Прогноза: Пандемията няма да приключи скоро, ще продължи с години

Природата не можела да създаде коронавируса
181
Прогноза: Пандемията няма да приключи скоро, ще продължи с години
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Пандемията няма да приключи след месец - два, ще продължи години, системата ни трябва да бъде подготвена за този натиск. Това заяви пред БНТ бившият шеф на НЗОК д-р Дечо Дечев.

"Декември, януари и февруари системата трябваше да се подготви, нямаше консумативи и апаратура, пътят на пациента не беше ясен. Нямаше как тогава да бъдат избегнати по-строги ограничителни мерки. Насаждаше се дори панически страх, политиците са прави в действията си, но медиците не биваше да участват в насаждането на този страх", допълни д-р Дечо Дечев.

Още по темата

Той бе категоричен, че психическото състояние е проблем за цялата на нация в момента. Д-р Дечо Дечев коментира, че според него коронавирусната инфекция има изкуствен произход.

"Природата не може да го създаде. 3 ноември се постигна целта в една държава. България има един от най-добрите шансове да се справи с пандемията - има достатъчен брой легла за активно лечение, имаме базата, на 100 хиляди души имаме 400-420 лекаря, единствено Гърция има повече, това че медиците са разпределени неравномерно е друг проблем", каза д-р Дечо Дечев.

Той припомни, че голяма част от държавите няма къде да си лекуват болните.

"Трябва да се обсъди дали да не се отделят няколко болници само за COVID пациенти. В света всички са единодушни, че най-важното е да се направят ваксини. България е сключила договор само с 2 фирми "Астра Зенека" и "Санофи", но втората не произведе ваксина. Хората не ходят в болница, наплашени са", каза още д-р Дечо Дечев.

Той коментира и случая със загиналото момче заради оголения кабел пред болница "Свети Иван Рилски" в столицата.

"Още през 2018 година информирахме, че павилионите са незаконни", категоричен бе д-р Дечо Дечев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
pri upotreba na yadreno orajie ili atomni bombi moje da ima i drugi prognozi...
160
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ужас. И това от вирус с 1 % смъртност. Не ми се мисли какво ще правят паникьорите ако утре от лабораториите им пуснат истински вирус с 20 % смъртност, да речем. После се смеят на някои африкански президенти дето си правят майтап. Ами тези хора знаят какво е истинска пандемия, след като 80 % от населението им е заразено със ХИВ и *** като мухи.
159
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
пътят на пациента не беше ясен------Мухахаха!Пътят на пациента е кристално ясен.Особено ако си каже, че се е самолекувал.
158
2
 
7
 
! Отговори
Док Алекс преди 3 години
До ДианаНяма как да стане, вируса е с висока мутагенност, трябва да се търси лекарство, а не ваксини. Така се ограничи грипа, след масовото използване на Тамифлу и Реленца. Други мерки е да се спре това безумно препускане по целия свят, както и масовите събирания
157
4
 
19
 
! Отговори
епидемиолог преди 3 години
До ДианаДианче пландемията няма да приключи защото така е решено.Иначе нищо чудно,- гриповете са от хилядолетия нали? Хора си измират с хиляди от успожнения от грип всяка година. Без значение какви вълшебни ваксини измислят за тях. Е, сега от година като магия, изчезна грипа.
156
16
 
2
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Срам и позор да не можем да се справим с пандемията при положение, че милиарден Китай успя сравнително бързо да се справи...Ако след ваксинирането се приложи строга карантина докато две-три седмици няма новозаразени хора не виждам какъв е проблемът да се прекрати веднъж за винаги този кошмар - тогава само трябва да се следят границите и да се реагира екстремно бързо на всеки евентуален случай с карантина ...Има решение, разбира се! Просто трябва да се действа сериозно и безкомпромисно...
155
9
 
6
 
! Отговори
Чипиране масово преди 3 години
Хората да бъдат ваксинирани и маркирани или с перфорация на ушите или с чипове.Да има зелени електронни паспорти за ваксинации. Секса да бъде ограничен и забранен по време на епидемии да не се прави секс нито деца.
154
2
 
4
 
! Отговори
До 161 преди 3 години
Ти няма да видиш повече никакъв морков и дори крива чушка.
153
10
 
5
 
! Отговори
Нови мерки преди 3 години
Имам естествено придобит имунитет от преболедуване и нямам нужда от никаква ваксина.Новите мерки и ограничения са нужни. Забраната за правене на секс, чифтосване, зачеване на деца е напълно резонна и оправдана да не се правят такива неща по време на каквито и да било епидемии, а в случая дори имаме не просто епидемия, пандемия обхванала целият свят.
152
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това е самата истина до това заключение въпросният доктор е използвал изследванията на няколко знаменити гледачки на боб карти и астролози.
151
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Нови меркиНовите мерки са такива като тебе да идат да обслужват ковитясалите безсмъртни и да си приказват тъпотии. После да ги погребват. И никакви ваксини за вас! Никакво лечение от КОВИД за вас!Ама сте скрити, а не искате да заявите с имената си, че се отказвате от ваксини и лечение, защото УТРЕ ще сте още по-нагли на опашките за ваксини.
150
9
 
1
 
! Отговори
Нови мерки преди 3 години
Да се забрани забременяването по време на епидемия и да се спазва дистанция и да не се прави секс с друг човек. В краен тежък случай човек да го прави сам със себе си, но в никакъв случай с друг човек.
149
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТИ ваксинира ли се?!!!
148
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 156Толкова си глу-пав, че ако знаеше, щеше да се самоубиеш тутакси!Но не го прави, защото поле няма да има кой да ни разсмива.Ха наздраве и внимавай с че-кии=-те, да не се повредиш!
147
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тя и да приключи, ще измислят нова. Този кокал никой няма до го пусне доброволно. Най-много от време на време да редуват здравния фашизъм с екологичен.
146
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
do 152Явно си се припознал в тия с IQ 55-60 колкото да не си събувате гащите през главата! Това сте вие цървуланко*вците с нужник на двора!
145
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен153Ти си бил поет бе! Как не са те усетили навреме ония с белите престилки, дето ти връзват ръкавите отзад, да не си ги топиш в яхнията! :)))
144
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дечо намерил на баницата мекото и на работата лекотоТой в ковид отделение няма да работи, ама "Дайте другари, да дадем".Аман от демагозиЧе пък и страх да нямамеЛекарства нямаВаксините не стигатХората си отиват мърцина, но ... лекарите били насаждали страх.Тоя Дечо се е побъркал от страх, щом не може да погледне истината в очите.Легла имало То и парцели в гробищата има, Дечоо, извини се и искай прошка от колегите си.На такъв ден им се подиграваш с труда.
143
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 151Писна ми от вас бе, *** загубени!Айде изчезвайте да спите!Освен дивотии нищо друго не можете да съчините. Как човек да не ви такова онаковото!
142
2
 
5
 
! Отговори
VIRUS-2022 преди 3 години
До да деДай документа да го видим и ние.Иначе!Видях документ, съгласно който идва смъртоносна зараза КОВИД 22!Мори всичко наред! И няма ваксина и ще *** само най-простите! ПАЗЕТЕ СЕ тези с най-ниско IQ!