След седмица става ясно как продължава имунизацията с "АстраЗенека"

Временно спират електронния регистър за записване
Обновена: 12 мар 2021 14:55 | 12 мар 2021 14:54, Веселина Йорданова
79
След седмица става ясно как продължава имунизацията с "АстраЗенека"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След седмица ще стане ясно как продължава ваксинацията с "АстраЗенека" у нас. За момента тя е спряна с цел превенция, обясни в Пловдив здравният министър Костадин Ангелов.

Днес стана ясно, че в града има смъртен случай на 57-годишна жена след ваксина, но причинно-следствена връзка за момента не е доказана.

Още по темата

На пръв поглед жената има доста придружаващи заболявания, тя е с наднормено тегло, извършена операция по повод запушване на артерии на сърцето  през 2005 година и находката доказва това. Категорично няма образуване на тромби. Вчера имаме доста въпроси от български граждани, които са притеснени в тази посока, нямаме такива притеснения, каза Ангелов. Жената е ваксинирана с препарата, но не с въпросната партида, която се проверява в Австрия.

Аутопсията й е приключила. Това е превантивна мярка, за да можем да сме сигурни, след 7 дни, когато излезе заключението на съдебните медици да вземем окончателно решение как продължава ваксинацията с "АстраЗенека", каза още той.

Работната диагноза към момента е остра сърдечна недостатъчност с тежък белодробен отток на фона на тежка атеросклероза и тежки сърдечни промени. Съдовете бяха запушени 100%, пряка причинно-следствена връзка между ваксинация и настъпилия нещастен инцидент към момента не може категорично да се отхвърли или приеме, чакат се резултатите от изследванията, които ще бъдат направени. Засега е ясно, че жената не е била с коронавирус.

Ангелов каза, че до момента нежеланите лекарствени реакции са обичайни. Да няма хора, които да се притесняват и ситуацията да не се използва политически или за насаждане на страхове, призова министърът.

Днес у нас са дошли 80 хил. дози "АстраЗенека", които ще бъдат складирани, докато ситуацията не се изясни. Ваксинацията ще продължи с останалите два препарата, но количествата им са силно ограничени, обясни министърът.

Временно електронният регистър за записване за имунизация ще бъде спрян. Записаните ще бъдат служебно презаписани с дати напред, стана ясно от думите на министъра.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На *** всички ваксини и отговорните в затвора
50
3
 
3
 
! Отговори
Юдеи-Семит-Глобалист преди 3 години
Сатанист-Комунист-Масон-ЗиЖинПин!
49
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заради 2 милиона и 600 хиляди починали в рамките на 12 месеца в целия свят от "спорна" болест, ние искаме да тестваме с непроучени във времето препарати 8 милиарда човека, което си е тотален експеримент. Няма никаква друга логика освен просто бизнес.
48
26
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз се ваксинирах и освен температура нямам други оплаквания. Спирането на ваксинацията е престъпление.
47
4
 
5
 
! Отговори
Бай Дън преди 3 години
ваксинирай БледоЛиките, плана на Пекин за Геноцид над Бялата Раса е на пълна скорост! Холокост, за това ти плащаме!! С любов, ЖиЗинПин
46
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С автоимунно заболяване съм, но работата ми изисква постоянно пътуване и срещи с много хора. Преди две седмици спо препоръка на лекуващия ми невролог се ваксинирах с Астра. Никакви странични ефекти нямам. Работата е, че тази ваксина заедно със Спутник са векторни, т.е. почиват на вече проверени технологии, за разлика от Пфайзер.
45
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Спортистка Личи си че си спортистка, без да се засягаш. Тези изброени проблеми НЕ са контраиндикация, а напротив, те правят жената точния кандидат за ваксинация. Споменават ги не като противопоказания, а като ЕВЕНТУАНО обяснение за смъртта. Най-вероятно това са и причините за смъртта, което обаче не променя факта че Астрата не особено читава ваксина. Но пък понеже е евтинка, Баце е накупил от нея основно.
44
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОтТок???? Това да не е водопровод? Пеише се ОТОК!
43
3
 
13
 
! Отговори
Мазен хазар преди 3 години
Хайде на ваксинитеееее! Кой разбира, тук се спираааа! 2 за левчееее!Бай уан, гет уан фриии!Ай да видим след 2-3 години като започнат истинските последствия как ще е. Тогава пък със сигурност няма да има причинно-следствена връзка. Тея сега не искат да си признаят, а след години плебса ще е забравил и даже още ваксини ще иска.Жалко за жената!
42
1
 
9
 
! Отговори
Муахаха преди 3 години
Ами сега?! Боцкай Барба Ганиос-ците с НеКачествени и Опасни Ваксини - техният живот не струва пукната пара!
41
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СпортисткаБългарите се лекуват с лекарства за овце, защото като биологичен вид са по близо до овцата отколкото до Оксфордския хомосапиенс. Затова се е получило така. Снабдете се и Вие с лекарството за овце(приятелски съвет)
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименСъвпадение ще да е, не е от тоягата! хаха
39
4
 
1
 
! Отговори
Готин преди 3 години
До АнонименНе стотици са обречени ако си я бият.
38
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Причинно-следствената връзка между вчера и днес , че Бойко трябва да хвърли кърпата!
37
4
 
18
 
! Отговори
Спортистка преди 3 години
Покрай този ковид обогатих доста от знанията си. Не бях чувала за човек с наднормено тегло и 100% запушени съдове да се чувства здрав и да отиде да се ваксинира. Чувствам се невежа. Дори жената предварително да е проявила небрежност към себе си и да не се е консултирала с лекар, преди ваксината, нали питат всеки за алергии и други. А и наднорменото тегло няма как да се скрие. Но едва ли някога ще разберем истината.
36
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ох, писна ни!Оня шизофреник по обяд обяви, че спира имунизациите с тая химия. Два часа по-късно - щяло било да се мисли. То два часа нямаме една и съща информация.По-шизофренно управление не знам да има по света!Сигурно някой батко пак му е дърпал ушите, че не налага западните б- ок лу- ци тук!
35
2
 
17
 
! Отговори
Нещастници преди 3 години
Нормално, който умрял умрял от първата доза, да видим колко ще оцелеят за втората...
34
3
 
21
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Тия смятат след седмица да продължат да убиват хора с Астра Зенека
33
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересен феномен е, че ако жената не беше ваксинирана, със сигурност щеше да е починала от ковид19
32
6
 
15
 
! Отговори
Антиваксър преди 3 години
Кво става стадо ? Боцкате ли се ? Друсате ли се ? Почнаха ли вече смъртните случаи с ваксинките ? Оооо чакайте има време ! Тепърва отровата в тея ваксини ще почне да мори ама яко