Бизнесът срещу новите мерки: Следващо затваряне ще е катастрофа

Мерките няма да доведат до резултат, смятат от засегнатите сектори
17 мар 2021 07:03, Елка Василева
270

Затварянето на фитнесите, моловете и заведенията няма да доведе до спад на заразените с коронавирус. Такова мнение изразиха в студиото на предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR Емил Коларов от Сдружението на заведенията и Венцислав Николов от Българската ритейл асоциация.

Според тях следващо затваряне на секторите ще е равносилно на катастрофа.

Още по темата

Коларов и Николов изразиха притеснения, че противоепидемичните мерки няма да са само за срок от две седмици, както обявиха здравните власти.

Представителите на бизнеса имат опасения, че този път няма да получат компенсации от държавата. Причината - този път затварянето се случва на местно ниво със заповеди на регионалните здравни инспекции, а не със заповед на министъра на здравеопазването, коментираха Коларов и Николов.

От Сдружението на заведенията не изключват и възможността за протести.

Около 150 хил. души работят в моловете. По данни на асоциацията около 30% не са се върнали в бранша - останали са без работа или ще търсят по-сигурна реализация другаде.

Вижте целия разговор във видеото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
228
0
 
2
 
! Отговори
КОЙТО ДАВА преди 3 години
Свобода за сигурност губи и двете !
227
0
 
2
 
! Отговори
До Случаен минувач преди 3 години
Да...............прав си.............100 %. Но за съжаление 80 % от хората не ги разбират тия неща!!!
226
0
 
5
 
! Отговори
Един от Германия преди 3 години
до 242: Целта на Световния Елит е да осъществи плановете си за пълен контрол над населението на света чрез ДИГИТАЛИЗАЦИЯ, това трябва да е ясно на всеки средно-интелегентен човек. Днес показаха по ZDF как ще изглежда този паспорт, за който говориш.
225
0
 
2
 
! Отговори
Свободомислещ преди 3 години
Борисов слуша Меркел и фон дер Лайн какво ще му наредят. Сега подготвяли Дигитален Имунизационен Паспорт, изпълняват си целта стъпка по стъпка да ни контролират изцяло. Дигитализацията ще ни отнеме всички свободи, ако някои мислят обратното, много се лъжат. Чрез QR кодовете ще ни следят постоянно и ще сме като кученца с маркировка, ще имат достъп до всички данни за нас. А от тук нататък и последствията са ясни.
224
0
 
2
 
! Отговори
СЪБУДЕТЕ СЕ ! преди 3 години
Хора, когато се събудите и излезете на площадите ще е вече късно !
223
7
 
0
 
! Отговори
До 239-тата генийка преди 3 години
Абе жена си , от една страна ти е простено че си простовата, от друга не ти е простено щото по принцип ставте майки и трябва да сте състрадателни , но от трета страна сте си егоистки,така че кво ви пука че болниците се пълнят и леглата в интензивни отделения са над 60% с Ковид болни и че умират само от Ковид по 100 човека дневно при 300 човека обша смъртност. А и с тия темпове болниците ще се препълнят с ИНТЕНЗИВНИ пациенти, които не са там от страх! до две седмици. Ако няма мерки.
222
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С едно нещо съм съгласна с Алибегов и компания - мерките няма да имат нужния резултат. С локдауните просто отлагаме вълната от ковид, но не можем да я избегнем. Над 80% от хората преболедуват без усложнения, някакси не е нормално да прилагаме мерки като в средновековието по време на чумата, от която са умирали, подчертавам умирали, 80% от болните.
221
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абсолютна смешка е твърдението че наглия български бай връзкар е бизнесмен българите имат странни разбирания мутрите били политици, некадърните връзкари били бизнесмени общото е че са нагли смърдящи некадърни връзкари затова и нормален човек няма да дойде да прави бизнес с нагли български връзкари
220
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
кой го пита тоя пияница той не е изтрезнявал от миналата нова година. Все едно да питаме Джамбазки кога последно е пил вода? Или Каракачанов откога не си е виждал патката без огледало.
219
2
 
4
 
! Отговори
дедо от село преди 3 години
До Стар набор Пландемията ще продължава и тези ненормалници от нощ ще ви правят на луди калинки, докато не им сложите края на дивотиите !Ама като гледам нема ербап хора саде жендари и разни гяшници дето за нищо не стават даже и деца сигурно не могат да праят!
218
0
 
5
 
! Отговори
Стар набор преди 3 години
Свиква се със всичко: 1. с маските (някои индивиди дори не могат да се разделят с тях, носят ги постоянно и навсякъде) - от страх. 2. С тестове и ваксини - от страх. 3. С изолацията, да по-трудно,но се свиква да не се срещнете с близки и приятели - пак от страх. А МЕНЕ МЕ Е СТРАХ само от СТРАХА да не ме овладее, той е най-големият наш враг, постоянно втълпяван от Елита, не само в България, а почти навсякъде по света. Засега се справям, не знам докога.
217
2
 
5
 
! Отговори
Стар набор преди 3 години
ПЛАНМЕДИЯТА ще продължава до края на 2022г, както са запланували сценаристите. Ще има от врене на време отпускане за по няколко седмици, хората ще се радват до новото затягане - свиква се. Сценаристите са запознати с човешката психика. Ще ни тормозят докато си реализират ПЛАНА. След 2022 ще бъдем изолирани един от друг, дигитализацията ще ни е завладяла, навсякъде само Европейски Дигитален (имунизационен) Паспорт, който напълно те разкрива. Дж.Орвел дори не е сънувал новата реалност.
216
1
 
1
 
! Отговори
До 206 преди 3 години
Злоба вика хаха, ти се радвай да не им изпиташ злобата от първа ръка
215
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ба си мамата...фитнесите,моловете и заведенията ли крепят икономиката...Трагедия сме,ако е така.
214
0
 
14
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 години
хората, които плащат "на оборот", и осигуряват на 4часа/минимална, твърдят че следващ локдаун ще е фатален. добреее..
213
1
 
3
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
До 228Ти недей така. 250 милиарда са загубите на Германия от кризата.https://***/int-economics/250-mlrd-evro-e-zagubila-germaniya-ot-pandemiyata-16-000-firmi-sa-falirali.html
212
5
 
8
 
! Отговори
Сотиров преди 3 години
До Анонимен Ти може и 2 - 3 пъти в годината да се къпеж и сменяш бельото, но не се приемей за пример и еталон. Трудно е ниско интелегентни индивиди да разберат, че заведения, молове, фитниси и т.н. са работни места, връзка и потребители на други бизниси.
211
6
 
8
 
! Отговори
Квартал преди 3 години
Абе айде стига, писна ми да пискат по всички медии. Май си мислят, че света се върти около тях. Като фалират тези, други ще отворят. Затворен бизнес били? Аз искам да питам за децата, кой въобще мисли за младото поколение. Единственото ,което се спряга е как сеят зараза. Те са затворени с месеци и никой не го боли. Хора, изпуснем ли младите свършени сме.......
210
4
 
11
 
! Отговори
ПП преди 3 години
Уж ги е страх да не останат без работа по молове, кръчми, фитнеси, а цените на апартаментите в небето. Купува се на килограм! Не им вярвам! Имат пари и то много! Ясно е, че са безотчетни и без касови бележки.
209
6
 
13
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Защото средната класа е независима. Тя има бизнес, печели пари и не се интересува кой е на власт. Не може да бъде подвластна на този или онзи. Затова - дай да я смачкаме, да рухне икономически, да взема заеми и да задлъжнее към банките, тогава ще управляваме целия свят без проблеми