Може ли спирането на ваксинацията да ни лиши от скорошни пътувания?

Казусът отново се политизира, каза икономистът Аркади Шарков
15 мар 2021 10:43, Ния Христова
8

 

Как и изобщо ще успеем ли да се справим с икономическите последици от пандемията?
 
Ние вече се намираме в криза, друг е въпросът с каква скорост се движим. Говорим за бавно снижаване, както и за бавно качване, а банкерите по всякакъв начин се опитват да намалят остротата им. Това каза за ефира на Bulgaria ON AIR икономистът от Експертен клуб за икономика и политика Аркади Шарков.
 
Според него решенията за мерките бяха определяни от Министерството на здравеопазването, но когато времената станали по-тежки били прехвърлени върху РЗИ.
 
"Казусът отново се политизира. В немалка степен лечебните заведения постигнаха това да определят чисти коридори. Отново децентрализацията ще се превърне в централизирано решение като ефекта на доминото", обясни събеседникът. 
Още по темата
 
Шарков смята, че ефектът от споровете между отделните лица, свързани с управлението на пандемията, както и липсата на предвидимост, води до проблеми за бизнесите.
 
"Когато говорим за повишаване на случаите със заразени, не знаем кои са най-големите опасности за разпространение на Ковид-19. В България такъв анализ липсваше - не са фитнесите - училищата са, не са училищата - ресторантите са... Със спирането на ваксинирането с AstraZeneca и малкото количество останали ваксини се оказваме в клопката да не можем да пътуваме скоро, ако бъдат въведени ваксинационни паспорти", допълни Аркади Шарков.
 
Той е на мнение, че казусът не се отнася само за България, а за целия ЕС - до каква степен ще има разбиране за солидарност.
 
"Ролята на всеки държавен лидер е да осигури добруването и възможността на пътуване на гражданите си", подчерта икономистът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Ал Бънди преди 3 години
Тоя какво глупости говори.Какви пътувания!!? Кой тъпан ще се ваксинира за да ходи да си пече ***!??Идва време разделно. Мазалото ще е голямо.
7
5
 
4
 
! Отговори
Всички сме знаещи!? преди 3 години
Да, отстрани всички знаем какво да направим,даваме съвети и се чувстваме велики.Но когато трябва да взимаш важни и отговорнирешения е съвсем друго!В тази ситуация балансът е най-важен, в противенслучай ни чака по-голямо влошаване на ситуациятаи прекалено рязко спадане на доходите, а до каквоби довело това, всички знаем!Така, че общо взето трябва да сме благодарни за умелото лавиране в непредвидима ситуация!
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой ще пътува в тази обстановка. Туристическият бизнес е в колапс.
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добро утро, партийни ***!Да оплодя родителката Ви като за начало!Колко парички ще изкарате днес от писане на простотийки?Ха да ви е на берекет!
4
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Офф, икономисти, математисти и всякакви други прилежно брадясали хипстър левенти -*хем умни, хем красиви, изпълзяха от дупките да размахват пръстче. Не може ли просто да си стоите във Фейсбоклука?
3
3
 
15
 
! Отговори
Оставка! преди 3 години
Видяхме ги колко са загрижени за "добруването" и здравето на гражданите си с неадекватното поведение по време на поръчките на ваксините и с предимна мисъл за далавери и да не се охарчат с НАШИТЕ пари... Този път жестоко настъпиха мотиката!
2
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ролята на всеки държавен лидер е да осигури добруването и възможността на пътуване на гражданите си"Тук на кой точно лидер да се надяваме за нещо подобно?На дебелия лъжец от СИК ли?
1
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не, но локдауна и изгубването на работа определено може да ни лиши и до пътувания до магазина на ъгъла.