Автоинструктори отново излизат на протест

Те не са съгласни да ги следят с GPS устройства
15 мар 2021 08:20, Ния Христова
18
Автоинструктори отново излизат на протест
Снимка: БГНЕС
Автоинструкторите отново излизат на протест. Браншът не е съгласен с част от промените в наредбата за тяхната работа, предаде Нова тв. 
 
Някои инструктори смятат, че текстовете могат да доведат до фалити на малки и средни автошколи.
Още по темата
 
Фирмите настояват да не се въвежда електронно следене на учебните коли с GPS. Също така искат да отпадне предложението кандидат-шофьорите да имат право да се явят на изпит за книжка само два пъти в годината. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми те и на катаджиите да им спрат някак си рушветите - и те ще напуснат системата...
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С една дума - не искат да ги следят и да ги ловят като лъжат.И за да си запазят правото да лъжат и крадат - протест.Ми то скоро ще има протест на педофилите, че им забраняват да таковат дечица!
13
0
 
0
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Прочетох по надолу ,че сега нямало полигон? Верно ли е ?А листовки?
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да излизат! Детето ми нямаше 1 км извънградско, камо ли магистрала! На инструктура изрично му казах: "Искам умения, не книжка". И след провала на кормуването инструктура към мен: "дай за даяджийте, за да го пуснат"???!!!!! И това не е от вчера. В техникума по соца доста часове си спестяваха за да остане гориво за"часпром". И аз като нямах родители с кола да ме учат в началото бях доста зле! Наложи се сам да се уча на пътя! После оня с опашчицата ще ми обяснява, че пътя бил виновен!
11
0
 
1
 
! Отговори
А.Х. преди 3 години
Живеят,защото ако им наслагат GPS няма да могат да лъжат в отчитането на часовете.Щото уж трябва да караш 30 часа пък се кара 10.После се чудите що имало катастрофи и жертви по пътищата.Когато вадих Д категория ми се наложи да съм свидетел на едно дете,което караше изпит за Б категория.4 пъти му гасна колата,3 пъти потегли назад в кръстовището,на нерегулирани кръстовища изобщо не се оглеждаше за коли отдясно и не успя да направи един френски гараж.В крайна сметка взе изпита само с 3 грешки.
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я питайте някои иснтруктор какво е то defensive driving и има ли то почва у нас.
9
3
 
11
 
! Отговори
русенец преди 3 години
Във военната авиация едно време като станеше катастрофа или произшествие, разследваха и инструктора на пилота, както и тези, които са му позволили достъп да управлява самолет. При автомобилите определено не е така - някой те обучава, друг се разписва, че си подготвен след 3 дни правиш катастрофа и избиваш маса хора и...отговорността е само твоя.
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спомням си как моя инструктор ме инструктираше да карам приятелчетата му по разни села почти всеки ден... Уж извънградско щели сме да караме... Да ама доста извънградско направихме.. почти всеки ден...
7
6
 
7
 
! Отговори
Има нещо сбъркано преди 3 години
Има нещо сбъркано в цялата система! Дайте да се върнем малко по-назад. Някой умник, ще ми каже ли защо въведоха обрзователен ценз за взимане на шофьорска книжка? Защо трябва да имаш завършен 10-и клас? В момента българското образование е такова, че трябва да присъстваш и ще завършиш. Не са ти нужни знания - присъстваш и завършваш! Ако не ми вярвате? Значи е време да се събудите и да разберете колко изпаднало е нашето обрзование! А колко до темата - какво да коментирам повече......
6
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С 30 часа не виждам как ще се научишда кормуваш, ако никога не си го правил. Навремето е имало и полигон и още неща. Сега всичко е "шофьорчето е тарикат", а инструктура два пъти повече.
5
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя бизнес с продаването на книжки може да секне лесно, ако закрият изобщо шофьорските курсове. Няма как за 30тина часа да се научиш да караш кола, тъй че все тая.. Който иска да ходи да се обучава, но книжката трябва да е като паспорта - отиваш и си я вадиш. Тогава ще ги видя тия, протестиращите
4
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има нещо налудничаво в цялата система за обучение на шофьори. Имам книжка кат. С от 40г. В Щатите изпита е -потеглаш, спираш, даваш заден, паркираш..И си готов, вземаш книжка. Такова безумие като в България нема нийде никъде.....
3
0
 
22
 
! Отговори
Американ преди 3 години
А в Америка няма задължителни курсове.Но пътната полиция не "цепи басма" на никого, глобите са големи и няма как да не бъдат платени.
2
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да де ама като вдигнахте безбожно цените на курсовете всичко беше наред,ама сега когато трябва да бъде осъществен някакъв контрол пищите като заклани!
1
6
 
21
 
! Отговори
Смех преди 3 години
Сми, като прибирате пари за присъствие, и не сте заинтересувани курсистите да вземат книжка?Като стане обратното и ....Не трябва да се плаща курс ако не вземеш книжка, ако сложат това в закона, не фалити а изриване ще има...