Борисов: Ако продължим да управляваме, до 2 г. може да приемем еврото

Според премиера страховете по темата са безпочвени
582
Борисов: Ако продължим да управляваме, до 2 г. може да приемем еврото
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg, архив

Ако продължим да управляваме, до 2 години може да приемем и еврото. Това каза премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с представители на работодателските организации.

Не знам държава с евро да е станала по-бедна и непривлекателна, страховете, които се насаждат, са безпочвени, посочи той.

Програмата ни за следващите години е амбициозна, но ние доказахме, че можем да преодоляваме препятствията. За 4 години двойно увеличихме заплатите на учителите. Повишиха се доходите на всички български граждани. Инвестирахме много средства в образователната инфраструктура, изтъкна Борисов.

С много усилия се справихме с последиците от финансовата криза. Не допуснахме миграционна вълна в България. Във време на пандемия огромна част от българският бизнес не спира да работи, каза още той на срещата.

Премиерът отбеляза, че през последните 4 години е реализиран сериозен ръст на БВП. Неслучайно получаваме непрекъснато високи оценки за финансовата си стабилност и политика от трите най-авторитетни международни рейтингови агенции, МВФ и Световната банка. Присъединихме се към чакалнята на Еврозоната, напомни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


582
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
437
1
 
12
 
! Отговори
Бедняк преди 3 години
за 459. За ползите от еврото при нас действително никой не говори, за уж "ползите" няма да научиш нито ти нито аз, нито който и да било тук във форума. Никой също няма да ни обясни защо Чехия, Унгария, Полша категорично отказват преминаване към еврото поне в близко бъдеще (а Полша: в близките 10 години в никакъв случай), а икономиките им се развиват доста по-различно от българската псевдоикономика. Смяната на една валута с друга предполага и разходи! Колко са те?
436
2
 
4
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 3 години
Златен век!
435
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Не искаме ДА ПРИЕМЕМ РУБЛАТА....
434
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До амиБЪЛГАРИЯ ИМА НАЙ НИСКИЯТ ВЪНШЕН ДЪЛГ В СЪОТНОШЕНИЕ С ВЪТРЕШНИЯТ БРУТЕН ПРОДУКТ, НИЕ СМЕ ВЕДНАГА СЛЕД ЕСТОНИЯ- СПРАВКА БНБ, ЕВРОСТАТ- ЗАЩО НЯКОЙ СИ МИСЛИ, ЧЕ МОЖЕ ДА ПИШЕ ЛЪЖИ СЛЕД КАТО ВСИЧКИ ПОЛЗВАМЕ ИНТЕРНЕТ И ИМАМЕ ДОСТЪП ДО БНБ, ЕВРОСТАТ, ЕК ЕП, ЕВРОПЕЙСКА БАНКА ЗА РАЗВИТИЕ, СВЕТОВНА БАНКА- ПОЛЗВАМЕ ГУГЪЛ ПРЕВОДАЧ, А И СХЕМИТЕ СА ДОБРЕ РАЗЧИТАЕМИ- ЛЪЖИТЕ НЕ МИНАВАТ.
433
3
 
12
 
! Отговори
Не искаме преди 3 години
Еврото.Точка
432
1
 
22
 
! Отговори
ами преди 3 години
Аз пък си мисля,че ако продължите да управлявате,след 2 г. ще сме задлъжняли с още няколко млрд и ще станат около 40 млрд общо и няма измъкване от тази дупка в следващите 40-50 г.,ако няма революция
431
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А може и камбалото!
430
2
 
13
 
! Отговори
Селянин с колело преди 3 години
И аз да имам пълни чекмеджета.....!
429
1
 
16
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Най-големия смях, Бойко щял да да решава да приемаме еврото и си вярва.Идват изборите и е нормално всеки да лъже.Хубавото за еврото е че решението не завити нито от Бойко, нито от някой български гражданин. Ако зависеше, се пригответе за следващото тотално ограбване.
428
1
 
16
 
! Отговори
питане ! преди 3 години
И за какъВ ни е еврото?Единствено за управляващите и политиците , ЗАЩОТО ТЕ ВЕЧЕ ЩЕ МОГАТ ДА РАЗПОЛАГАТ С ВАЛУТНИЯТ РЕЗЕРВ , ЗА СЕГА НЕ МОГАТ ДА ГО ПИПАТ !
427
3
 
22
 
! Отговори
123 преди 3 години
Аз пък не държа да приемаме еврото, следователно не желая да ни управляваш повече.
426
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В държавите с демокрация и свобода даден политик управлява един най-много два мандата,а в комунистическа държава този политик е почти несменяем и управлява с десетилетия,това се нарича диктатура и се развива култ към личността!Айде тъ'пи герберасти ако можете да мислите да видиме можете ли да разберете Тиквата представител на коя партия е и на кой строй отговаря управлението му?И още нещо *** герберасти -кой създаде ГЕРБ,ДПС,БСП,Патриоти разни,коя партия ги създаде и членове на коя партия бяха?
425
0
 
6
 
! Отговори
Няма продължение преди 3 години
Само начало и край! Ясно ли ви е!
424
19
 
1
 
! Отговори
гербер преди 3 години
Бухай ги Бойко!!!!
423
0
 
6
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Ами да,защо да не ги сменим с тях,да не би с тиквата,да сме по-добре.
422
1
 
16
 
! Отговори
1 преди 3 години
др.борисов,ти отдавна си приел еврото,но ние с минималните пенсии,ако го приемем,пенсиите ни ще станат 150 евро,цената на хляба ще е 1 евро,сега поне с една пенсия,можем да си купим 280 хляба,а с еврото,което ни рекламираш,че България ще го приеме,ще купуваме 150 хляба.
421
19
 
4
 
! Отговори
Румен Гечев преди 3 години
Какво евро бе? Ние идваме на власт. Долара ще бъде 3000лева а пенсията 5 долара. Нали помните. Да сте доволни всички
420
2
 
19
 
! Отговори
Шоп преди 3 години
Кажи за еврото в шкафчето и как то се вписвяа в "ако продължим да управлкяваме" ?
419
8
 
5
 
! Отговори
Ами да преди 3 години
Да ги сменим с Мая с уврежданията, Славчо-чалгата, Христо-маджото, Корнелия-на която демокрацията много и е отнела и Радев на който Шиши му реди кабинета
418
1
 
5
 
! Отговори
ЩЕ ПРЕЗЪФТИМ преди 3 години
До със сигурностАКО МОЖЕМ ДА ЦЪФНЕМ!!!!!!!!!!