Отлив на туристи след карантината за завърналите се от Занзибар

В разгара на пандемията българите се втурнаха да почиват в екзотичните курорти
16 мар 2021 20:22, Красимир Ангелов
34

Възможно е карантината за завърнали се от Египет българи да отпадне. За това се разбраха представители на туристическия бранш на среща в Министерството на здравеопазването. Останалите искания на туроператорите не бяха удовлетворени.

В разгара на Ковид пандемията българите се втурнаха да почиват в екзотични африкански курорти. Завръщащите се оттам обаче вече подлежат на задължителна 10-дневна карантина. Заповедта влезе в сила на 13 март, но вече доведе до отлив на клиенти, оплакват се туроператори.

Още по темата
"От чартърите за Занзибар за април половината места вече са анулирани", каза туроператорът Румяна Любенова пред телевизия Bulgaria ON AIR.

До момента у нас са установени 6 случая на инфектирани с коронавирус българи, които са били на екскурзия в Танзания. Нашите сънародници, които в момента са на почивка там, се чувстват добре и не се притесняват от заразяване с Ковид-19.

"И маски носят, и ръкавици, никакви опасения нямаме", коментира туристът в Занзибар Йоанна Братанова.

Туроператорите не са съгласни с налагането на карантина на завръщащите се от Африка, при това на принципа "от днес за утре".

"До много дестинации се пътува с PCR и в двете посоки, като Дубай, подобни мерки са по-адекватни, отколкото задължителна карантина за пристигащи от цял континент хора", сподели туроператорът Мая Николова.

От туристическия бранш поискаха здравният министър да отмени карантината поне за завръщащите се от Египет, Тунис и Мароко. След срещата днес - получиха обещание само за Египет.

Вижте повече в репортажа на Даниела Владимирова

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Сатанаил преди 3 години
Ето колко може да се вярва на крадливия и лъжлив българин, който постоянноскимти че е . . . гол и бос ?Над 2 000 българи са посетили само Занзибар, а колко са за останалитескъпи и екзотични дестинации !?
29
1
 
3
 
! Отговори
НРБ преди 3 години
Затворете границите за една година, както беше по времето на Народна Република България. Ама сте страхливи, както всички врагове на народа. Нищо чудно, това е обща характеристика на злодеите. Екзекуция е малко наказание, трябва изтезания преди това...
28
4
 
8
 
! Отговори
Верно ли бе? преди 3 години
До оня ден разправяха,че никви мерки нямало там,а сега занзибарците като научили за новите правила от България,взели вече и маски,та и ръкавици да носят!Няма такива мишки кат бугарите туристи у Занзибару,ейииии...
27
3
 
23
 
! Отговори
7 преди 3 години
Правилно е да има карантина.Тук всички ще стоят затворени, а тия ще се развяват по самолети, хотели и какво ли не и ще мъкнат вируса.Защото кифлите не могат без да си качват снимки на жалките *** из инстаграм.
26
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименВ белите държави, който ходи на почивка в рискова зона, след това си кисне 10 дни в къщи под карантина. Кво се пънете толкова за карантината, тарикати.
25
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали няма как да разберат с кой щам са, сега и щамове измислих и с какво са по различни щамове те, че не знам? Ковид 20
24
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новият най- съществен проблем на *** да ореве света и да мрънка- след Занзибар карантина. Въпреки, че е беден, комплексиран и нещастен, той продължава да се стреми към заветната цел - хем това в онова, хем душата в Рая!
23
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Занзибар е дестинация за млади, умни интелигентни хора. Не е за бай *** с бурканите лютеница и салама с чесън.
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ех тая Руми Любенова която се казва всъщност Краставичарова как щях да я изшпоря на едно пътуване до Мароко където и тя пътуваше с групата ама жена ми надуши работата и не ме оставяше за секунда сам
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Африка най-много заразени има в ЮАР и в държавите по Средиземно море - Мароко, Алжир, Либия, Тунис, Египет, както и на Сейшелите. За тях трябва задължителна карантина, както и за още няколко от южната част на Африка.
20
5
 
7
 
! Отговори
Баровеца преди 3 години
Тук мисълта ми е друга! Напротив,Аз лично нямам против хората, които могат да си позволят почивки и то в чужбина,но реално погледнато,поради нашата неуправлявана добре и доста некоректно здравна система се получава това ,че човекът,който може да си позволи такава екскурзия и се зарази с ВИРУСА то той бива лекуван адекватно и оживява,а много на коитого е предал не им се обръща адекватно внимание от здравно естество /ясно поради какви причини/,и тези заразени Българи са -довиждане :(
19
0
 
25
 
! Отговори
У преди 3 години
В по-голямата част от Африка не е за нас. Навремето по корабите, се изискваше задължителна ваксина с/у жълта треска и още две-три болести, на място се пиеха едни "отрови" с/у малария и постоянно проверяваха аптеката, дали има алергозан, хинин, разни турникети и противоотрови. Техните хора са карали много от опасните за нас болести. Аз съм ходил поради естеството на работа, но няма и да помисля за туризъм. Иначе плажовете са като картинка, но и в морето бъка от хапещи дзверове!
18
1
 
13
 
! Отговори
Питам ази преди 3 години
Яз пък ми е интересно, като къмто колко милиона българи са хукнали къмто Танзания, да речем. Пенсионерите са ясни, те не се спряха да обикалят света и да купуват имоти и яхти, ама младите, дето от работа не могат да намерят време да си похарчат парите, кой ще зареже бизнеса заради почивки?
17
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Свикват ви да се молите за неща, които ви се полагат по право.
16
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повечето коментари тук са написани от доста ограничени и крайно завистливи хора. Вместо да ви е яд, че някой има пари да отиде в Занзибар, помислете вие какво сте объркали в живота си, че да ги нямате.А от носно карантината, повече от ясно на всички мислещи хора е, че тази "мярка" беше наложена точно с цел да се досъсипе туристическия бранш, който тамън беше почнал да живва. Нещо от рода "Дайте да им направим живота черен и да ги заврем в мила дупка, как така ще печелят, ние казахме да ***".
15
2
 
7
 
! Отговори
.!. преди 3 години
А добрър ден! Че вие какво очаквахте!? Риторично питам де!
14
4
 
18
 
! Отговори
123 преди 3 години
Б***си отворковците. Веят си задниците за удоволствие, тук умират всички малки бизнеси и децата стоят затворени повече от година. ДГД бе....
13
17
 
8
 
! Отговори
И кво преди 3 години
Много завистливо племе е ганьовското!Кво им завиждате на *** от елита!!!Могат и ходят!! Отворили са си фирми европейски фондове колкото щеш имат си по някоя засукана лелка или чичко по министерствата дърпат си евраци и не връщат!! По некое кредитче от фирма за уреждане на кредити на никой банкер приближени който също не се връщат и готово!! Кво се прайте на утрепани се едно не знаете схемата!!!
12
4
 
15
 
! Отговори
Зрителите преди 3 години
Ние затворени,някви лигльовци не искали и карантина и хоп готово.Как не ви е срам бе управляващити?
11
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе Wizair ходи ли до занзибар??Че жената е луднала. Вече неиска в Дубай а в Занзибар. Че да питам още там има ли Молове?Че тя в Мол е раждана.