Борисов: Продължаваме да подпомагаме земеделието

Субсидии са осигурени за над 12 хил. стопани
35
Борисов: Продължаваме да подпомагаме земеделието
Снимка: Правителствена пресслужба

Продължаваме да подпомагаме земеделските стопани. В началото на този месец бяха изплатени близо 83,5 млн. лева на производителите на плодове и зеленчуци. Субсидиите са осигурени за 12 559 земеделски стопани. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на правителственото заседание.

Председателят на Националната асоциация на малинопроизводителите Божидар Петков благодари за подкрепата на държавата към бранша.

"Тази година беше трудна заради времето и заради пандемията. Но благодарение на интензивните действия на държавата, целият бранш получи огромни помощи“, заяви Божидар Петков. Той отбеляза, че благодарение на навременните средства за сектора, браншът няма да изпадне в колапс, съобщиха от правителствената пресслужба.

Министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева подчерта, че размерът на ставките при някои от схемите е увеличен с близо 55% спрямо 2019 г.

"Ръстът е в резултат на допълнителното финансиране по схемите, както и от завишения контрол от страна на земеделското министерство и Държавен фонд  "Земеделие", посочи министър Танева. Тя отбеляза още, че поливният сезон ще започне от 15 април и има осигурени достатъчно количества вода за напояване и даде пример с язовир "Ястребино", който се ползва и от производителите на трайни насаждения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Избирате ГЕРБ в комплект със СДС - оставате в Европа и сте с републиканците, избирате левите глобалисти БСП в комлект с левите либерали ЦЦ ,ДБ - тръгвате към Азия,но и получвате като подарък ислямска държава, а може и да ви изкарат от ЕС, но не ви препоръчвам в никакъв случай да излизате от ЕС.Изберете си сами!
4
1
 
9
 
! Отговори
Хляба е вече 1,70 преди 3 години
Хляба е вече 1,70 лв. Скоро населението ще трябва някой да го подпомага ?
3
3
 
8
 
! Отговори
отчаян преди 3 години
Не развихте селските райони.А градските ,цялото подпомагане е за дебелите и мазни зърнари,който влагат капитала в градовете и в чужбина.
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Председателят на Националната асоциация на малинопроизводителите Божидар Петков благодари за подкрепата на държавата към бранша.Искам и аз да съм председател на охлювъдите...в таз държава само директори
1
3
 
7
 
! Отговори
Фалирал преди 3 години
Знаем, знаем...Благодарим!Оставка и съд за вас!