш на заплата, където не пише какво ми удържат!!!!Със сигурност са ме хапнали и за синдикатите, за които аз не искам да плащам, тъй като ги считам врагове. Но на вас така е добре!
12
1
 
7
 
! Отговори
У преди 3 години
Разбирам го напълно като гражданска позиция, но като лидер на синдикат-не съм съгласен изобщо, че заплатите трябвало да се изкарват. Синдикалният лидер трябва да е нагъл и да иска невъзможни неща, като във Франция, Белгия, Гърция и др, да иска големи отпуски, да иска по-високи заплати без причина..Преди време бяхме в едно пристанище-Волос-Гръцко. Получателят на товара(германец) не можа да повярва, че раб време на докерите е до 1400ч. Плаща им овъртайм(т.е.двойно) за да работят поне до 1730-1800ч
11
5
 
14
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Промяна би могло да има само ако махнем мутрите от властта. Факт!Без мутрите промяна може да има, може и пак да няма, но с мутрите на власт промяна няма да има и ще затъваме все повече и повече.
10
5
 
14
 
! Отговори
Чух преди 3 години
Промяна ще има само, когато се спре рекета от страна на полицаите и данъчните на тиквички, това може да стане единствено и само с отстраняване от властта на Герб_г,е,п,и!!
9
3
 
7
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Не искам да работя на ф,и,л,а,н,ке,ш,и,и,т,е.!!!Искам да имам собствен бизнес, който да не е рекитиран от полицията и данъчните на Тиквуний .Затова няма да гласувам за БКП никога!!!
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Промяната ще започне, когато правилно се преведе думата "employer" на български език във всички документи, закони и споразумения.Синдикатите първо да поискат да се поправи грешката в името на работонаемателите, която им дава грешна роля.
7
8
 
8
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Борисов и ДС установиха диктатура в БГ, чрез фалшификация на изборите. Защото заграби цялата власт на БГ , освен президентската. Сега иска да узурпира и нея. Ама, ядец!!
6
3
 
4
 
! Отговори
Presspapier преди 3 години
Като почне производство на апаратурата за добив на енергия от вода в България ще има работа за инженери техници монтажисти и сервизи по света и у нас и българите ще имат семейства с деца резултат от положения труд и реализация на високоефективните и екологични уреди
5
1
 
16
 
! Отговори
Мяу3 преди 3 години
И синдикатите като всички институции са корумпирани , работят за правителството/пеят една и съща песен/. Те са врагове на работниците.
4
3
 
12
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Тези синдикати са враг на работниците, защото са корумпирани. Ще ми разправя това корумпира, че заплатите трябвало да се изкарват. Как изкараха учителите, полицаите своите заплати. Какво по различно правят, след като искат все повече привилегии. Прави са!! И го постигат, защото имат здрав браншови синдикат, който не е корумпиран като теб. Какви синдикати бяха през 1989 г. Белведере работодателите трепереха от тях. Сега синдикатите на БГ са корумпирани от ББ., който кради кюлчета.