Новият локдаун попари бизнеса, ще има ли фалирали?

Обмисля се и затварянето на моловете
16 мар 2021 19:45, Красимир Ангелов
96

Реакцията на бизнеса за готвеното ново затваряне не закъсня. Новината попари надеждите на бизнеса, че с началото на пролетта работата ще се увеличи, а част от предприемачите са притеснени, че няма да издържат финансово.

В залата за кросфит на Светлин Александров част от тренировките вече са онлайн.

Още по темата
"Тръбеше се много дълго, че има едни милиони, които се раздават за затворените бизнеси при първото затваряне, опитахме, кандидатствахме, и получихме отговор, че не можем, защото сме били бизнес, който е на загуба. Чух мнението на специалистите, че фитнес залите са едно от най-опасните неща за разпространение, може би са прави, не съм аз правилният човек, който може да даде оценка, но смятам, че ние взимаме всички мерки", коментира собственикът на спортна зала Светлин Александров.

Освен за фитнесите и спортните зали, се обмисля и затварянето на моловете. При новото затягане врати ще хлопнат и заведения, ресторанти и кафенетата.

"Ние не сме съгласни нас да ни затворят, защото това не значи, че затварят всички, а само нашия бизнес. Ако ще затварят всичко - да затварят абсолютно цялата държава. И да се приключи за една или за две седмици, но пак казвам, не е сега моментът да се затваря икономиката. Според нас трябват адекватни мерки, при които икономиката да остане отворена и бизнесът да работи", сподели съпредседателят на БАЗ Павлин Петров.

Новият локдаун ще обхване не само учениците, които ще учат онлайн. Този път се очаква да затворят и детските градини. Не всички родители обаче са съгласни това да се случи.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
0
 
! Отговори
Mod преди 3 години
Сами сме си виновни!Мерките са едни от най либералните,въпреки това масово не се спазват.Маските са лигавник,кръчмите пълни,на 8 март беше коледа 2. Във хипермаркетите не се правят забележки за маски долу,защото знаят че няма да ги затворят.И пак всичко остава на съвестта на ***.Така ще е .Дано спаднат цифрите за 10 дни,и да влизаме в лятото когато ще е по добре.
83
2
 
0
 
! Отговори
Путинага Сан преди 3 години
Екстра от фитнеси няма нужда пък и н авсрки ъгъл заведение
82
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора Събудете се докато Ви Давят няма как да Дишате. Е успокоително е Психиатрийте ще работят. А като се Гътнат от Вирусчето Управляващите по Света това ще е доказателство че такова нещо Съществува до като тези Управляващи Зомбита си Живят има върху какво да "Помислите". Е Саоунената Драма продължава To be continued
81
0
 
7
 
! Отговори
До 84 преди 3 години
Докато има такива *** като теб, държавата ще пропада. Очевидно е, че нямаш елементарни познания в областа на икономиката и финансиите. Нямаш представа как се случва бизнеса в момента, седейки на някоя жалка службица някъде. Стой си в къщи и се пази, явно не си гладен. Въпросът е, защо след като се лекуват само ковид болни, държавата не може да се справи. Гледали ли сте си фиша за заплатата и колко данъци плащате? Как се харчат тези пари? Всичко е една безкрайна кражба и притискане на народа
80
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 76Пет профани препречили Орлов мост и правитеството трябва да падне? През цялото време всички социологически проучвания показваха, че ГЕРБ са първа партия. Не е паднало доверието. Да ти напомня на склерозиралата тиква, че ЕДИНСТВЕНО ГЕРБ подадоха оставка след протести на хаховци и футболни агитки. И... 15 милиарда нов дълг при сегашните"борци"със статуквото. ГЕРБ след загубата на президентските САМИ подадоха оставка заради съмнение за изгубено доверие!!! И пак спечели изборите.
79
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аре фитнесите...И да купувам,дъмбели на промоция.
78
0
 
2
 
! Отговори
yxaxa преди 3 години
До Ха-ха-ха...Ми то станахте много *** кандидати .Хората как да изберат кой е най_тъп ,че да му гласуват.
77
1
 
1
 
! Отговори
12345 преди 3 години
До ВъзмутенЧе ти пък какво притежаваш, че да ти го ограбят? А 1996г. като ти обраха банковата сметка как беше, а?
76
0
 
1
 
! Отговори
Бла-бла-бла преди 3 години
До Анонимендобре, че има такива публикации та да се разкриват дебилните потдръжници на нинова
75
0
 
0
 
! Отговори
Я па тооо преди 3 години
До АнонименАааахахахахахаха...протести....хахахахахахахахахахаха
74
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бизнеса с молове ,кебапчийници дюнери и чалготеки. И баничарници с имитиращи продукти.Реалното производство и работи на фул.
73
2
 
6
 
! Отговори
Ядосан гражданин преди 3 години
Много *** народ! Какво са ви виновни ресторантите, бе? Тъпчете се в градският транспорт и в големите магазини, носите маски, които са предпоставка за развитие на пневмония и после заведенията са ви виновни. Стига с тия затваряния, не разбрахте ли, че не помагат! Писна ни!!!!!
72
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След локдауна няма да има фалирали, защото ще фалират преди да свърши локдауна!Българите не знаят какво правят другите правителства! Какво може да се очаква от правителство от мутри и крадци както и от съответните техни калинки?ОставкаСъд ЗатворТова е единственото решение! Видяхте, че повече от 10 месеца протести не успяха да гътнат правителството, докато други правителства веднага подават оставки! Борбата ще е много трудна, затова всички на избори!
71
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Без кръчми, молове и дрънкулки пак може да се живее.Сеч на кръчмите и кича.
70
3
 
8
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Тежки времена за кръчмарите, но така беше и през голямата финансова криза. Що ресторанти и барове фалираха, пък никой не пишеше за помощи.
69
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, някакви чалгари, кръчмари и всякакви други опростачени тъ панари не били съгласни. Добре, но къде по света илитератите определят как да се лекуват и предпазват хората от заболявания? За това има хора наречени лекари.Но, *** е специалист по всичко, кеф ти медицина, кеф ти инженерство, кеф тиядрена физика, археология, абе по абсолютно всичко особенно след литър пърцуца и хвърляне на гюбеци с чалга певачки.
68
1
 
19
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 3 години
Щели да фалират!? Нямало помощи!? А не разбрахте ли, че каквито са им магистралите, такива ще са и помощите им. То ако има някакви пари първо чекмеджето ще се пълни, че след това ако остане. Но чекмеджето, оказа се, че е много дълбоко и ще има да получавате помощи, ама друг път! Пак за ГЕРБ гласувайте, напълно да ви закопаят!
67
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имах предвид до 63ти
66
2
 
13
 
! Отговори
Баровеца преди 3 години
До 64: Помага ли на всички... Не мисля,защото Аз лично минах по пътя на "помоща "от правителството ! Поисках да се възползвам от отсрочка на мой кредит ,както предвиди БНБ за 9месеца и ОК банката ми каза ДА ще направим отсрочка ,имам основание и като лоялен клиент ми определиха една сума върху кредита която се равнява на 100тина лева на месец ,които реално за мен са лихва върху отсрочката,защото след 9 месеца ми вдигат вноската до края на кредита! Е така "помагат" сигурно и на повечето бизнеси!
65
2
 
12
 
! Отговори
Само да ви кажа преди 3 години
Вируса въобще не мисли да си ходи ,никой не знае на къде ще тръгне да еволюира възможно е да стане и много по опасе .Е какво все по къщите ли ще стоим до кога държавата ще отпуска средства ,така или иначе парите свършват ,а вируса продължава --докога ще искате локдаун и възможно ли ще е това --рано или късно вируса ще си вземе своето !