Туроператори обмислят протест, недоволни заради карантината след Занзибар

Над 1000 души с 6 чартъра са заминали от снощи
Обновена: 13 мар 2021 21:19 | 13 мар 2021 21:12, Анисия Иванова
213

Недоволство сред туристи и туроператори след въвеждането на карантина за пристигащите от Африка, включително и от Занзибар. От бранша обмислят протестни действия и оспорване на заповедта на здравния министър по съдебен ред.

Около 150 души отлетяха за Занзибар снощи от летище София. Час преди полета им здравните власти издадоха заповед за поставяне под карантина на всички, пристигащи от Африка.

Един от туристите е Антон Георгиев. Той и всички други туристи ще трябва да останат 10 дни под карантина, след като се върнат.

Още по темата

Недоволство има и сред туроператорите. Три от топ дестинациите се намират именно на територията на Африка. От бранша заявиха, че здравният министър ги е уверил преди дни, че няма да въведе пълна карантина за пристигащите оттам.

Сега според туроператорите дори плахите опити за възстановяване на дейността им ще се провалят и предстоят огромни загуби. А здравните власти обясниха решението за мярката с това, че пътуванията до Занзибар крият риск от внос на нови варианти на коронавируса, включително и нигерийския, за който се смята, че не е подвластен на ваксини.

"Съмнения винаги трябва да имаме и да бъдем бдителни. Затова приемаме превантивни мерки. Това, което правим, е превенция, за да намалим възможността, ако има такъв човек (позитивен), да намалим възможността за разпространението му в обществото. Всяко едно действие е насрочено именно в тази посока", заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов.

В същото време туроператорите смятат, че тази заповед няма да ограничи разпространението на мутациите, тъй като те вече циркулират в Европа. А според Антон, мерките в Занзибар са на ниво.

Туроператорите от "Бъдеще за туризма" обмислят да оспорят заповедта на здравния министър по съдебен ред. От снощи досега над 1000 души с 6 чартъра са заминали от България към Занзибар.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
0
 
2
 
! Отговори
2 преди 3 години
значи туриста Антон да си яде ***....знам как козарите от Занзибар могат да те опазят на "ниво"....пир по време на чума е това и всички ще теглим последъците. Заради туриста Антон и неговия кеф някъде ще умрат хора...
164
0
 
1
 
! Отговори
българин преди 3 години
Не 10,а 100 дни.Ние тук се чудим ка да се опазим,а богаташите се чудят от какво да пукнат.Аман от келешлък!
163
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
пак да гласувате за герп
162
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като не искат карантина-да си останат там в Занзибар!! Щели да протестират. LOL
161
8
 
2
 
! Отговори
Кокич преди 3 години
Еми да се вдигат, крайно време е! Отдавна трябваше да са се вдигнали. Не знам защо спахс до сега
160
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойкот на туроператорите!!! Цинични егоисти и интересчии заради някой лев. Навсякъде по света се спазва карантина, още на летището ти правят нов тест и ти слагат проследяваща гривна за дните на карантина. На 8я и 14я ден отново правят тестове. Такива са законите навън от Бг!!! При най малкото нарушение глобата е 25000$ !! А тук??, егати селяндурските пародии, претенции и лиготии.
159
1
 
4
 
! Отговори
До 172 преди 3 години
Руската ваксина е на основа вече съществуваща ваксина и за това е предпочитана.
158
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Откъде пари за Занзибар, а не работя в Ковид отделение, а от тея дето не са ковид болни и за тях не трябват грижи. То с тея Ковид друго няма. Като дават бонуси, да почнат на всички хора вече.
157
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом имат пари за Занзибар значи имат пари и да стоят 10 дена затворени в къщи и да не работят. Какъв им е проблема?
156
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 172Какъв новичок те е ударил в главата? Аман от прости и неуки, но политически обременени същества!
155
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато не донесат шжноафриканския и нигерийския щам няма да се успокоят нашите тур оператори.
154
0
 
4
 
! Отговори
Д-р преди 3 години
До Брат ВурстТи медицина учил ли си? Вурстояд некомпетентен!
153
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коронавирусът е моделиран в същата руска лаборатория в която създадоха Новичок, а целта на Путин е да срине икономиката на свободния свят на запад от Русия.Дадоха на китайците да го пуснат, за да не изпъкне главния заподозрян - Русия!Случаен ли е фактът, че руската ваксина е най-добрата?
152
1
 
13
 
! Отговори
Припомням преди 3 години
В Танзания Ковид няма, каза умрелият от Ковид вицепрезидент на Танзания. Същото потвърди и началникът н акабинета на президента на Танзания преди да умре от ковид. Президентът нищо не казва от болницата, където е в кома от Ковид и не може да говори! На Занзибар всичко е спокойно.
151
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спокойно, този министър няма дълго да е министър.
150
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То е ясно че докато управляват герб и ЕС не може да се изгради групов имунитет от постоянните затваряния .Жалко за частния бизнес . Държавна ясла пак намаза .
149
13
 
3
 
! Отговори
Брат Вурст преди 3 години
Да направиш карантина на туристите, които се връщат от Танзания, за не се рапространи "нигерийският" щам, е същото като да карантинираш връщащите се от Русия, за да спреш "английският" щам. Министърът атлас виждал ли е?
148
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Работата е ясна, ако нещо ти пречи държавата протестираш и Бойко се намира от страх да не би да му падне рейтинга и кляка.
147
3
 
16
 
! Отговори
печелят от смърта преди 3 години
тур операторите печелят от смъртта на българите.
146
1
 
18
 
! Отговори
засрамят преди 3 години
Тур операторите като Юда за пари ще заразят целия народ.Егати долните търгаши.